Hamas & Co vuren 4 raketten af naar Israël en sticht opnieuw reeks branden met ballonnen; IDF reageert

Terroristen die opereerden vanuit de door Hamas geregeerde Gazastrook, lanceerden zondagavond meerdere raketten op het zuiden van Israël.

De raketten werden afgevuurd op de kuststad Ashkelon, evenals op steden in de westelijke Negev, aan de grens met Gaza. Het Israëlische Iron Dome-raketverdedigingsnetwerk werd tijdens de aanvallen geactiveerd.

Getuigen in Ashkelon meldden dat ze explosies hoorden. Sommige getuigen zeiden ook dat verschillende raketten werden onderschept door het Iron Dome-systeem.

Een ervan werd boven de stad onderschept door het Iron Dome-raketafweersysteem, terwijl de tweede in een open gebied viel. Er zijn geen meldingen van verwondingen of schade.

De IDF zegt dat er een paar minuten geleden nog twee raketten op Israël zijn afgevuurd vanuit Gaza. Ze kwamen niet over de grens en landden in open gebied binnen de Strook. Dit waren de derde en vierde raketlanceringen van de nacht.

IDF-tanks vielen vannacht op zondag een aantal militaire posten van de terreurorganisatie Hamas in de Gazastrook aan. De IDF-woordvoerder zei dat de aanvallen kwamen als reactie op het afvuren van brandgevaarlijke en explosieve ballonnen in de afgelopen dagen en het afvuren van raketten vanuit de Gazastrook op Israëlisch grondgebied op zondagavond.

Ook op zondag demonstreerden ongeveer 500 Palestijnse Arabieren in vijf locaties langs het grenshekken met Gaza, gooiend met explosieven en brandende banden. IDF-troepen verspreidden ze met behulp van middelen voor oproerverspreiding.

Op de laatste dag braken ongeveer 40 branden uit in de envelop van Gaza als gevolg van brandgevaarlijke ballonnen die vanuit de Gazastrook werden gelanceerd.

Een explosieve ballon landde ook op een spoorlijn. Na het ballonterrorisme en de raketaanvallen kondigde Israël de volledige sluiting van het vissersgebied in Gaza aan.

Bronnen:

  • naar een artikelGaza terrorists fire rockets at Ashkelon” van 9 mei 2021 en een artikel van Elad Benari “IDF attacks Hamas posts in Gaza” en een artikel van Dalit Halevi “Hamas: Our response will deter Israel” van 10 mei 2021 op de site van Arutz Sheva
  • naar een artikelIsrael strikes Hamas military post after rocket launch from Gaza” en een artikelTerror-balloon attacks resume against communities, fields in southern Israel” van 9 mei 2021 op de site van The Jewish News Syndicate (JNS)

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.