Burgemeester Moshe Lion van Jeruzalem: ‘We hebben zwaar geïnvesteerd in het oostelijke deel van de stad’

Yom Yerushalayim 10 mei 2021 aka Dag van Jeruzalem

Burgemeester Moshe Lion van Jeruzalem zegt dat zijn stad binnenkort veel groener en aangenamer zal zijn om in te leven. “We hebben zwaar geïnvesteerd in het oostelijke deel van de stad,” zei hij.

In een speciaal interview met Arutz Sheva voorafgaand aan Jeruzalemdag sprak burgemeester Moshe Lion van Jeruzalem over het afgelopen jaar, waarin alle toeristische bezienswaardigheden, synagogen en instellingen in de stad waren gesloten vanwege de COVID-19-pandemie.

“Jeruzalem is een weerspiegeling van heel Israël. Je ziet daarin de problemen die in het hele land bestaan”, zei Lion, die zijn baan ziet als “een belangrijke en verantwoordelijke rol, want in een oogwenk kun je een grote brand ontsteken of uitzetten.”

Over de rellen van de afgelopen dagen zei Lion dat ze inderdaad explosief zijn, niet alleen voor Jeruzalem maar voor het hele Midden-Oosten, en dit is hoe het moet worden behandeld ‘zowel in termen van besluitvorming als in termen van publieke betrokkenheid. . “

De gemeente heeft “uitstekend contact gelegd met hoogwaardigheidsbekleders in het oosten van de stad. We hebben samen met de overheid honderden miljoenen geïnvesteerd in wegeninfrastructuur en klaslokalen, met als belangrijkste doel om het onderwijssysteem in het oosten van de stad om te vormen tot een systeem van het ministerie van Onderwijs. “

Volgens hem zijn de rellen waarvan we onlangs getuige zijn geweest een product van het onderwijssysteem in Oost-Jeruzalem. “Op de dag dat de rellen plaatsvonden, belde ik deze hoogwaardigheidsbekleders en vroeg wat er was gebeurd. Tweeënhalf jaar lang was het stil, we waren goede vrienden, tijdens het coronavirus zorgden we ervoor dat we vaccineerden en hen voorwaarden gaven in het oosten van de stad zoals in het westen van de stad.”

De tramlijn (Lightrail) die westelijk met oostelijk Jeruzalem verbindt, vervoert Joden en Arabieren door de hele Oude Stad, tot grote spijt voor wie het benijdt. 

Op de lightrail wees Lion erop dat Jeruzalem de leidende stad in Israël is op dit gebied van lightrail, dat zich uitbreidt in de richting van Neve Yaakov en vanaf de andere kant in de richting van Gilo. De stad zal naar verwachting veel groener worden dan het nu is, Lion is overtuigd als hij naar de toekomst kijkt.

Wat betreft Jeruzalemdag en het sectorale karakter dat deze dag de afgelopen jaren heeft gekregen, zei Lion dat Jeruzalem in de allereerste plaats inderdaad de dag van Jeruzalem is en als zodanig van belang is voor alle sectoren. “Dit is een verklaring, we hebben het oosten en het westen verenigd en daarom is het een feestdag”, zei Lion.

Bronnen:

  • naar een artikel van Uzi Baruch “‘We have invested quite a bit in eastern Jerusalem’” van 10 mei 2021 op de site van Arutz Sheva

Een gedachte over “Burgemeester Moshe Lion van Jeruzalem: ‘We hebben zwaar geïnvesteerd in het oostelijke deel van de stad’

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.