Israël aan Biden-kabinet: ‘Kom niet tussenbeide in crisis in Jeruzalem’

De nationale sport in ‘Palestina’: Joden bestoken met stenen en brandbommen

De Israëlische regering heeft er bij de Verenigde Staten op aangedrongen om niet in te grijpen in de aanhoudende rellen in Jeruzalem, en vertelde de regering Biden dat elke internationale interventie eenvoudig zou dienen als een “beloning” voor de relschoppers.

Tijdens een telefoongesprek met de Amerikaanse nationale veiligheidsadviseur Jake Sullivan op zondag, zei de Israëlische chef van de nationale veiligheid, Meir Ben Shabbat, dat de VS en de internationale gemeenschap zich moeten onthouden van tussenkomst in het aanhoudende geweld in de hoofdstad van Israël.

Internationale interventie is een beloning voor de Palestijnse relschoppers en degenen die hen steunen die internationale druk op Israël zochten“, zei Ben Shabbat tegen Sullivan, volgens een rapport van maandagochtend door Walla ’s Barak Ravid.

Ben Shabbat vertelde zijn Amerikaanse tegenhanger dat Israël te maken heeft met de crisis “vanuit een positie van soevereiniteit en verantwoordelijkheid ongeacht Palestijnse provocaties.”

De Israëlische chef van de nationale veiligheid voegde eraan toe dat als de VS en andere landen willen helpen de rust in Jeruzalem te herstellen, ze druk moeten uitoefenen op degenen die verantwoordelijk zijn voor de opruiing aan Arabische zijde.

Eerder op maandag gaf het Witte Huis een verklaring van Sullivan af, waarin hij zei dat de VS “zich ernstig zorgen maakt over de situatie in Jeruzalem, inclusief gewelddadige confrontaties op de Haram al-Sharif / Tempelberg tijdens de laatste dagen van de Ramadan.”

Sullivan benadrukte recente verbintenissen van hoge Amerikaanse functionarissen met vooraanstaande Israëlische en Palestijnse Arabische functionarissen en belangrijke regionale belanghebbenden om stappen te ondernemen om kalmte te verzekeren, spanningen te verminderen en geweld aan de kaak te stellen, voegde de verklaring eraan toe.

“Sullivan herhaalde ook de ernstige bezorgdheid van de Verenigde Staten over de mogelijke uitzetting van Palestijnse families uit hun huizen in de wijk Sheikh Jarrah. Ze waren het erover eens dat het lanceren van raketaanvallen en brandgevaarlijke ballonnen vanuit Gaza naar Israël onaanvaardbaar is en moet worden veroordeeld,” voegde het eraan toe.

De verklaring zei ook dat Sullivan “de Israëlische regering aanmoedigde om passende maatregelen te nemen om rust te brengen tijdens de herdenkingen van Jeruzalemdag.”

“Dhr. Sullivan drukte de inzet van de regering uit voor de veiligheid van Israël en voor het ondersteunen van vrede en stabiliteit in het hele Midden-Oosten, en verzekerde dhr. Ben-Shabbat dat de VS de komende dagen volledig betrokken zullen blijven om de rust in Jeruzalem te bevorderen, ”concludeerde de verklaring.

Het geweld in Jeruzalem ging zondagavond door , met een groot aantal Arabieren die in opstand kwamen op de berg Scopus, vlakbij de campus van de Hebreeuwse Universiteit.

Verschillende passerende joden zijn gewond. Drie liepen hoofdletsel op door stenen die naar hen werden gegooid en werden geëvacueerd naar het Shaare Zedek-ziekenhuis in de hoofdstad. Nog eens drie werden aangevallen met pepperspray en werden ter plaatse behandeld.

Verscheidene anderen werden fysiek aangevallen, waaronder drie politieagenten die ter plaatse kwamen en verdovingsgranaten gebruikten om de relschoppers uiteen te drijven. De gewonde politieagenten werden ook geëvacueerd voor medische behandeling.

Op zaterdagavond drong het Midden-Oosten Kwartet, waarvan de VS lid is, er bij Israël op aan “terughoudendheid te betrachten” te midden van de voortdurende gewelddadige botsingen tussen veiligheidstroepen en Arabieren in Jeruzalem.

“De gezanten van het Midden-Oosten Kwartet van de Europese Unie, Rusland, de Verenigde Staten en de Verenigde Naties volgen de situatie in Oost-Jeruzalem op de voet, ook in de Oude Stad en de wijk Sheikh Jarrah”, aldus een verklaring van het Kwartet. .

“De gezanten drukken hun diepe bezorgdheid uit over de dagelijkse schermutselingen en het geweld in Oost-Jeruzalem, in het bijzonder de confrontaties van gisteravond tussen Palestijnen en Israëlische veiligheidstroepen op Haram Al-Sharif / Tempelberg.”

Bronnen:

 • naar een artikel van David Rosenberg “Israel to Biden admin: ‘Don’t intervene in Jerusalem crisis’” van 10 mei 2021 op de site van Arutz Sheva

Een gedachte over “Israël aan Biden-kabinet: ‘Kom niet tussenbeide in crisis in Jeruzalem’

 1. Er zijn gelukkig genoeg crissisen om uit te kiezen.

  US zou bevoorbeeld zijn grens/vluchtelingen & dagelijkse rassen rellen in bijna alle grote steden kunnen aanpakken.

  De obsessie om bij iedere demonstratie in Israel per direct op de achterste benen te gaan staan en zich ermee te bemoeien moet ophouden!

  Het Jodendom heeft de gedwongen uitdrijving uit het Joodse land, de Spaanse Inquisitie, de Oost Europeese pogroms & de Holocaust overleefd ….ze zal ook de palestijnse relschoppers overleven.

  Het huidige systematische Antisemitisme & Jodenhaat in Europa, VS & United Nations against Israel, is een groter gevaar dan die paar gehersenspoelde heethoofden.

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.