Palestijnse terroristen voelen zich vernederd om in rij aan te schuiven ​​om martelaren uitbetalingen te ontvangen

De buitensporige en illegale acties van de Palestijnse Autoriteit om de families van veroordeelde terroristen te betalen, hebben een nieuwe wending genomen.

Zowel Israël als de Verenigde Staten hebben de PA verteld dat het betalen van terroristen een vorm van illegale en gevaarlijke opruiing is. 

Onverstoord, verklaarde PA president Mahmoud Abbas vóór Algemene Vergadering van de VN dat “ Ik groet onze glorieuze martelaren en onze moedige gevangenen in Israëlische gevangenissen,” en dat hij zou blijven betalen “salarissen” naar die martelaren, zelfs als hij slechts “een enkele cent overhad.”

Het Amerikaanse Congres was verontwaardigd over de verklaringen en acties van Abbas en keurde de Taylor Force Act goed die de PA eiste ” betalingen voor terroristische daden ” te staken.  

Voormalig president Trump heeft de financiering van de PA en de Palestijnse financieringsleiding van de Verenigde Naties, UNRWA, verlaagd om de provocatiebetalingen te stoppen, maar president Biden heeft gezocht naar een manier om de geldkraan naar de PA open te draaien, zelfs nu zijn handen gebonden zijn door de Taylor Force Act.

Dus was Abbas op zoek naar een oplossing.

In april kondigde de PA aan dat het betalingen zou doen aan 12.000 “martelaren” via het Palestijnse postsysteem, dat technisch gezien geen bank is en daarom de Amerikaanse en Israëlische wetten kan omzeilen. 

Bovendien verklaarde PA’s voorzitter van de Commissie van gedetineerden en ex-gedetineerden zaken Qadri Abu Bakr dat ongeveer 7500 voormalige gevangenen zich bij verschillende afdelingen van de Autoriteit zouden voegen en daardoor in aanmerking zouden komen voor een vast salaris, net als alle overheidsmedewerkers, of ze nu komen opdagen of niet.

Die omzeiling stelde niet alle martelaren tevreden.

Volgens Palestinian Media Watch, dat Al-Araby Al-Jadeed, een Britse Arabische nieuwswebsite op 6 april 2021, volgde, zei een voormalige gevangene, Arafat Barghouti:

De gevangenen, hun familieleden en de vrijgelaten gevangenen ontvingen het bericht dat ze van hen sociale zaken zullen maken, en dit is het resultaat van het wachten aan de poorten van het postkantoor en het gevoel van vernedering en degradatie na jaren van strijd tegen en tarten van de bezetting.

Hij voegde eraan toe:

Momenteel staan ​​de gevangenen te pleiten voor een salaris dat hen zal ondersteunen. De zin die ik vandaag het meest heb gehoord van de vrijgelaten gevangenen, is dat  we als bedelaars staan ​​om deze salarissen te ontvangen. Het past niet bij de gevangenen en hun strijd dat we zo in rij voor het postkantoor staan.

Pro-Palestijnse politici en de progressieve pers benadrukken vaak het belang van Palestijnse “waardigheid”. Dit wordt zeker hun nieuwe zaak: het aanpakken van de belediging dat Palestijnse terroristen nu gedwongen worden in de rij te staan ​​bij het postkantoor om de schadevergoeding van hun moordenaars te ontvangen.

Een Palestijns postkantoor in de stad al-Bireh, ongeveer 15 kilometer ten noorden van Jeruzalem op 7 februari 2021[beeldbron: Abbas Momani/AFP]

Bronnen:

  • naar een artikelThe Humiliation of Palestinian Terrorists Standing in Line to Receive Martyr Payments” van 7 mei 2021 op de site van First One Through

Een gedachte over “Palestijnse terroristen voelen zich vernederd om in rij aan te schuiven ​​om martelaren uitbetalingen te ontvangen

  1. Een stelletje armzalige bedelaars die de keus maakten om het eeuwige slachtoffer te blijven.

    Geliked door 1 persoon

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.