Hamas en Islamitische Jihad zetten hun strijd onverminderd verder in een poging Israël te neutraliseren

In de nacht van zaterdag op zondag vuurden Hamas en de PIJ vuurden verscheidene barrages raketten af waarvan het gros werd onderschept door het Iron Dome systeem

Hamas en Islamitische Jihad hebben de hele nacht en zondagochtend continu Israël bestookt met raketten en mortiergranaten. Het grootste deel ervan werd tijdig neergehaald of sloeg neer in open terrein. Een aantal hebben doel getroffen.

Omstreeks middernacht werd een enorme barrage van raketten afgevuurd richting het zuiden en midden van Israël. Sirenes klonken in meerdere Israëlische steden, dorpen en gemeenschappen, waaronder Tel Aviv, Beersjeba, Bat Yam, Holon, Rishon Lezion, Herzilya, Bnei Brak, Lod, Givatayim en Givat Shmuel in het midden van het land, en Ashdod, Ashkelon , Gan Yavne, Yad Mordechai, Netivot en Nahal Oz in het zuiden.

Palestijnse terreurgroepen hebben van zaterdagavond tot zondagochtend meer dan 130 raketten op Israël afgevuurd vanuit de Gazastrook, zegt het leger, waarbij tientallen binnenkomende projectielen werden onderschept door het Iron Dome-raketafweersysteem.

Volgens de Israel Defense Forces werden in die tijd ongeveer 120 raketten op Israëlisch grondgebied afgevuurd, terwijl 11 er niet in slaagden de grens te ruimen en in de Gazastrook terechtkwamen.

Ongeveer de helft van de projectielen – 55 – werd afgevuurd op Israël in een massale spervuur ​​gericht op Midden- en Zuid-Israël rond middernacht op zaterdag, wat volgens de Israëlische autoriteiten noch verwondingen noch aanzienlijke schade veroorzaakte.

In totaal hebben terroristen bijna 2500 raketten gelanceerd sinds het begin van de gevechten op maandagavond, volgens de cijfers van het leger.

 • Het huis van de leider van Hamas in de Gazastrook, Yahya Sinwar, is gebombardeerd door de laatste aanvallen van de Israel Defense Forces in de enclave, melden Palestijnse media. Het is niet meteen duidelijk of er op dat moment iemand in huis was.
 • De Israel Defense Forces bevestigt dat het huis van Khalil al-Hayya, de rechterhand van Yahya Sinwar en plaatsvervangend leider van Hamas in de Gazastrook, in Gazastad werd gebombardeerd. Het huis werd gebruikt als “terreurinfrastructuur”, zei de IDF.
 • De Israel Defense Forces hebben een bank bestookt in de chique wijk al-Rimal in Gazastad, waar Hamas zijn geld parkeert en geld ophaalt om de salarissen van zijn agenten te betalen.
 • De Israëlische luchtmacht vernielde tevens een veertien verdiepingen tellend gebouw in de Gazastrook, waar onder andere mediabedrijven zoals het persagentschap Associated Press (AP) en Al-Jazeera kantoren hebben. Volgens de IDF werd het gebouw gebruikt door de militaire inlichtingendienst van Hamas, maar had ook nog andere kantoren in het Al Jala-gebouw, net als de Palestijnse Islamitische Jihad. Volgens de IDF opereerde de onderzoeks- en ontwikkelingseenheid van de militaire inlichtingendienst van Hamas vanuit het gebouw en was zij verantwoordelijk voor talloze ‘sabotagedaden’ tegen Israël.

Het ondergrondse tunnelnetwerk van Hamas, aka de “Metro van Hamas” die werd bestookt door de IDF. Dit is hoe die eruit ziet:

Een gedachte over “Hamas en Islamitische Jihad zetten hun strijd onverminderd verder in een poging Israël te neutraliseren

 1. De tactiek der verbrande aarde.

  Hamas weet zelf nog niet welke enorme schade het heeft geleden…..qua infra structuur, materieel en eigen mensen.

  Israel gaat achter de leiders aan, niet de burgers!

  De top leiders, heldhaftig als ze zijn, zitten zelf nog goed verschuild onder het Shiva Ziekenhuis en laten anderen de kogels opvangen.

  En dus zullen ze nog best raketten afvuren, want dat is het énige wat ze nog kunnen…..al word ook dit waar mogelijk gekortwiekt..

  Geliked door 1 persoon

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.