IDF deelt zware klappen uit in Gaza; minstens 18 terroristen en commandanten geliquideerd

Israëlische gevechtsvliegtuigen hebben het wooncomplex Hanadi in Gaza-stad dinsdagavond tot puin gereduceerd inclusief de kantoren van Hamas

De IDF zegt dat het luchtaanvallen heeft uitgevoerd om de huizen van drie belangrijkse Hamas-leiders in de Gazastrook te vernietigen.

Het identificeert hen als Bassem Issa, de commandant van het district Gaza City, Rafa’a Salameh, de commandant van het district Khan Younis, en Mohammad Yazouri, de chef van de militaire inlichtingendienst van Hamas. De IDF zegt dat hun huizen “deel uitmaakten van de terreurinfrastructuur.”

Gaza, 11 mei 2021. De IDF viel vele terroristische doelen in de Gazastrook aan, waaronder ongeveer 100 lanceerinrichtingen en een hoog gebouw dat door Hamas werd gebruikt.

De IDF zegt dat het twee hooggeplaatste Hamas-leiders heeft gedood tijdens een gerichte aanval op een gebouw waarin ze zich bevonden:

In een gecombineerde operatie tussen de IDF en de veiligheidsdienst Shin Bet ongeveer twee uur geleden hebben we belangrijke agenten uit het militaire inlichtingensysteem van Hamas geëlimineerd.

Het identificeert de mannen als Hassan Kaugi, de chef van de veiligheidsafdeling van de militaire inlichtingendienst van Hamas en zijn plaatsvervanger, Wail Issa. Het zei dat Issa de broer was van Marwan Issa, de plaatsvervangend commandant van de militaire vleugel van Hamas.

Het door Hamas geleide ministerie van Volksgezondheid zegt dat sinds het uitbreken van de vijandelijkheden 32 Palestijnen zijn gedood en 220 mensen gewond zijn geraakt bij Israëlische luchtaanvallen in Gaza. Het vermeldde niet hoeveel van de doden leden waren van terreurgroepen of burgers. Israël zegt dat het minstens 18 terroristen heeft gedood.

De IDF zegt dat een van haar vliegtuigen twee Palestijnen in de Gazastrook heeft gedood die bezig waren met het lanceren van raketten naar Israël. De IDF zegt dat het “een aantal belangrijke terreursites en terroristen in de Gazastrook” heeft aangevallen. “De aanvallen gaan zelfs nu door”, zegt het leger.

Een van de getroffen doelen was blijkbaar een gebouw van negen verdiepingen. De negen verdiepingen tellende structuur herbergt woonappartementen, medische productiebedrijven en een tandheelkundige kliniek, meldt The Associated Press.

Het bewuste gebouw dat een aantal kantoren van Hamas huisvestte werd door de IDF verwoest. Het leger zegt dat het hun inlichtingencentrum, hun bevel op de Westelijke Jordaanoever en een propaganda-afdeling omvatte. De IDF waarschuwde de bewoners van het gebouw enkele uren voor de aanval te vluchten.

Een gedachte over “IDF deelt zware klappen uit in Gaza; minstens 18 terroristen en commandanten geliquideerd

  1. Strike = luchtaanval
    Strike = staking

    De attente lezer zal zelf wel het verschil uitmaken 🤔

    Geliked door 1 persoon

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.