Hoe Israëlische Arabieren gepassioneerde pro-Israëlactivisten zijn geworden

Bedoeïenen Muhammad Kabiya, Bedoeïenensoldaat bij de IDF, werd een gepassioneerde pro-Israëlactivist

Omdat anti-Israëlische – en in toenemende mate antisemitische – elementen op universiteitscampussen mondiger, actiever en provocerender zijn geworden op universiteitscampussen in de VS, werken pro-Israëlische activisten aan de strijd tegen de haat en desinformatie die op zo velen wordt aangetroffen in instellingen in het hele land.

Waarom deze Arabische moslim dienst deed in het Israëlische leger is omdat hij trots de natie verdedigt die hem vrijheid en kansen heeft gegeven. Mohammad Kabiya, reservist van de Israëlische luchtmacht, deelde zijn opmerkelijke verhaal.

De onlangs gedemobiliseerde IDF-soldaat Kabiya besloot namens Israël in het buitenland deel te nemen aan de strijd nadat hij had gehoord hoe vijandig veel universiteitscampussen zijn geworden tegenover aanhangers van de Joodse staat.

Muhammad Kabiya, een Israëlische bedoeïen die onlangs zijn dienst in de IDF voltooide bij een zoek- en reddingsteam van de Israëlische luchtmacht, zegt dat critici van de Joodse staat in het buitenland blijk geven van een opmerkelijke onwetendheid over Israël – in het bijzonder de anti-Israëlische Joden die hij tegenkwam in de Amerikaanse universiteitscampussen.

Opgegroeid in het dorp Kabiya, dat naar zijn familie is vernoemd, komt Muhammad Kabiya uit een lange rij bedoeïenen die Israël en de zionistische onderneming steunen. Zijn dorp was een van de Arabische gemeenschappen in Israël die de nieuw gevormde Joodse staat in 1948 steunden en voor haar vochten.

Veel dorpelingen en familieleden hebben in de IDF gediend, zei Kabiya, die United With Israel vertelde dat zijn familie zijn beslissing om zich aan te melden volledig steunde. “Mijn familie heeft drie soldaten opgeofferd in de veldslagen van Israël”, zei Kabiya.

Nadat hij zijn dienst bij de IDF had beëindigd, zette Kabiya zijn werk namens Israël voort en werd hij IDF-consulent en pro-Israëlische activist.

In 2017 hield abiya een lezingentour langs universiteitscampussen in de VS, waar hij Israël in het Arabisch verdedigde tegen Arabische tegenstanders, en anti-Israëlische Joden leerde hoe weinig ze weten over de Joodse staat. De tour werd gesponsord door de onderwijsorganisatie StandWithUs Israel en heette Between The Lines: Voices from Israel – Stories Untold .

Kabiya zei hierover tegen Channel 10:

Mensen weten niets over wat er hier [in Israël] gebeurt. Ik verdedig het beeld van de staat dat ze proberen te vernietigen. Toen ik aankwam op het adres, was de ‘Israel Apartheid Week’ net begonnen. Ik confronteerde Joodse studenten die beweerden dat zionisme racisme is. Ik zei dat ze zich moesten schamen. Ik, Mohammed, een Israëlisch-Arabier, was degene die de confrontatie met anti-Israëlische Joden moest aangaan. Ze werden er gek van.

Kabiya vervolgde:

Op de eerste dag [van de spreekbezoek] gaf een Joodse student me een flyer voor een adres dat beweerde ‘Zionisme is racisme. Ik zei hem ‘je zou je moeten schamen’, je hoeft niet samen te werken met groepen die tot doel hebben haat en leugens te verspreiden tegen de staat Israël, tegen jouw staat, de staat van de Joden – en van mij, dat vertel ik je als Israëlische Arabier.

Kabiya is niet de enige Arabier die zich bezighoudt met het bestrijden van anti-Israëlische vooringenomenheid in de VS. Eerder sloot Sandra Solomon zich aan bij andere pro-Israëlische activisten in een tegendemonstratie buiten de AIPAC-conferentie in Washington, waarbij ze een anti-Israëlisch protest aanvechtte georganiseerd door IfNotNow, een anti-zionistische Joodse groep georganiseerd door voormalig Sanders-campagnestafmedewerker Simone Zimmerman.

Solomon, een Canadese mensenrechtenactiviste, geboren in Samaria en opgegroeid in Saoedi-Arabië, is met de dood bedreigd voor haar werk tegen de verspreiding van de radicale islam in Canada en haar pro-Israëlische boodschap.

Ik ben Palestijn, maar ik sta achter Israël. Wij zijn de Arabieren. We bezetten het land van de Joden. Dit Joodse land. Het zal er voor altijd en eeuwig zijn. Ik was vroeger moslim. Ze leerden me Israël en het Joodse volk te haten. Er is geen Palestina. Het is een leugen. Ze gebruiken Palestina alleen om het Joodse volk te doden. Gewoon om de Joden te haten. Ze leren me ‘de Al-Aqsa-moskee te zuiveren van de smerige Joden’. Palestijnen zijn leugenaars.

Bronnen:

 • naar een artikel van David Rosenberg “Pro-Israel Palestinian Arab confronts anti-Israel Jews” van 27 maart 2017 en een artikel Bedouin soldier: You don’t know anything about Israel van 28 maart 2021 op de site van Arutz Sheva
 • naar een artikel van Shimon Yaish “Muhammad Kabiya: ‘The Arab parties abandoned us’” van 22 februari 2019 op de site van Israel Hayom
 • naar een artikelMeet The Arab Muslim who Serves in the Israeli Army” van 13 april 2020 op de site van Combat Anti-Semitism

Een gedachte over “Hoe Israëlische Arabieren gepassioneerde pro-Israëlactivisten zijn geworden

 1. Joodse Israel haters zijn een stelletje gehersenspoelde zielepieten zonder eigenwaarde of trots.

  Ze zijn als een lekkende boot op het woelige water, vergeefs proberend hun hachje te redden en blabberen daarom voorgekauwde texten om vooral niet anders te zijn door de leugenaars te confronteren…..en een volwaardige boot te eisen!

  De ‘gewone Israel hater is een ‘gewone Jodenhater, besmet met een ongeneesbaar virus.

  Confronteer ze met een Israeli die ook nog eens Arabier is (en dit ook mag zijn) en dan ook nog in het Israelische leger heeft gezeten (soms als Moslim), die geleerd & gestudeert heeft op de Israelische scholen & universiteiten ……..en deze haat idioten staan met een mond vol tanden met hun pamfletten vol propaganda texten.

  Jammer genoeg zijn US universiteiten niet de énige plaats waar dit soort gestoorde figuren rondlopen.

  Geliked door 1 persoon

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.