Bestuurslid Human Rights Watch investeert in Israëlisch start-up bedrijven ondanks het ‘apartheid’ etiket

Een van de leiders van Human Rights Watch, dat Israël beschuldigt van apartheid, runt een bedrijf dat zwaar investeert in Israëlische start-ups.

Neil Rimer is sinds 2009 bestuurslid van HRW en werd in 2020 medevoorzitter van de internationale raad van bestuur van de organisatie. Hij heeft gewaarschuwd voor de gevaren van regeringen die technologische hulpmiddelen gebruiken om mensenrechten te schenden.

Vorige week beschuldigde Human Rights Watch Israël voor het eerst in zijn geschiedenis van apartheid en riep het de VN op om het te bestraffen met een wapenembargo.

Rimer is de oprichter en partner van Index Ventures, een in Genève gevestigd investeringsbedrijf. Zijn profiel op de HRW-website bevat 11 bedrijven waarmee hij heeft gewerkt of waarin hij heeft geïnvesteerd, die geen van allen Israëlisch zijn. 

Echter, op de Index Ventures-website staan ​​echter verschillende Israëlische bedrijven die het ondersteunt, waaronder MyHeritage , Outbrain, Lacoon en Adallom.

Volgens Start-Up Nation Central investeerde Index Ventures pas in maart in Israël, toen het de leider was onder zes investeerders in een financieringsronde van $ 130 miljoen voor Wiz en een van de negen investeerders in Capitolis in een $ 90 miljoen. financieringsronde.

Afgelopen augustus was Index Ventures een van de negen investeerders in een $ 200 miljoen financieringsronde voor Gong.io.

De Index Ventures-portefeuille in de Start-Up Nation Central-database omvat 21 bedrijven. In een artikel uit 2016 op de Index Ventures-website wordt Israël genoemd als een van de drie locaties waar het bedrijf investeert in ‘ontwrichtende startups onder leiding van de beste en meest ambitieuze oprichters’. 

De site bevat ook een artikel uit 2014 dat de start-upscene van Israël enthousiast een boost geeft als “wereldleider” met “verbluffend succes”. In 2007 haalde Index Ventures € 350 miljoen binnenin een financieringsronde, waarvan 15% -20% bedoeld was om te worden geïnvesteerd in Israëlische start-ups, meldde Haaretz.

Index Ventures reageerde niet op een verzoek om commentaar dat Rimer leiding geeft aan hun fonds, dat geld verdient aan Israëlische start-ups, terwijl het voorzitter is van een organisatie die zegt dat Israël een apartheidsstaat is.

Bronnen:

  • naar een artikel van Lahav Harkov “Human Rights Watch chairman invests in Israel as he calls it ‘apartheid’” van 2 mei 2021 op de site van The Jerusalem Post

Een gedachte over “Bestuurslid Human Rights Watch investeert in Israëlisch start-up bedrijven ondanks het ‘apartheid’ etiket

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.