Toespraak van moefti Al Husseini jegens Arabische Amerikanen: ‘Als de geallieerden de oorlog winnen zullen de Joden de wereld controleren’

Berlijn, 20 november 1941. Amin al-Husseini, de moefti van Jeruzalem, ontmoet de Duitse minister van Buitenlandse Zaken Joachim von Ribbentrop [beeldbron: Joods Agentschap]

De oud-grootmoefti van Jeruzalem deed tijdens de Tweede Wereldoorlog een beroep op Arabische Amerikanen om nazi-Duitsland te steunen – en hij deed een beroep op antisemitisme om hen te helpen overtuigen.

Haj Amin Al-Husseini (1897-1974) was de geestelijke leider van de Arabieren die in het Britse Mandaat voor Palestina woonden en die zich vanaf 1964 om politiek gewin plots “Palestijnen” zullen gaan heten.

Hier zijn fragmenten uit zijn toespraak via de kortegolf radio, zoals die werd uitgezonden vanuit Rome op 19 maart 1943:

De Arabieren en moslims zullen niet opnieuw door Groot-Brittannië worden misleid, omdat ze niet alleen de ware bedoelingen kennen, maar ook die van de bondgenoten van Groot-Brittannië – Amerika – en ik wil de aandacht van de Arabische emigranten in Amerika op dit feit vestigen, hen te herinneren aan hun glorieuze verleden toen ze de Nationale beweging steunden. 

Ik zou hen er ook aan willen herinneren dat hun inspanningen verspild zullen zijn als, God verhoede dat Amerika en zijn bondgenoten deze oorlog zouden winnen, want op zo’n moment zullen de Arabieren nooit meer opstaan. Ik weet daarom dat die Arabische emigranten in Amerika ervan zullen afzien Roosevelt te helpen of deel te nemen aan een oorlog die hij naar zijn land heeft gebracht.

Als die geallieerden deze oorlog winnen, zal de joodse invloed de scheidsrechter zijn in de hulpbronnen in de wereld  en men kan zich dus de toekomst van de Arabieren en moslims voorstellen, en de gevaren waaraan ze worden blootgesteld in hun vaderland en overtuigingen als de joden en hun bondgenoten hen domineren. zullen ze de latente haat jegens hen verspreiden.

Dan zal de wereld de hel worden – God verhoede:

Maar Allah is te rechtvaardig en genadig om zulke moorddadige overtreders enige overwinning te schenken. We zijn er zeker van dat de overwinning van ons zal zijn en die van onze vrienden. Daar twijfelen we niet aan, we zullen onze strijd niet verslappen, noch zullen we worden afgeschrikt of tot bedaren gebracht. Laat u niet misleiden door de beschuldigingen van uw vijanden, want u weet heel goed van hun intriges, en wees er zeker van dat de natie die vecht, offert en wacht uiteindelijk de overwinnaar zal zijn.

Ook voor de Moefti was het vanzelfsprekend dat alle Arabieren antisemitisch zijn, dus een beroep op hun jodenhaat was het centrale deel van de toespraak.

Berlijn, 28 november 1941. Groot-Moefti van Jeruzalem, Haj Amin al-Hoesseini, de geestelijke leider van de Palestijnen voor en tijdens WOII, hier tijdens zijn eerste bezoek bij Adolf Hitler. Samen plannen smeden om de Joden in Europa en in het bijzonder in het Midden-Oosten uit te roeien met wortel en tak …

Bronnen:

  • naar een artikel van EoZ “The Mufti’s speech to Arab Americans, March, 1943: “If Allies win, Jews will control the world” van 9 mei 2021 op de site van Elder of Ziyon

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.