Zware raketinslag in Ramat Gan; man van 50 gedood en enorm veel schade

Raketinslag in Ramat Gan, zaterdagmiddag 15 mei 2021

Een man werd zaterdag gedood in de centrale stad Ramat Gan nadat Hamas bijna 30 raketten op centraal Israël had afgevuurd tijdens een groot spervuur ​​in de middag op de zesde dag van de gevechten tussen het Israëlische leger en Hamas. Daarmee is deze man het 10de Israëlische slachtoffer van een Palestijnse aanval sinds het begin van het conflict.

Hamas zei dat het het spervuur ​​in de richting van Tel Aviv lanceerde als reactie op “het bloedbad van vrouwen en kinderen in het Shati-vluchtelingenkamp.” Bij de luchtaanval op het vluchtelingenkamp Shati kwamen tien mensen om het leven, waaronder acht kinderen. 

De IDF zei dat de aanval gericht was tegen een appartement dat “dient als terreurinfrastructuur” voor Hamas. “De IDF neemt voorzorgsmaatregelen om mogelijke schade aan burgers tijdens zijn militaire activiteiten tot een minimum te beperken”, voegde de verklaring eraan toe.

Bij het plaatje hierboven: In een live update van IDF-Lt-Kolonel Jonathan Conricus, woordvoerder van het Israëlische Leger (IDF), lichtte hij toe wat er was gebeurd. Hij toonde voor de camera een groot stuk metaal, een afgezaagd stuk betonijzer zoals dat wordt gebruikt voor in de bouw.

De raket was gevuld met dozijnen van die stukken betonijzer, waarvan een ijzer de man heeft gedood die zich toen op de straat bevond op ruim 30 meter van de inslag. Op dit ogenblik werden meer dan 2300 raketten afgevuurd vanuit de Gazastrook door de terreurgroepen Hamas en Islamitische Jihad (PIJ)

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.