Israël geeft beelden van autorammen vrij na Palestijnse ‘lynch’-poging in Jeruzalem

De Israëlische regering heeft maandag een politievideo vrijgegeven in een poging om valse berichten te corrigeren dat een incident met een auto-ongeluk in Jeruzalem het resultaat was van een opzettelijke aanval door de Israëlische chauffeur.

De volledige politievideo werd gepost nadat Palestijnse groepen bepaalde delen van het incident op sociale media hadden gepost, waarin ze zeiden dat een Israëlische man zijn auto tegen Palestijnse gelovigen ramde buiten de Al-Aqsa-moskee in Jeruzalem. 

In een andere tweet werd beweerd: “Israëlische officier die een Israëlische kolonist beschermde die opzettelijk zijn auto tegen Palestijnse mannen ramde buiten de Leeuwenpoort in de oude stad van bezet Jeruzalem.

Jeruzalem, maandag 10 mei 2021. Een Palestijnse meute bestookt een Israëlische wagen en probeert de chauffeur te lynchen

Zoals te zien is in de beelden, bekogelde een groep Palestijnen een Israëlische auto die voorbijreed met stenen. De Israëlische chauffeur probeerde te ontsnappen aan de menigte toen een van de aanvallers de achterdeur opende, maar hij verloor de controle over het voertuig en raakte als gevolg daarvan een van de steenwerpers. Toen de auto stopte, opende de Palestijnse menigte de deuren, gooide stenen naar binnen en probeerde de bestuurder en passagiers uit de auto te trekken.

De Israëlische man “ontsnapt ternauwernood aan het lynchen nadat zijn auto met stenen is bekogeld”, zei het Israëlische ministerie van Buitenlandse Zaken. “Een politieagent ter plaatse houdt de gewelddadige menigte tegen en redt het leven van de chauffeur.”

Het rammen van de auto vond plaats toen honderden Palestijnen rel schopten gericht tegen de Israëlische politie buiten de al-Aqsa-moskee in de Oude Stad in een uitbarsting van geweld die samenviel met Jerusalem Day, de herdenkingsdag van Israël toen de IDF ‘Oost’-Jeruzalem heroverde op Jordanië tijdens de Zesdaagse Oorlog van juni 1967.

Bronnen:

  • naar een artikel van Sharon Wrobel “Israel Releases Car Ramming Footage After Palestinian ‘Lynching’ Attempt in Jerusalem” van 10 mei 2021 op de site van The Algemeiner
  • naar een artikel van Judah Ari Gross “Arab rioters attack Jewish man’s car near Old City; he crashes into one of them” van 10 mei 2021 op de site van The Times of Israel

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.