Uit de oude doos 10 jaar geleden: Bi Bi Pro Americano !! Muzikale Netanjahoe in Amerikaans Congres [videosatire]

En als uitsmijter voor vandaag 16 mei 2021, deze hilarische videomanipulatie van premier Benjamin Netanjahoe’s toespraak van dinsdag 24 mei 2011 in het Amerikaanse Congres, bijna dag op dag 10 jaar geleden.

Zoals u zal merken was de sfeer in het Congres opperbest en leek wel heel Amerika die dag in de ban van Bibi. En de liefde was volledig wederzijds: Bi Bi Pro Americano !! 🙂

De bekende Israëlische dj Noy Alooshe maakte een satirische muziekclip met zijn eerste minister Benjamin Netanjahoe in de hoofdrol. Hij haalde het recente pro-Amerikaanse discours van Netanjahoe voor het Congres in Washington door de mixer. Eerder was kolonel Gaddafi al zijn doelwit.

In “Bi Bi pro Americano” gesticuleert Netanjahoe hevig met zijn vuist aan de pupitre van het Capitool, terwijl de Congresleden als marionetten opstaan om hem een zoveelste staande ovatie te brengen.

Het lied is een remix van de latinohit “We No Speak Americano” van de Australische groep Yolanda Be Cool en speelt met een van de populairste slogans uit het discours van Netanjahoe: “Israel will always be pro-America.” Bibi is de bijnaam die de premier vaak krijgt van zijn landgenoten.

De clip werd tot op heden reeds 117.676 keer bekeken op de videowebsite van YouTube.

Zondag, 16 mei 2021. Joe Biden spreekt zijn steun uit voor de defensieve actie van Israël tegen de terreur van Hamas en Islamitische Jihad en Israël’s recht om zich daar met geweld tegen te verdedigen: