Israël voorkomt zware Palestijnse aanslag; terreurcel van Hamas uitgeschakeld

Een forensisch expert controleert de lichamen van twee Palestijnse terroristen van Hamas die ter plekke werden uitgeschakeld door Israëlische soldaten terwijl ze op de grond liggen voor de militaire basis van Salem nabij de stad Jenin op de Westelijke Jordaanoever, op 7 mei 2021 [beeldbron: Jack Guez/AFP]

Drie Palestijnen die vrijdag het vuur openden op soldaten van de grenspolitie nabij een militaire basis op de noordelijke Westelijke Jordaanoever, waren aanvankelijk van plan een “grote aanval” te plegen op burgers in centraal Israël, zeiden leger- en politiefunctionarissen vrijdag. 

Twee van de schutters werden gedood en de derde raakte ernstig gewond bij een vuurgevecht met de Israëlische troepen.

De drie aanvallers, allemaal begin twintig, reisden in een bus met illegale Palestijnse arbeiders op weg naar centraal Israël, en waren van plan daar de schietpartij te plegen, zei een veiligheidsfunctionaris.

De strijdkrachten hadden de bus bij de grensovergang tussen Israël en de Westelijke Jordaanoever tot stilstand gebracht als onderdeel van routinematige veiligheidsinspanningen om te voorkomen dat illegale arbeiders Israël binnenkomen. Kort daarna stapten de drie Palestijnen uit de bus en openden het vuur op de soldaten.

“Een grote aanval werd voorkomen dankzij de scherpe, vastberaden en professionele gevechtsinspanningen van de grenspolitieagenten”, zei het hoofd van het centrale commando van de IDF, Tamir Yadai, tijdens een bezoek aan de scène. Yadai zei dat de troepen zeer alert en versterkt waren tijdens de islamitische heilige maand Ramadan.

“Volgens onze beoordeling bent u erin geslaagd te voorkomen dat de terroristen een aanslag plegen in Israël”, zei politiecommissaris Kobi Shabtai tegen de agenten ter plaatse.

Een veiligheidsfunctionaris vertelde Army Radio dat de strijdkrachten “een Sarona 2” hadden verijdeld, een verwijzing naar de terroristische aanslag van juni 2016 waarbij schutters het vuur openden op de chique Sarona-markt en het restaurantgebied in Tel Aviv, waarbij vier mensen omkwamen.

Channel 12 meldde dat de drie naar verluidt probeerden Jeruzalem te bereiken. Toen de drie op het punt stonden te worden doorzocht, openden ze het vuur. “De terroristen schoten op de poort van de basis. Grenspolitieagenten en een IDF-soldaat reageerden door te schieten en de drie terroristen te neutraliseren,” zei de politie in een verklaring.

Twee van de aanvallers werden gedood en de derde raakte ernstig gewond toen agenten ter plaatse terugschoten. De gewonde aanvaller werd door de IDF naar het Emek Medical Center in de buurt van Afula gebracht voor behandeling. Hij werd later overgebracht naar het Rambam-ziekenhuis in Haifa, met zeer ernstig hoofdletsel.

De functionaris zei dat er geen eerdere inlichtingen waren dat de drie een aanslag hadden gepland en dat ze geen geschiedenis van betrokkenheid bij terreurgroepen hadden. Uit eerste onderzoek bleek dat de buschauffeur niet wist wat hun bedoelingen waren.

Echter, de Israëlische openbare omroep Kan, onder vermelding van Palestijnse bronnen, zei dat de drie geïdentificeerd waren met de terreurgroep Hamas. Ze zeiden dat er twee uit het dorp Shuweika op de Westelijke Jordaanoever kwamen, terwijl de derde uit de stad Tulkarem kwam

Afgezien van het geïmproviseerde machinepistool in Carlo-stijl dat elke aanvaller gebruikte, werden op elk van hun lichamen messen gevonden.

Sergeant S., die de troepenmacht leidde tijdens operationele activiteiten buiten de poort van de basis, zei dat zij en haar soldaten drie gewapende verdachten identificeerden die op hen af ​​renden en het vuur openden.

“We laadden onze wapens en grepen dekking terwijl we reageerden met geweervuur. Tijdens het vuurgevecht hoorden we kogels over onze hoofden suizen, zei ze, eraan toevoegend dat ze “hoopt dat dit de laatste gebeurtenis als deze zal zijn.”

Donderdag zei de militaire vleugel van de Palestijnse Islamitische Jihad dat Israël verantwoordelijk zal worden gehouden voor “elke druppel bloed [die] wordt vergoten in Palestina”, een dag nadat een  16-jarige Palestijn werd vermoord  in botsingen met de IDF.

In navolging van soortgelijke retoriek waarschuwde de gewapende vleugel van het Volksfront voor de Bevrijding van Palestina (PFLP), een andere terreurgroep in Gaza, Israël “om het geduld van onze strijders niet op de proef te stellen”, in een verklaring op donderdagavond.

Het is in de hel weer aanschuiven voor Palestijnse moslimterroristen en jodenhaters om hun beloning in de vorm van 72 maagden op te strijken

Bronnen:

  • naar een artikel “‘Major attack’ in Israel foiled as 3 gunmen shot in firefight near military base” van 7 mei 2021 op de site van The Times of Israel
  • naar een artikelGunned-Down Palestinian Terrorists Were En Route to Carry Out ‘Major’ Attack in Israel” van 7 mei 2021 op de site van The Algemeiner

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.