Terwijl Israël wordt aangevallen, let op het links-progressieve antisemitisme

Toen George Washington in 1790 een brief schreef aan de Hebreeuwse gemeente van Newport, Rhode Island, verklaarde hij dat Amerika “onverdraagzaamheid geen kans moest geven.”

In 2021 blijft dat een hele opgave. Niet alleen krijgt het oudste virus uit de geschiedenis – antisemitisme – vandaag de dag 24/7 hulp van sociale media, maar het metastaseert zich net zo snel als dodelijke nieuwe stammen van COVID-19, die in binnen- en buitenland jodenhaat en haatmisdrijven voortbrengen.

Sinds de beruchte mars in Charlottesville zijn brandstichting, ontheiliging en dodelijke aanvallen op synagogen in de VS door blanke supremacisten en neonazi’s toegenomen. Lugubere antisemitische en anti-Aziatische complottheorieën over COVID-19 zijn online verspreid. Het is passend dat veel van onze aandacht is gericht op extreemrechts, in binnen- en buitenland.

Maar we negeren, op eigen risico, het spraakmakende antisemitisme dat uitgaat van de zelfzalfde poortwachters van progressief links, dat in toenemende mate te zien is tijdens deze bloedige dagen in het Heilige Land.

Nu Hamas al meer dan 1600 raketten en raketten naar Israëlische burgercentra slingert – waarvan er 350 in Gaza zijn geland, waarbij de eigen kiezers van Hamas zijn vermoord en verminkt – en Israël zijn militaire bekwaamheid bundelt om de aanval te stoppen, worstelen beide partijen om hun verhalen te promoten op sociale mediaplatforms. en in de hallen van macht.

Linkse Amerikanen zijn blij geweest om te gehoorzamen. Hier thuis is er veel deugdsignalering door Hollywood-acteurs. Mark Ruffalo nam de tijd om een ​​verzonnen held te spelen die vecht tegen schijnvijanden om te eisen dat de Joodse staat sancties krijgt opgelegd voor het verdedigen van zijn meer dan 9 miljoen burgers tegen zeer echte terroristen met zeer echte wapens die zeer echte mensen veroorzaken, waaronder vrouwen en kinderen, om te bloeden en te sterven.

Ondertussen beschuldigt vertegenwoordiger Ilhan Omar (D-Minn.) Israël van terrorisme omdat het reageerde op de aanslagen van Hamas. Natuurlijk helpen haar tweets over de kwestie haar om veel geld in te zamelen van anderen die Israël haten. 

Omars retoriek, in navolging van andere “squadron” -leden die Israël beuken, moet zeer bevredigend zijn voor de Iraanse holocaustontkennende, genocide-zoekende ayatollah Ali Khamenei en zijn lakei, Hezbollah’s Hassan Nasrallah. 

Beiden riepen een paar dagen geleden op Al Quds Day op tot een jihad om de Joodse staat te vernietigen. En Khamenei legt zijn raketten waar zijn mond is. Terroristische leiders in Gaza bedankten Iran onlangs voor het verbeteren van het bereik en het dodelijke potentieel van de raketten die nu met honderden tegelijk tegen Tel Aviv worden losgelaten.

Maar zelfs als we durven te hopen dat deze ronde van gewelddadige confrontaties snel eindigt, zijn de zaden van nog meer antisemitisme hier in de VS geplant, ook door enkele zeer invloedrijke progressieven.

Neem bijvoorbeeld Black Lives Matter- activist Shaun King, wiens bijna vier miljoen Instagram- volgers de afgelopen week een gestage stroom desinformatie hebben gekregen.

Met typische overdrijving, schreef King, “je kijkt naar een van de grofste uitingen van gewelddadige onverdraagzaamheid in de moderne geschiedenis van de wereld.” King schreef over de jaarlijkse Jeruzalemdag-mars, waarbij jonge Israëli’s naar de Westelijke Muur lopen om de 3000 jaar oude geschiedenis van het Joodse volk in Jeruzalem te vieren. Het is een patriottische en spirituele viering.

Hoewel in dit geval het traditionele dansen en zingen van de demonstranten plaatsvond tegen de achtergrond van een brandende boom op de binnenplaats van de Al Aqsa-moskee. King beweerde – fictief – dat de jonge Joden juichten dat de moskee zou afbranden en de moslims vervloekten die daar aanbaden.

In werkelijkheid was de brand ofwel een ongeval (de politie van Jeruzalem stelde vast dat het het product was van vuurwerk dat Palestijnen aan het gooien waren), of (waarschijnlijker) opzettelijk opgezet om islamistische propaganda-inspanningen te voeden die beweerden dat Israëli’s de moskee aanvielen om aan te zetten tot verder geweld tegen Joden en Israël.

Met andere woorden, de waarheid was precies het tegenovergestelde van King’s verhaal. Hij loog.

King ligt in invloedrijk gezelschap. Zijn landgenoten propagandisten zijn onder meer Amerika’s beroemdste antisemiet, Linda Sarsour – die Hamas een morele blanco cheque geeft om Israëli’s aan te vallen – samen met haar goede vrienden Omar en Rep. Rashida Tlaib (D-Mich.).

Tlaib rechtvaardigde het geweld van Hamas tijdens een bijeenkomst die was bijeengeroepen door een pro-senator Bernie Sanders organisatie. Terwijl ze haar kenmerkende BDS-propaganda uitspuwde, zei ze , “wat we de Palestijnen die tegen apartheid strijden eigenlijk vertellen, is hetzelfde dat wordt verteld aan mijn zwarte buurman die vecht tegen politiegeweld: er is geen vorm van aanvaardbaar verzet tegen staatsgeweld, zo lijkt het, behalve de ontkenning van menselijkheid en waardigheid – geef op.

We zijn niet alleen bang voor meer antisemitisme.

De beoordeling van de directeur van de nationale inlichtingendienst van buitenlandse bedreigingen voor de presidentsverkiezingen van 2020 merkte specifiek op dat buitenlandse tegenstanders pogingen deden om te profiteren van de sociale spanningen in de Verenigde Staten. 

De DNI belichtte met name Iran. De Islamitische Republiek heeft lang geïnvesteerd in een wapenwedloop om Amerika te verdelen, onder meer via 82 pagina’s die in 2018 door Facebook zijn verwijderd en meerdere tweets en openbare verklaringen van Khamenei zelf met de hashtag #BlackLivesMatter.

Khamenei zei vorig jaar in een tweet: “Als je een donkere huidskleur hebt in de VS, weet je niet zeker of je in de komende minuten nog leeft.” Hij schreef een soortgelijke tweet in 2014. De Iraanse leider tweette #BlackLivesMatter en stelde Ferguson, Missouri, gelijk aan Gaza.

Khamenei tweette ook in mei van dit jaar, “we zullen elke natie of groep waar dan ook die zich verzet tegen en vecht tegen het zionistische regime steunen en helpen.”

Nou, hij deed het ook.

Nu zien we deze week de giftige vruchten van zijn arbeid, zelfs nu de regering-Biden blijft onderhandelen over een nieuwe nucleaire deal en het opheffen van sancties met de vertegenwoordigers van Iran in Wenen.

Kan iemand zich voorstellen dat een nucleair Iran zulke geschenken schenkt aan Hezbollah of Hamas?

Gd help ons.

Bronnen:

  • naar een artikel van Rabbi Abraham Cooper en Rev Johnnie Moore With Israel under Attack, Watch for Progressive Anti-Semitism” van 13 mei 2021 op de site van Newsweek
  • naar een artikel van David Mikics “Progressive Anti-Semitism and Putin” van 27 oktober 2017 op de site van The Tablet

2 gedachtes over “Terwijl Israël wordt aangevallen, let op het links-progressieve antisemitisme

  1. Het progressieve linkse WOKE “”””liberalisme””””” word gekenmerkt door haat, leugens, racisme, antisemitisme en de uitsluiting cultuur van alles/ieder die hier tegenin gaat.

    M.a.w. Dumb & Dumber in de overtreffende trap.

    De links politieke anarchisten zoals BLM/ANTIFA, Bernie Sanders & de Squad met achter zich de puisant rijke maar “sociale” Hollywood idioten die blij zijn na een jaar Corona weer in het nieuws te komen……en dankbaar dat de Hamas/Palestina terroristen hen daarbij van dienst zijn.

    Geliked door 1 persoon

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.