Hamas roept de overwinning uit; meer dan 1.000 raketten afgevuurd op Israël in anderhalve dag van de strijd, zegt IDF

Hamasleider Ismail Haniyeh vanuit zijn schuilplaats: “We hebben gewonnen!!!”

Meer dan 1.000 raketten afgevuurd op Israël in anderhalve dag van de strijd, zegt IDF; Het leger voert 500 aanvallen uit, waarbij topofficieren gericht werden uitgeschakeld en gebouwen worden neergehaald die door terreurgroep worden gebruikt.

Hamas lanceerde woensdagochtend in de vroege uren van de ochtend een enorm spervuur ​​van raketvuur op zuidelijk en centraal Israël, waarbij een man en zijn dochter omkwamen en honderdduizenden mensen van Tel Aviv naar Beersheba op de vlucht sloegen naar schuilkelders.

De grootschalige fusillade van raketten werd blijkbaar gelanceerd als reactie op het feit dat het Israëlische leger een gebouw in Gaza verwoestte en twee belangrijke Hamas-agenten doodde in een gerichte aanval.

Volgens de IDF zijn er meer dan 1050 raketten en mortiergranaten vanuit de Gazastrook op Israël afgevuurd sinds het uitbreken van de gevechten op maandagavond, waarbij 200 raketten niet over de grens raakten en neerstortten in de enclave zelves.

IDF-woordvoerder Hidai Zilberman zei dat het Iron Dome-luchtverdedigingssysteem een ​​onderscheppingspercentage had tussen 85 en 90 procent van de raketten die richting bevolkte gebieden gingen. Als reactie daarop lanceerde de IDF aanvallen op meer dan 500 doelen in de Gazastrook, gericht op Hamas-personeel, wapens en infrastructuur, zei Zilberman.

Buiten Lod, een stad met zowel Arabische als Joodse inwoners die de afgelopen dagen het toneel is geweest van enkele van de ergste rellen van de afgelopen dagen , raakte een raket een huis en een auto, waarbij twee mensen omkwamen, aldus de politie. Het bracht het dodental in Israël op vijf sinds het begin van de vijandelijkheden op maandag.

De politie zei dat de slachtoffers een vader van in de veertig waren en zijn 16-jarige dochter. De moeder, die ook in de auto zat, raakte ernstig gewond.

Een gedachte over “Hamas roept de overwinning uit; meer dan 1.000 raketten afgevuurd op Israël in anderhalve dag van de strijd, zegt IDF

 1. Helemaal mee eens!

  Hamas ageert & Israel reageert……alles volgens het bekende scenario.

  Israel heeft een kleine terreur beweging laten uitgroeien tot een fanatiek guerilla leger….gefinancierd door Qatar & UNWRA, gefaciliteerd door Israel dat blijkmaar meer angst heeft voor de Westerse pers dan terroristen.

  Zolang de flatgebouwen in Gaza overeind staan, de Israelische colonnes met bouwmaterialen & voeding/sanitair dagelijks richting Gaza rijden, Qatar met koffers vol $$$$ Gaza binnen kunnen en UNWRA haat mag blijven verspreiden/financieren…..heeft Hamas tijd & geld om zich bezig te houden met raketten op Israel af te vuren i.p.v. zijn burgers te voeden.

  Zolang de Waqf de dienst op de Tempelberg, de heiligdste plaats in het Jodendom midden in de Hoofdstad van Israel, uitmaakt…..is er een probleem.

  Zolang het Hoge gerechtshof in Israel zich laat leiden door wat de EU/VN vind……..is er een probleem.

  Hamas laat zich niet leiden door VN/EU/VS…….. Hamas leid!

  Stomiteit heeft een prijs en de burgers van Israel betalen deze al 20 jaar.

  Geliked door 1 persoon

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.