Hamas en Islamitische Jihad zijn bang om hun terreurtunnels te gebruiken

Terroristen van de Palestijnse Islamitische Jihad in hun gebetonneerde aanvalstunnel betaald door Iran en met de gulle donaties van hun westerse bondgenoten

Ongeveer 130 Hamas-terroristen zijn omgekomen bij IDF-aanvallen sinds het begin van Operatie Guardian of the Walls, zei IDF-woordvoerder Brig. Generaal Hidai Zilberman op zondag over de voortdurende campagne tegen de terroristische infrastructuur van Hamas in de Gazastrook.

Zilberman bevestigde dat de IDF de huizen van hoge Hamas-leiders in Gaza had aangevallen.

We vielen het huis van Yahya Sinwar in Khan Younis en het huis van zijn broer aan, die verantwoordelijk is voor personeel en logistiek in Hamas. Beide huizen dienen als basis voor terrorisme. Dit waren slechts een deel van de aanvallen op de huizen van [Hamas] agenten. ’s Nachts vielen we ook het huis aan van de Zeitoun-brigadecommandant, hoofd van Hamas’ Onderzoek en Ontwikkeling.

Zilberman merkte op dat de focus van de Israëlische aanval Hamas-leiders was geweest; raketwerpers en voortdurende aanvallen op het ondergrondse tunnelnetwerk van Hamas bijgenaamd de “Metro van Hamas“.

Zilberman vervolgde:

We zullen onze aanvallen op Hamas blijven opdrijven … van de ene op de andere dag hebben we onze operatie tegen het tunnelnetwerk van Hamas voortgezet. We voerden de tweede fase van de operatie uit om de metro in de noordelijke en centrale delen van Gaza te vernietigen. Dit is een enorme aanval. , hoewel minder dan donderdag. Er komen nog meer stadia, waaronder een methodisch offensief tegen de aanvalstunnels. Op dit moment zijn verschillende functionarissen van de terroristische organisatie bang om ondergronds te gaan – niet alleen leiders, maar ook agenten. Niemand wil om met de metro te ‘rijden’.

Bovendien legde hij uit dat de IDF sinds vrijdag met succes 45 meervoudige raketwerpers had uitgeschakeld, bijna één per uur. “We richten ons op hun raketwerpers die raketten naar veel verschillende plaatsen in Israël voortstuwen”, zei hij.

Het ondergrondse tunnelnetwerk van Hamas, aka de “Metro van Hamas” die werd bestookt door de IDF. Dit is hoe die eruit ziet:

Volgens Zilberman konden Hamas en de andere terroristische groeperingen in Gaza elk uur schieten, maar hielden ze geen rekening met de noodzaak om munitie te besparen.

Begin zondag lanceerde Hamas begin zondag een golf van raketaanvallen op Zuid-Israël na een nacht van zware Israëlische luchtaanvallen op zijn infrastructuur in de Gazastrook.

Zaterdag kort na middernacht lanceerde Hamas tientallen raketten naar centraal Israël en de kustvlakte, te midden van dreigementen om op Tel Aviv te richten. Zaterdag ’s nachts bleven vliegtuigen van de Israëlische luchtmacht opereren, met een van haar aanvallen gericht op een militaire inlichtingensite van Hamas.

Zaterdag ’s nachts publiceerde de IDF een lijst met de doelen die de IAF gedurende de dag had uitgeroeid, evenals enkele van de hooggeplaatste leden van Hamas en de Palestijnse Islamitische Jihad waarvan is bevestigd dat ze dood zijn sinds het begin van Operatie Guardian of the Walls.

Bronnen:

  • naar een artikel van Lilach Shoval “Hamas is scared to use its tunnels” van 16 mei 2021 op de site van Israel Hayom

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.