Israël incasseerde reeds meer dan 1500 raketten en verhoogt verder de druk op Hamas en Co

Het Israëlische veiligheidskabinet keurde woensdagavond een nieuwe golf van luchtaanvallen goed tegen de terreurdoelen van Hamas in de Gazastrook, aangezien het totale aantal raketten dat op Israëlisch grondgebied werd gelanceerd meer dan 1.500 bedroeg, tegen ongeveer 180 op woensdag.

Een zesjarige jongen werd woensdag gedood door een directe raketaanval in de zuidelijke stad Sderot, waarbij ook zijn moeder en enkele anderen gewond raakten.

Het door Hamas geleide ministerie van Volksgezondheid zegt dat 83 inwoners van Gaza zijn omgekomen sinds het uitbreken van de vijandelijkheden, waarvan 17 kinderen en 487 gewond.

De Israel Defense Forces zegt dat tientallen van de doden terroristen waren en dat bovendien enkele Palestijnse dodelijke slachtoffers werden veroorzaakt door mislukte raketten uit Gaza die Israël niet bereikten en tekortschoten in de Strip.

Eerder had de Israel Defense Forces (IDF) een seriële luchtaanval op Hamas gelanceerd nadat Palestijnse militanten een enorme nachtelijke raketafval hadden afgevuurd over het centrum van het land en het zuiden, waarbij de IDF senior Hamas-militaire commandanten doodde in wat de ernstigste was. vechten sinds de Gaza-oorlog in 2014.

Bassem Issa, brigadecommandant van Hamas Gaza City, behoort volgens de Israëlische veiligheidsdienst (ISA) tot de hooggeplaatste leden van de terreurgroep die zijn omgekomen bij Israëlische luchtaanvallen.

De escalatie is de zwaarste tussen Israël en Hamas sinds een oorlog in 2014 in de door Hamas geregeerde enclave, en de bezorgdheid neemt toe dat de situatie uit de hand zou kunnen lopen.

Israël verwierp aanbiedingen van wapenstilstand namens de terreurgroep Hamas,” zei premier Benjamin Netanyahu woensdag tijdens een bijeenkomst van de hoogste militaire leiders en veiligheidsfunctionarissen naar aanleiding van de scherpe escalatie tussen de Joodse staat en de in Gaza gevestigde islamisten.

Israëlische media meldden dat het veiligheidskabinet – bestaande uit Netanyahu, minister van Defensie Benny Gantz, stafchef van de Israëlische strijdkrachten Lt.-Gen. Aviv Kochavi en verscheidene anderen – kwamen overeen om het offensief tegen de terroristen in Gaza op te voeren, te midden van het besef dat de militaire operatie nog een week zou kunnen duren.

Hamas en militanten van de Islamitische Jihad in de Gazastrook hebben meer dan 1500 raketten op Israël afgevuurd, waarbij verschillende burgers omkwamen en tientallen gewonden achterbleven.

De escalatie is de zwaarste tussen Israël en Hamas sinds een oorlog in 2014 in de door Hamas geregeerde enclave, en de bezorgdheid neemt toe dat de situatie uit de hand zou kunnen lopen.

Bronnen:

  • naar een artikelIsrael Turned Down Offers of Ceasefire With Hamas, Netanyahu Says” en een artikel van Sharon Wrobel “Israel Approves Escalating Operation Against Hamas as Over 1,300 Rockets Launched From Gaza So Farvan 12 mei 2021 op de site van The Algemeiner

Een gedachte over “Israël incasseerde reeds meer dan 1500 raketten en verhoogt verder de druk op Hamas en Co

  1. en een dezer dagen word Israel er alweer van beschuldigd om buitenproportioneel geweld gebruikt te hebben.
    het is om je eigen kak op te eten.!!!

    Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.