Jordanië: de Tempelberg is alleen van moslims

Geen Joden toegelaten op de Tempelberg, maar Hamas en ISIS (Islamitische Staat) die aan de Rotskoepel manifesteren is blijkbaar geen enkel probleem voor de Waqf

Het Jordaanse ministerie van Buitenlandse Zaken stuurde maandag een officieel protestmemorandum naar Israël waarin het eiste dat het zou stoppen met wat het omschreef als “de provocaties in de Al-Aqsa-moskee” en de historische en juridische status quo en autoriteit van de Waqf zou respecteren.

Het ministerie veroordeelde Israël voor het toestaan ​​van “extremisten de moskee binnen te gaan onder Israëlische veiligheid gedurende de laatste tien dagen van de Ramadan”.

Dhaifallah Al-Fayez, woordvoerder van het Jordaanse ministerie van Buitenlandse Zaken, noemde de acties van Israël in Jeruzalem ..

… een flagrante schending van de historische en juridische status quo, het internationale recht en de verplichtingen van Israël, de bezettende macht, in Oost-Jeruzalem en de heiligheid van de Al -Aqsa-moskee en de heiligheid van Ramadan.

Al-Fayez benadrukte dat de Al-Aqsa-moskee en het hele gebied van 144 dunams alleen een plaats van aanbidding is voor moslims, en dat de Jordaanse Waqf de enige autoriteit heeft om alle zaken van de moskee te beheren en de toegang te reguleren in overeenstemming met met het internationaal recht en de historische en juridische situatie.

De Tempelberg werd achtergelaten in handen van de Waqf na de hereniging van Jeruzalem in 1967, een besluit van de toenmalige minister van Defensie Moshe Dayan. De Waqf heeft hiervan geprofiteerd en elk teken van oude Joodse aanwezigheid op de meest Joodse heilige plaats verwijderd.

In een poging de Waqf te sussen, discrimineert de politie joden. Ze beperken het aantal joodse gelovigen dat tegelijkertijd op de Tempelberg is toegestaan ​​om conflicten met moslimgelovigen te voorkomen. Ze sluiten de berg vaak voor joden als reactie op moslimrellen – ondanks het bewijs dat moslimrellen van tevoren zijn gepland met het specifieke doel om joden te verdrijven.

Kilroy Was Here [bron]

Bronnen:

  • naar een artikel van Dalit Halevi “Jordan: The Temple Mount belongs to Muslims only” van 4 mei 2021 op de site van Arutz Sheva

Een gedachte over “Jordanië: de Tempelberg is alleen van moslims

  1. Zolang Israel de boel steeds probeert te sussen en de Waqf niet rigoreus van de berg afsmijt, blijven deze natuurlijk hoog van de minaret blazen.

    Alles in het leven bestaat uit keuzes. Isra

    Geliked door 1 persoon

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.