België: vice-voorzitster Ecolo (groenen) beschuldigd van het aanzetten tot antisemitisme

De Belgische Liga tegen Antisemitisme (LBCA) is verbijsterd, verontwaardigd en ontzet door het verhaal dat Rajae Maouane, co-voorzitter van Ecolo, de franstalige groene partij in Wallonië en Brussel, op dinsdag 11 mei 2021 op haar Instagram-account plaatste.

Geïllustreerd door het beeld van een man met een Palestijnse vlag met de ene hand en een katapult in de andere, wordt dit verhaal van Rajae Maouane begeleid door het lied “Wein Al Malayeen” uitgevoerd door Julia Boutros, een Libanese zangeres die in de Arabische wereld bekend staat om haar militante steun aan terroristische organisaties van Hezbollah, Hamas en islamitische jihad, evenals het Syrische regime.

Een islamistische omzetting van het “Horst-Wessel-Lied” – het officiële volkslied van de nazipartij – is het lied “Wein Al Malayeen” in de huidige opruiende context in het Midden-Oosten, een duidelijke oproep tot geweld dat onze straten zou kunnen overnemen.

Hier zijn enkele fragmenten: 

Waar zijn de miljoenen Arabieren? Waar is het Arabische volk? Waar is de Arabische woede? (…) Allah is met ons sterker en groter dan de kinderen van Zion. Ze slachten, ze doden. We zullen winnen. (…) In mijn borst een pakhuis met wapens. En ik vraag me af waar onze Arabische broeders zijn?

Origineel in het Frans: “Où sont les millions d’Arabes? Où est le peuple arabe? Où est la colère arabe? (…) Allah est avec nous plus fort et grand que les enfants de Sion. Ils massacrent, tuent. Nous gagnerons. (…) Dans ma poitrine un entrepôt d’armes. Et je me demande où sont nos frères arabes?

Deze aansporing tot de door de co-voorzitter van Ecolo bekrachtigde wet is het hoogtepunt van een antisemitische afwijking die al enkele jaren wordt waargenomen in de leider van de Partij van de Groenen (1) (2) (3) ,met inbegrip van de verkiezing in het Federale Parlement in 2019 van de co-secretaris van de Belgische afdeling van BDS, een beweging die door het Duitse parlement als antisemitisch is aangewezen. (4)

De LBCA beschuldigt de Ecolo-partij van het bevorderen van het hedendaagse antisemitisme in ons land en het daarmee gepaard gaande geweld, waarop zij zal moeten reageren als en wanneer ze zich zouden moeten manifesteren. De LBCA herinnert de Ecolo-partij aan de rede en pleit voor uitsluiting van haar medevoorzitter.

De LBCA roept ook alle democratische partijen in ons land op om deze uiterst gevaarlijke en potentieel criminele excessen van een partij die lid is van de regerende coalitie krachtig te veroordelen.

Bronnen:

  • naar een artikelLa LBCA accuse Ecolo d’incitation à la haine antisémite” van 12 mei 2021 op de site van la Ligue Belge contre l’Antisémitisme (LBCA)
  • naar een artikelRajae Maouane accusée d’avoir incité à la ihaine antisémite’” van 12 mei 2021 op de site van 7sur7
  • naar een artikelConflit israélo-palestinien : la Ligue contre l’antisémitisme dénonce un message de la co-présidente d’Ecolo” van 12 mei 2021 op de site van RTBF-Info

Een gedachte over “België: vice-voorzitster Ecolo (groenen) beschuldigd van het aanzetten tot antisemitisme

  1. Ach nóg een ‘Belgische’ groen ecologisch verantwoorde Jodenhaatsters.

    Maar eentje méér of minder zal het verschil voor ‘palestijnen écht niet maken.

    Hilarisch hoe ze hun best blijven doen met hun moreel gekrakeel.

    Geliked door 1 persoon

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.