Geweld in Gaza: dit zijn de slachtoffers van raketaanvallen van Hamas

Slachtoffers van Hamas-raketbeschietingen in Israël. Van links naar rechts: Nadin Awad, Soumya Santosh, IDF-sergeant Omer Tabib en Leah Yom Tov [beeldbron: Canva.com]

Update: Artsen van het Sheba Medical Center in Ramat Gan spreken de dood uit van een 50-jarige vrouw die dinsdag ernstig gewond raakte toen ze tijdens een raketalarm naar een schuilkelder haastte.

Het dodental in Israël sinds het begin van de gevechten is daarmee opgelopen tot negen, waaronder een 87-jarige vrouw die gisteravond uitgleed en viel terwijl sirenes waarschuwden voor raketten afgevuurd door terroristen in de Gazastrook. Hebreeuwse media zeggen ook dat vier vrouwen gisteravond lichte verwondingen opliepen terwijl ze naar schuilkelders haastten.

Een ongekende escalatie van geweld tussen Israël en Gaza heeft veel Israëli’s – vooral degenen die verder naar het zuiden wonen – in een constante staat van onzekerheid achtergelaten, zich afvragend of ze de kans zullen krijgen om de ochtend te halen.

Zeven Israëli’s hebben de ultieme prijs al betaald terwijl de spanningen blijven toenemen. Leah Yom Tov, 63; Khalil Awad, 52, en zijn dochter Nadin, 16; Soumya Santosh, 30; Nella Gurevitz, in de tachtig; sergeant Omer Tabib, 21; en Ido Abigail, 5, werden gedood.

  • Soumya Santosh Santosh (30 j.)een van de eerste twee slachtoffers van het spervuur ​​van de Hamas-raket, was een verzorgster uit India voor Nella Gurevitz, die ook bij de explosie omkwam. Santosh kwam uit het Idukki-district in de Indiase staat Kerala en werkte volgens familieleden al zeven jaar in Israël. Volgens het PTI-rapport sprak Santosh via een videogesprek met haar man in Kerala toen een raket haar gebouw trof. “Mijn broer hoorde een enorm geluid tijdens het videogesprek. Plotseling werd de verbinding met de telefoon verbroken,” vertelde Santosh’ zwager, Saji, aan PTI. Santosh laat haar man en een zoon achter. Indiase media berichtten uitvoerig over de dood van Santosh, waaronder een gesprek van ambassadeur in India Ron Malka met haar familie. “Het hele land rouwt om haar verlies, en we zijn er voor hen“, tweette Malka.
  • Nella Gurevitz (+80 jaar) was de tweede persoon die werd gedood door een raket die Ashkelon rechtstreeks raakte. Ze was met haar man in haar appartement toen de aanval plaatsvond. Ze laat haar man achter, die na de aanval nog steeds in het ziekenhuis ligt.
  • Leah Yom Tov (63 j.) werd dinsdagavond gedood nadat een raket rechtstreeks op haar huis in Rishon Lezion was geland. Haar kinderen, die vanmorgen met de Israëlische media spraken, zeiden dat ze het alarm hoorden en zagen dat de raket richting westelijk Rishon ging. Ze probeerden hun moeder te bellen, maar de lijn was bezet. Uiteindelijk kwamen ze erachter van buren dat er al reddingsteams bij het huis waren nadat het was geraakt door een raket. “Er zijn momenteel ook andere gezinnen die een hoge prijs betalen – het maakt deel uit van onze realiteit en maakt deel uit van het leven in het land“, zeiden haar zoons. “Hoewel we [dit nieuws] op dit moment niet hebben verteerd, kunnen we duidelijk en scherp zeggen‘ we zullen verder [met os leven] gaan. We zijn een Yom Tov-familie en we zijn met Israël, ondanks de moeilijkheid, pijn en prijzen.
  • Omer Tabib (21 j.) was een IDF-soldaat van de Elyakim moshav. Hij werd gedood door een antitankraket in de buurt van de Gazastrook. Een IDF-officier en een andere jager raakten licht en zwaar gewond bij het incident. Hij wordt overleefd achter zijn ouders, Tali en Amir, en zijn kleine broertje. Degenen die hem kenden, zeiden dat hij sociaal, open en gevoel voor humor was. Zijn begrafenis zal donderdagochtend om 11 uur plaatsvinden op de begraafplaats van Elyakim. Tabib zou volgende maand uit het leger worden ontslagen. Hij was 21 jaar oud.
  • Ido Abigail was een vijfjarige jongen wiens familie in Sderot woont. Hij raakte ernstig gewond nadat een raket uit Gaza de veilige kamer van het appartement van de familie binnendrong. Hij bezweek woensdagavond laat aan zijn verwondingen. Zijn moeder ligt momenteel in ernstige toestand in het ziekenhuis.
  • Khalil Awad (52 j.) en zijn dochter Nadine Awad (16 j.), Arabische burgers van Israël, die dinsdagavond werden vermoord toen een Hamas-raket afgevuurd vanuit Gaza die hun huis in centraal Israël raakte.

Bronnen:

  • naar een artikel van Zachary Keyser en Gadi Zaig “Gaza Violence: These are the victims of Hamas rocket attacks” van 14 mei 2021 op de site van The Jerusalem Post

Een gedachte over “Geweld in Gaza: dit zijn de slachtoffers van raketaanvallen van Hamas

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.