IDF elimineert drie commandanten van de Al Quds Brigades van terreurgroep PIJ in Gaza

De IDF zegt dat het de commandant van de speciale raketeenheid van de Islamitische Jihad heeft gedood, een actie die werd uitgevoerd in samenwerking met de Shin Bet. Sameh Abed al-Mamlouk werd samen met verschillende andere hoge raketfunctionarissen gedood, zegt het leger.

Channel 12 meldt dat Arabische tussenpersonen de wens van Hamas om een ​​nieuw staakt-het-vuren in de Gazastrook te bereiken, hebben overgebracht naar Israël. Israël heeft dit echter geweigerd, met het gevoel dat de terreurgroep nog niet voldoende heeft betaald voor zijn aanvallen op Israël.

De Arabisch-talige woordvoerder van het Israëlische leger Avichay Adraee waarschuwt Gazanen om afstand te nemen van Hamas-wapenopslagplaatsen in de hele kustenclave:

De Israel Defense Forces lanceert momenteel een grote en uitzonderlijke ronde van luchtaanvallen op de Gazastrook. Voor uw veiligheid: blijf uit de buurt van sites die Hamas-wapens bevatten.

Intussen heeft de terreurgroep Islamitische Jihad wraak gezworen nadat Israëlische luchtaanvallen drie commandanten van zijn gewapende vleugel Al Quds Brigades hebben aangevallen en gedood.

“Onze martelaren, commandanten Sameh Fahim Al-Mamlouk, Kamal Tayseer Qureiqa en Muhammad Yahya Abu Al-Atta, bloedden en we bevestigen dat de reactie op hun moord hard zal zijn”, zegt een woordvoerder van de gewapende vleugel van de Islamitische Jihad.

Abu al-Atta is de broer van Baha Abu al-Atta, een senior leider van de terreurgroep die in 2019 door Israël werd vermoord. Zijn gerichte moord leidde tot een escalatieronde tussen Israël en gewapende groepen in de Gazastrook.