Het oorlogstheater in Gaza: we hebben deze show al eerder gezien

Pallywood, de propagandamachine van Hamas, domineert de berichtgeving in het Westen omtrent het Palestijns Israëlisch conflict

De westerse media leren nooit van eerdere oorlogen in Gaza.

Een groot percentage van de Hamas-raketten valt in Gaza en veel inwoners van Gaza worden hierdoor gedood. Ik heb dit jarenlang gedocumenteerd. Ik heb ook laten zien hoe Hamas ‘eigen video’s laten zien dat raketten tekortschieten.

Wanneer een gezin wordt vermoord in Gaza, is het zeer zeldzaam dat het een IDF-fout is. Meestal is dat omdat er een terroristische agent in huis is – ofwel omdat hij een lid van de familie is, ofwel burgers als menselijk schild gebruikt. 

Andere keren komt het doordat de raketten van Hamas te kort schieten. Soms is het omdat de IDF een legitiem doelwit had aangevallen dat een cache met explosieven had, wat veel meer bijkomende schade veroorzaakte dan verwacht.

Hamas en de Islamitische Jihad verbergen de namen van de meeste van de doden. Hoewel Hamas toegaf dat een van zijn hogere leiders, Bassem Issa, werd gedood bij een Israëlische aanval , zal het de namen van de andere mensen die toen bij hem waren, niet noemen, die ook werden gedood. Ze doen dit om het te laten lijken alsof een groter percentage van de doden burgers zijn – en dat deden ze ook in eerdere oorlogen.

Bovendien bagatelliseren het ministerie van Volksgezondheid van Gaza en de ‘mensenrechten’-ngo’s in Gaza (Palestinian Center for Human Rights – PCHR en Al Mezan) elke vermelding van terroristische slachtoffers, en noemen ze terroristen vaak ‘burgers’ wanneer ze de omstandigheden melden van degenen die zijn doodgegaan.

(Amnesty International’s obsceen oneerlijke “Gaza-platform” met statistieken van de oorlog van 2014 vertrouwde op de eerste rapporten van PCHR, en als gevolg daarvan somt het meer doden op “burgers” dan zelfs de VN. Ze weten dat ze liegen; ik heb ze dat vaak genoeg laten en ze weigeren het te corrigeren.)

Ken Roth van Human Rights Watch is terug bij wat hij zo vaak heeft gedaan: onophoudelijk tweeten tegen Israël, vaak met leugens, en slechts af en toe met tegenzin iets slechts over Hamas zeggen.

De media hebben nog steeds geen idee wat “proportionaliteit” betekent in de context van het internationaal recht . Ze maken scorekaarten van hoeveel er aan beide kanten zijn vermoord, wat impliceert dat als er maar meer Joden zouden worden gedood, ze allemaal gelukkig kunnen zijn.

Ze vermelden ook niet dat de reden waarom Joden in leven zijn, is dat Israël miljarden dollars en jaren van inspanning heeft geïnvesteerd in raketverdedigingsprogramma’s – niet omdat Hamas niet probeert om meer Joden te doden.

Maar nogmaals, de media maken ook deel uit van het probleem. Hamas heeft bijna de volledige controle over de media in Gaza. Burgers die vrijuit met de media praten, weten dat ze gestraft zullen worden. 

Iedereen houdt vast aan het door Hamas goedgekeurde script. Internationale verslaggevers weten dat ze eruit zullen worden gegooid als ze iets zeggen dat niet naar de zin van Hamas is. Toch vermelden de media dit bijna nooit, waardoor de indruk wordt gewekt dat hun berichtgeving objectief is.

De media zullen ook de meeste oorlogsmisdaden van Hamas negeren – ambulances of “pers” -referenties gebruiken om wapens te vervoeren, Gazanen als menselijk schild gebruiken, moskeeën gebruiken als wapendepots, schieten vanuit scholen, enz.

Mensen leren niet.

Maar nogmaals, de meeste mensen willen niet leren.

Bronnen:

 • naar een artikel van EoZ “Gaza War Theater: We’ve Seen This Show Before” van 14 mei 2021 op de site van The Algemeiner

Een gedachte over “Het oorlogstheater in Gaza: we hebben deze show al eerder gezien

 1. De media en hun berichtgeving.

  Deze morgen in het Nederlandse ochtendprogramma van WNL, waar een politieke ‘expert’ ons kwam bijpraten na de Hollandse anti Israel & anti Joodse rellen in verschillende steden.

  Deze expert vertelde dat iedere politiek adviseur voor het Midden Oosten zich altijd éérst ‘goed heeft ingelezen in de materie……maar blijkbaar niet genoeg.

  Zijn betoog:
  *Die rellen doen niets voor de legitieme zaak van de palestijnen en de 2-statenoplossing.
  *Het probleem naar Nederland te importeren en foute leuzen te scandaren (ja dat vond hij wel), doen niets voor de legitieme zaak.
  *Hiervoor moet je bij de schuldige zijn. Premier Netanyahu & Israel.

  Als deze “expert” zich beter had ingelezen dan had hij geweten dat.
  * Als Arabische landen in mei 1948 Israel niet hadden aangevallen met het doel haar te vernietigen (1 dag na haar heroprichting), dan was het Arabisch palestijnse vluchtelingen probleem nooit ontstaan en waren er 2-staten…..Israel & Jordanie/Palestina.

  * “Oost Jeruzalem & “West Bank werden toen door die legers (met behulp van de Britten) ontdaan van al haar Joodse bewoners door expulsie of moord. De aan hen behorende gronden & huizen werden geconfesceerd en aan Arabieren gegeven.

  **dit wat betreft het BS verhaal over die zielige palestijnen die nu uit hun onrechtmatig verkregen huizen worden gezet, een conflict dat al 20 jaar bestaat, maar nu door Abbas als afleidings manoevre voor de door hem afgelaste verkiezingen werd gebruikt.

  *Van 1948 – 1967 waren de “West Bank & Oost Jeruzalem” dus in Jordaanse handen maar haar op het hoofd van de Jordaanse koning die eraan dacht om daar een palestijnse staat op te richten…….en geen énkele journalist of expert heeft ooit gevraagd waarom niet!

  *Had de Jordaanse Koning zich in 1967 niet met het Israelisch- Egyptisch conflict (sluiting waterweg Straat van Tiran) bemoeid, dan waren deze gebieden nog stééds in Jordaanse handen……, maar een Palestijnse staat was er ook dan nog stééds niet gekomen.

  *Had deze “expert” zich inderdaad beter ingelezen in het conflict, dan had hij ons niet al deze indianen verhalen voorgeschoteld maar deze simpele feiten geweten!

  *Ook had hij geweten dat het héle huidige conflict is ontstaan omdat “president” Abbas zijn aangekondigde verkiezingen had afgeblazen (bang om ze te verliezen) en Hamas hierdoor zijn macht in de “west bank” zag wegkwijnen…..en dus werd het oude scenario weer boven gehaal…….Israel beschuldigen & raketten/terreur etc.

  *Ongeinformeerde en/of kwaadwillende “journalisten & expers” die propagande & leugels als waarheid presenteren zorgen ervoor, samen met het door de onuitputtelijke Westelijke betutteling & financiele “verzorging, dat het conflict nog jarenlang kan dooretteren.

  Zolang al deze de Westerse “humanitaire” relschoppers niet de straten opgaan tegen de miljoenen doden/gewonden/vluchtelingen doden in Syrie, Afghanistan, Irak, Jemen etc.etc.etc. maken ze gewoon een lachnummer van zichzelf…….en de “experts” in de media helpen hen hierbij!

  Geliked door 1 persoon

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.