Ambassadeur Erdan: ‘Israël is de veiligste plek voor moslims in het Midden-Oosten’

Arabische moslims demonstreren aan de Damascuspoort van Israël’s hoofdstad Jeruzalem, één van de ingangspoorten van de Oude Stad [beeldbron: screenshot Reuters video]

Israëls ambassadeur bij de VS en de Verenigde Naties zegt dat “relschoppers hun heilige plaats gebruiken om brandbommen te gooien en roepen op om Tel Aviv te vernietigen”.

De taferelen uit Jeruzalem zijn verontrustend, maar wat nog verontrustender is, is de hypocrisie van degenen die deze gebeurtenissen cynisch politiseren, de spanningen aanwakkeren en Israël aan een dubbele standaard houden, terwijl ze de fundamentele waarheden en realiteiten in deze gevoelige en heilige stad negeren.

Gedurende de maand Ramadan hebben tienduizenden Palestijnen gebeden op hun heiligste plek in Jeruzalem en nog eens duizenden in moskeeën door het hele land. In Israël – in tegenstelling tot andere plaatsen – waarderen en beschermen we vrijheid van aanbidding, ongeacht uw religie.

De spanningen in Sheikh Jerrah en andere delen van Jeruzalem zijn al lang aan de gang en een rechtbank heeft een uitspraak gedaan, maar in plaats van een oordeel uit te spreken, hebben de Palestijnen de situatie gekaapt en gebruiken ze deze om geweld en haat te oogsten jegens Israël.

Abbas gebruikt elk excuus om Israël te delegitimeren om de aandacht af te leiden van zijn eigen corruptie en het niet houden van verkiezingen. Terreurgroep Hamas heeft nooit een excuus nodig om de regio in brand te steken. En anti-Israëlische activisten staan ​​altijd klaar om Israël en de Joden als kwaadaardig af te schilderen.

De waarheid is dat Israël de veiligste plek is voor moslims in het Midden-Oosten. Als een gewelddadige menigte de politie ergens anders zou aanvallen, weten we allemaal dat de resultaten fataal zouden zijn en we weten allemaal dat er geen tweets over veroordeling zouden zijn.

Het is tijd om deze ongezonde obsessie met Israël te stoppen en naar de waarheid te kijken. Roepen deze demonstranten op tot vrijheid van aanbidding? Nee! Roepen ze op om uitzettingen te stoppen? Nee! Ze gebruiken hun heilige plaats om brandbommen te gooien en roepen op om Tel Aviv te vernietigen.

Bronnen:

 • naar een artikel van Gilad Erdan “Amb. Erdan against “hypocrisy of those who are cynically politicizing events” van 9 mei 2021 op de site van Arutz Sheva

2 gedachtes over “Ambassadeur Erdan: ‘Israël is de veiligste plek voor moslims in het Midden-Oosten’

 1. De spiraal van de zieligheidsindustrie, in leven gehouden door de betuttelingsindustrie van progressief links!

  Like

 2. Een negatieve spiraal van haat & vernieling, gevoed & getolereerd door de palestijnse leiders, de VN, EU, NGO’s & Media en gefinancierd door het Westen.

  De profiteurs van dit geniale plan?
  De Palestijnse dictators.

  De slachtoffers van dit geniale plan?
  De palestijnse Arabieren.

  Zoals dat wijze Engelse spreekwoord ons leert…..
  “Idiots don’t die, only multiply” en ‘de palestijnen’ zijn het levende bewijs hiervan.

  Geliked door 1 persoon

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.