Iran: Commandant van IRGC zegt dat Israël in één enkele operatie kan worden vernietigd

Majoor-generaal Hossein Salami, plaatsvervangende commandant van de Iraanse Revolutionaire Gardes (IRGC)

Commandant generaal-majoor van de Iraanse Islamitische Revolutionaire Garde. Hossein Salami zei tijdens een uitgebreid televisie-interview dat de ‘veiligheid’ van Israël is uitgehold en dat de ‘veiligheidsbubbel’ de afgelopen maanden is gesprongen.

Hij schepte uitvoerig op over hoe het “zionistische regime” zich zogenaamd midden in veiligheid, politieke en sociale desintegratie bevindt. Hij beweerde vervolgens dat Israël te maken heeft gehad met aanvallen op zijn maritieme belangen, zwakke plekken in de cyberbeveiliging en andere veiligheidsproblemen, waaronder mysterieuze explosies en een raket die over Dimona vloog.  

Salami wees op een reeks incidenten in de afgelopen maanden, die de eer leken te verdienen. Hij zei dat een mysterieuze explosie in Israël, naar verluidt in een raketfabriek op 20 april, een enorme explosie was die volgens hem “leek op die van een nucleaire explosie”.

Dit maakt deel uit van een domino-effect, waaronder cyberaanvallen op Israël, “de moord op Mossad-agenten in Noord-Irak” en bedreigingen voor een chemische fabriek in Haifa en Ben-Gurion Airport. 

Zijn interview kreeg donderdag de kop in de meeste grote Iraanse media en kreeg voorpaginanieuws.  De lange lijst met incidenten die door Salami wordt verstrekt, geeft aan dat hij wil dat Iran op de een of andere manier als verantwoordelijk wordt beschouwd. 

Hij wees op de lijst en op cyberaanvallen op 80 bedrijven. Hij zei ook dat 90% van Israëls handel maritiem is en dat Israël kwetsbaar is op zee. Hij merkte op dat het een relatief smal land is en geen strategische diepgang heeft. 

Het uitzonderlijke interview is niet de eerste keer dat Iran opschept over aanvallen op Israël. Teheran laat graag zien dat het wraak neemt op de Joodse staat, ook al is er geen bewijs dat de verschillende voorbeelden zelfs maar gebeuren. 

Van de meeste van deze Iraanse “aanvallen” die in de Iraanse media zijn gemeld, is gebleken dat het ongelukken of zelfs totale mythen zijn.

Bronnen:

 • naar een artikel van Seth J. Frantzman “Iran IRGC head: Israel can be destroyed in one operation” van 6 mei 2021 op de site van The Jerusalem Post

2 gedachtes over “Iran: Commandant van IRGC zegt dat Israël in één enkele operatie kan worden vernietigd

 1. Ja die raket van Iran, die toch zo dichtbij de kerncentrale van Dimona kwam zonder dat die door Israël werd opgemerkt of onderschept blijf ik toch ook heel verontrustend vinden!

  Like

 2. En de VN, EU, VS laten dit zomaar & zonder commentaar passeren.

  Waar is dit eerder gebeurd?

  O ja…….toen Hitler dezelfde taal uitsloeg!

  Geliked door 1 persoon

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.