Geconfronteerd met delegitimering blijft Israël zwijgen

Als we een regering, een Knesset en het ministerie van Buitenlandse Zaken hadden gehad die wilden vechten, zouden ze hebben verklaard dat alle niet-Israëlische auteurs van het laatste rapport van Human Rights Watch die Israël beschuldigen van apartheid, tot persona non grata worden verklaard.

Dinsdag publiceerde Human Rights Watch in haar laatste rapport 217 pagina’s propaganda. De wereldwijde organisatie – die kantoren heeft in ongeveer 100 landen en een enorm budget – heeft een onverklaarbare obsessie met een klein land in het Midden-Oosten, een democratie in een jungle van dictaturen. 

Als het om Israël gaat, verdwijnt de term “mensenrechten” en verandert deze in een façade voor giftige politieke activiteiten die geen spoor van bezorgdheid hebben over de mensen of hun rechten.

Dit rapport werd met grote internationale tamtam gepubliceerd en zorgde ervoor dat de naam van de staat Israël naast het woord “apartheid” zou verschijnen in ’s werelds grootste mediakanalen. Terwijl we het druk hadden over onze nooit eindigende politieke rivaliteit, werken anti-Israëlische organisaties eraan om Israël in een melaatse te veranderen.

Wat vindt u op de honderden pagina’s van dit rapport? Voor het grootste deel een grote obsessie tegen Israël. Het woord “apartheid” komt niet minder dan 200 keer voor in het rapport en staat vol met opzienbarende verdraaiingen van de waarheid. 

Er wordt niet langer gesproken over Judea en Samaria of de Gazastrook. De oude bezetting is dood. Nu spreken ze van “van de [Jordaan] rivier tot de [Middellandse] zee”, terwijl ze ondertussen de Palestijnse Autoriteit negeren die het leven van de Arabieren in Judea en Samaria en het Hamas-regime in Gaza tot een hel maakt. 

De organisatie erkent elke burger tussen de rivier en de zee, behalve de joden, als Palestijnen. Er zijn geen druzen, geen bedoeïenen en geen circassianen. Dat is trouwens racistisch. Het rapport maakt geen melding van Arabisch terrorisme terwijl het elke Israëlische veiligheidsoperatie behandelt als gericht op demografische expansie.

Het rapport ontkent de Wet van Terugkeer, die volgens HRW racistisch is, terwijl het Israël eist dat het onmiddellijk het “recht op terugkeer” van Arabieren accepteert en zijn poorten opent voor miljoenen mensen, van wie sommigen afkomstig zijn uit vijandige staten. 

Bovendien hebben de auteurs van het rapport het woord apartheid ‘ontdaan van elke betekenis en verdraaide internationale juridische termen, zoals het Statuut van Rome van het Internationaal Strafhof. De doelen rechtvaardigen de middelen. De aanbevolen maatregelen van het rapport zijn allemaal afkomstig uit de wereld van delegitimering en de boycot-, desinvesterings- en sanctiebeweging, aka BDS.

U zult niet zien dat HRW dit soort campagne voert tegen Iran, dat vorige week de taak had om de VN-commissie voor de rechten van de vrouw te leiden. Ja, Iran, dat het leven van vrouwen ellendig maakt en hen weghoudt van hun kinderen wegens het overtreden van de bescheidenheidswetten. Zo’n campagne tegen Venezuela of Rusland zul je niet zien, en zeker niet op hetzelfde niveau als tegen de Joodse staat. 

Dit is een organisatie die in het verleden betrokken was bij het consolideren van talloze boycots van Israël, en haar vertegenwoordiger in Israël werd door het Hooggerechtshof beschuldigd van het promoten van BDS terwijl ze het voorrecht genoot een visum te hebben van hetzelfde land als waar tegen ze optreden. Diezelfde vertegenwoordiger is overigens de belangrijkste onderzoeker achter dit laatste rapport. Probeer verrast te zijn.

Dit is een racistisch en antisemitisch rapport van een gigantische organisatie met een jaarlijks budget van ongeveer $ 90 miljoen en internationale legitimiteit, en Israël heeft geen officiële speler in de arena. 

Alleen burgerorganisaties zoals NGO Monitor en het Kohelet Policy Forum hebben zich uitgesproken voor de Joodse staat. Ze zijn allemaal ongeveer een week van dit rapport op de hoogte. Misschien hebben ze hun embargo op de media verbroken en hebben ze intelligent en agressief gehandeld. 

Als we een regering, een Knesset en het ministerie van Buitenlandse Zaken hadden gehad die wilden vechten, zouden ze alle niet-Israëlische auteurs van het rapport persona non grata in Israël hebben verklaard en antwoorden hebben geëist van de ambassades van die landen die de organisaties financieren en die HRW financieren. Het is niet te laat.

Bronnen:

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.