Meer dan 150 van de ruim 600 raketten van Hamas vielen voortijdig neer in Gaza en maakt slachtoffers onder Palestijnen

Tel Aviv, dinsdagavond 11 mei 2021. Een van de honderden raketten die zojuist vanuit Gaza naar Tel Aviv en centraal Israël waren afgevuurd, explodeerde in een burgerbus. De bedoelingen van Hamas zijn duidelijk: Israëlische burgers vermoorden.

Van de meer dan 600 raketten die door Palestijnse terreurgroepen op Israëlisch grondgebied werden afgevuurd tussen maandag en dinsdagavond, kwamen er minstens 150 raketten te kort en vielen voortijdig neer op Gazaans grondgebied, veroorzaakten slachtoffers waarvan hun dood door Hamas ten onrechte de schuld bij Israël hebben gelegd, volgens de Israel Defense Forces. (IDF).

Volgens het ministerie van Volksgezondheid van Gaza zijn maandagavond en dinsdag ten minste 28 mensen in de Strip gedood, waaronder 10 minderjarigen.

Gevraagd naar drie kinderen die zijn omgekomen bij een incident in Bein Hanoun, in de noordelijke Gazastrook, vertelde IDF-woordvoerder Hidai Zilberman dinsdag aan de Israëlische legerradio dat een aantal van de doden in Gaza werden geraakt door verdwaalde raketten die waren afgevuurd door Palestijnse terroristen, niét door Israëlische luchtaanvallen.

Zilberman zie:

We weten dat een derde van de raketten die vanuit de Gazastrook zijn afgevuurd, Israël niet heeft bereikt en in Gaza is gevallen. Wat we hieruit kunnen leren, is dat veel inwoners van Gaza die gewond of gedood zijn, niet zijn getroffen door Israëlische luchtaanvallen, maar dat de burgers werden geraakt door raketten van de terroristische groeperingen zelf.

Tegelijkertijd wees de IDF erop dat Hamas en de Islamitische Jihad zich doelbewust hebben ingebed in de burgerbevolking. IDF luitenant-kolonel Jonathan Conricus zei op dinsdag:

Ze gebruiken hun burgers, de Palestijnen, hun huizen, scholen, ziekenhuizen en moskeeën in Gaza als menselijke schilden en maken het voor ons vrijwel onmogelijk om alleen degenen die betrokken zijn bij militaire activiteiten aan te vallen.

Jonathan Schanzer, Senior Vice President bij de Stichting voor Verdediging van Democratieën, zei tegen The Algemeiner:

De omvang van de schade die door verdwaalde Hamas-raketten in de Gazastrook wordt aangericht, zal voorlopig moeilijk in te schatten zijn. Het ministerie van Volksgezondheid van Hamas is de entiteit die de media voorziet van statistieken over slachtoffers. Die statistieken zullen waarschijnlijk niet eerlijk zijn over de Gazanen die door Hamas zijn getroffen versus die door Israël.

Een gedachte over “Meer dan 150 van de ruim 600 raketten van Hamas vielen voortijdig neer in Gaza en maakt slachtoffers onder Palestijnen

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.