Gazanen sturen opnieuw brandballonnen naar Israël; Rashida Tlaib liegt dat Israëliërs brand stichten bij Palestijnen

Vrijdag, 20 april 2018. Op de geboortedag van het Palestijnse idool Adolf Hitler, trachten Palestijnen met brandbommen vastgemaakt aan vliegers – en mét swastika, symbool van de nazi’s – brand te stichten in de graanvelden van de omliggende Israëlische gemeenschappen [beeldbron]

Volgens een verklaring van de Israëlische brandweer en reddingsdiensten werden donderdag minstens zes branden aangestoken in het zuiden van Israël nadat ballonnen met brandbommen vanuit de Gazastrook werden gelanceerd.

Twee van de branden begonnen in Be’eri Forest en vier andere in Kissufim Forest, twee natuurreservaten op de grens van Israël en Gaza.

Er werd lichte schade aangericht aan een tarweveld in een van de branden, zei een woordvoerder van de regionale raad van Eshkol, die bevestigde dat er geen gevaar was voor nabijgelegen steden. Fire and Rescue Services zei dat de branden ‘klein’ waren en ‘snel onder controle werden gebracht’.

In Gaza zei de “balloneenheid”, Ibna Al-Zuwari, dat het ballonnen met brandbommen naar Israël lanceerde. “Dit is nog maar het begin”, waarschuwde de groep in een verklaring.

De spanningen tussen Israël en Palestijnse militante groeperingen zijn de afgelopen weken hoog geweest over een aantal kwesties, waaronder beperkte toegang tot de Tempelberg vanwege beperkingen op het coronavirus en uitzettingen in Oost-Jeruzalem.

“We sturen een laatste, duidelijke waarschuwing naar de bezetting dat als de agressie tegen ons volk niet onmiddellijk ophoudt in de wijk Sheikh Jarrah, we niet passief zullen zitten, en de vijand zal een hoge prijs betalen”, zegt Muhammad Deif, hoofd van De militaire vleugel van Hamas, zei dinsdag in een zeldzame verklaring.

De dreiging van een topleider van de in Gaza gevestigde terroristische organisatie kwam een ​​dag nadat twee Palestijnen waren gearresteerd en 10 raakten gewond nadat een protest tegen de uitzettingen op maandagavond gewelddadig was geworden.

De leugens van Rashida Tlaib

Een vooraanstaande Amerikaanse joodse groep riep congreslid van Joe Biden’s Democratische Partij Rashida Tlaib op om een ​​tweet te verwijderen die Israël beschuldigde van ‘apartheid’ en ‘het stelen van Palestijnse huizen en het platbranden van hun land’, terwijl ze een verslag deelde over Israëliërs die Palestijnse velden in brand staken, dat werd ingetrokken door de Israëlische ngo die het bericht had gelanceerd.

@ RashidaTlaib, u deelde een leugen over Israëlische Joden die Palestijnse velden in brand steken. Deze lelijke claim is ingetrokken. U bent een lid van het Congres. Verwijder je tweet. Of is het oké om onwaarheden te bestendigen als ze passen in uw beleidsagenda?” twitterde het American Jewish Committee (AJC) donderdag.

Woensdag retweet Tlaib een artikel over branden in de buurt van het Palestijnse dorp Burin, afkomstig van Palestijnse mediabronnen en een tweet van 4 mei door de linkse ngo B’Tselem, die een foto van de vlammen deelde en Israëlische kolonisten de schuld gaf.

Het stelen van Palestijnse huizen en het platbranden van hun land. De acties van een apartheidsstaat. We kunnen niet toekijken hoe dit gebeurt”, schreef Tlaib, met een tag op het verslag van de Amerikaanse minister van Buitenlandse Zaken Antony Blinken. “Miljarden dollars van de Amerikaanse belastingbetalers steunen de regering van Netanyahu en dit racistische geweld. We moeten dit snel veroordelen.

Maar toen berichten in de media naar voren kwamen dat de branden in feite waren aangestoken door Palestijnse brandstichters, zei de Israëlische ngo later dat “de branden in Burin vanavond opnieuw worden onderzocht. Ik zal updaten met alle nieuwe informatie die ik heb”, aldus de Jerusalem Post , die zei dat er geen verdere informatie volgde.

De regionale raad van Samaria, die de kolonisten op de noordelijke Westelijke Jordaanoever bedient, vertelde aan The Jerusalem Post dat het B’Tselem zou aanklagen wegens laster over de beschuldigingen.

“Vanavond staken kolonisten Palestijnse velden in de buurt van het dorp Burin in brand, vielen een huis aan met stenen en vernielden en vielen fysiek een jongen aan die medische behandeling nodig had,” twitterde Avner Gvaryahu

Bronnen:

 • naar een artikelIncendiary Balloons Launched From Gaza Set Off 6 Fires in Southern Israel” en een artikelTop US Jewish Group Calls for Rashida Tlaib to Remove ‘Falsehood’ About Israelis Setting Fire to Palestinian Fields” van 6 mei 2021 op de site van The Algemeiner

Een gedachte over “Gazanen sturen opnieuw brandballonnen naar Israël; Rashida Tlaib liegt dat Israëliërs brand stichten bij Palestijnen

 1. Rashida Tlaib liegt…….
  De macht der gewoonte, meegenomen uit ‘palestina’.

  Zolang ze ermee weg komt, zal ze het ook blijven doen!

  Dat is de échte tragedie van “de palestijnen”, waardoor er nooit een oplossing voor hen zal komen.

  Ze liegen en geloven hun eigen leugens.

  Hun trouwe supporters die hen vooral misbruiken voor hun eigen anti Joden agenda blijven hen daarom steunen.

  Geliked door 1 persoon

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.