Hoe Joe Biden het morele kompas van Amerika verplettert en het Westen erachter sleept

Voormalig president Barack Obama verwierp de “Verklaring van Durban en het Actieprogramma” op grond van de onrechtvaardige demonisering van Israël en de “hatelijke en antisemitische uitingen” rond de oprichting ervan. De regering-Biden heeft het omarmd.

Acht jaar lang gedroeg de regering van voormalig president Barack Obama zich alsof de veiligheidsbehoeften van de staat Israël zo’n irritante belemmering vormden voor de doelstellingen van het Amerikaanse buitenlands beleid dat het er geen moeite mee had om ze brutaal te mishandelen terzijde.

Als gevolg hiervan waren de Obama-jaren erg moeilijk voor Israël. Vreemd genoeg lijkt het erop dat de Biden-jaren misschien nog erger zijn.

Er is al veel bezorgdheid geuit over de verzoenende houding van president Joe Biden ten opzichte van Iran, samen met andere maatregelen, zoals zijn intrekking van de steun uit Saoedi-Arabië en zijn besluit om Afghanistan te verlaten en te vluchten. Dit heeft enkele van ’s werelds gevaarlijkste plaatsen in een nog gevaarlijkere toestand gebracht.

Tot nu toe was het mogelijk om te geloven dat zijn regering slechts hopeloos naïef, verzoenend of waanvoorstellingen was als gevolg van zijn utopische liberale ideologie, en dat Israël toevallig bijzonder kwetsbaar was voor zijn overeenkomstig bothoofdige blunder in het Midden-Oosten.

Nu zijn er echter aanwijzingen dat de regering wordt gedreven door daadwerkelijke kwaadwilligheid jegens zowel Israël als het zionisme zelf, waardoor ze in een put van schandelijke vervuiling terechtkomt, zelfs dan de vijandigheid en minachting van Obama.

Durban Conferentie 2001

Dat bewijs betreft de beruchte VN-Wereldconferentie tegen racisme, rassendiscriminatie, vreemdelingenhaat en aanverwante onverdraagzaamheid in 2001, die een paar dagen voor de aanslagen van 11 september in Durban, Zuid-Afrika, werd gehouden.

Dit was een oogverblindend, anti-Israël, anti-Jood haatfeest, waarvan het enige doel was om Israël te demoniseren en te delegitimeren onder de Orwelliaanse vlag van “mensenrechten”, en dat uitbarstte in openlijk nazi-gerefereerd antisemitisme.

Het beruchte, vervalste handboek van gestoorde Jodenhaat, The Protocols of the Elders of Zion, werd onder de aanwezigen verspreid. Er circuleerden folders waarin stond dat Hitler ‘zijn werk’ had moeten afmaken, samen met flyers die hem afvroegen: ‘Wat als ik had gewonnen?’ en het antwoord kregen: “Er zou GEEN Israël en GEEN Palestijns bloedvergieten zijn.”

Joodse deelnemers vreesden voor hun veiligheid toen activisten zongen: “Zionisme is racisme, Israël is apartheid” en “Je hebt Palestijns bloed aan je handen.” Het Joods Centrum in Durban werd gedwongen te sluiten vanwege dreiging met geweld.

Het NGO-forum van de conferentie viel elke Joodse organisatie aan die aanwezig was en nam een ​​resolutie aan die Israël “een racistische apartheidsstaat” noemde, schuldig aan het “systematisch plegen van racistische misdrijven, waaronder oorlogsmisdaden, genocide en etnische zuivering … en staatsterreur tegen het Palestijnse volk. . “

De slotverklaring van de conferentie  bracht deze verbale pogrom tot een hoogtepunt door alleen de Palestijnen te noemen als “slachtoffers van racisme, rassendiscriminatie, xenofobie en aanverwante onverdraagzaamheid”.

Het koos dus alleen Israël als aanstichter van dat kwaad. De pure waanzin van een dergelijke bewering, die de Joodse staat als zo monsterlijk identificeerde dat hij in een geheel eigen categorie viel, plaatste die verklaring zelf vierkant in het kader van klassiek antisemitisme.

In 2011 organiseerden de Verenigde Naties een bijeenkomst om de 10e verjaardag van de Durban-conferentie te vieren. De Verenigde Staten hebben het samen met dertien andere landen geboycot.

In een krachtige verklaring legde het Witte Huis van Obama uit dat dit kwam doordat de bijeenkomst de verklaring en het actieprogramma van Durban uit 2001 volledig zou bevestigen, “waarin Israël oneerlijk en onaanvaardbaar werd uitgekozen“. De Verenigde Staten, zei het, “wilden niet dat de hatelijke en antisemitische uitingen van de Durban-conferentie in 2001 herdacht werden.”

Durban 2001 markeerde onuitwisbaar de morele ineenstorting van de Verenigde Naties. Het was het punt waarop de ‘antiracistische’ en ‘mensenrechten’-beweging zichzelf veranderde in een voortstuwende motor voor antisemitisme, die diende als het lanceerplatform voor de campagne van demonisering, delegitimisering en vernietiging van Israël die sindsdien voortduurt. .

De landen die in 2011 het proces van Durban hebben geboycot, hielden stand tegen deze onverdraagzaamheid. Dat was toen. Nu, schokkend, hebben de Verenigde Staten die lijn uitgewist. Vorige maand heeft het het standpunt van de regering-Obama in Durban omgedraaid.

Na net weer lid te zijn van de VN-Mensenrechtenraad, promootte Amerika een verbintenis om racisme, rassendiscriminatie, xenofobie en aanverwante onverdraagzaamheid te bestrijden, gekoppeld aan “ter herinnering aan de twintigste verjaardag van de goedkeuring van de verklaring en het actieprogramma van Durban”.

Obama had deze verklaring verworpen op grond van de onrechtvaardige demonisering van Israël en de “hatelijke en antisemitische vertoningen” rond de oprichting ervan. De regering-Biden heeft het omarmd.

Nu moet er nog een poging worden ondernomen om Durban opnieuw te bewapenen. In september zijn de Verenigde Naties van plan een bijeenkomst ter ere van het 20-jarig bestaan ​​te houden, waar de oorspronkelijke verklaring zal worden bevestigd.

Zoals de blogger ‘Elder of Zion’ heeft opgemerkt, is het, gezien de Amerikaanse goedkeuring van Durban bij de Mensenrechtenraad, heel goed mogelijk dat de regering Biden de vergadering van september zal bijwonen – en daarmee de Verenigde Staten associëren met wat het Witte Huis van Obama veroordeelde als een herdenking van de “hatelijke en antisemitische uitingen van de conferentie van Durban in 2001“.

Hoe schokkend dit alles ook is, het is volkomen logisch in het licht van de omhelzing door de Democraten van intersectionaliteit en identiteitspolitiek. Intersectionaliteit houdt in dat Joden en de staat Israël “blanke bevoorrechte” onderdrukkers zijn (ook al hebben de meeste Israëlische Joden een bruine huid, afkomstig uit regio’s van het Midden-Oosten).

Volgens dit dogma kan Israël niet het slachtoffer zijn van Iran of de Palestijnse Arabieren (hoewel dat ongetwijfeld wel het geval is), en geen enkel gekleurd volk kan antisemiet zijn (wat sommigen ongetwijfeld zijn).

Voorstanders van intersectionaliteit zien alleen blanken als een bedreiging. Dit is nu de mening van de regering van Biden. In zijn toespraak op woensdagavond voor het Congres zei Biden, volgens de voorbereide tekst op de website van het Witte Huis (toen hij de toespraak feitelijk hield, slaagde hij erin zijn woorden te vermorzelen): blank supremacistisch terrorisme. “

Hij maakte soortgelijke opmerkingen in februari toen hij zei dat blanke supremacisten “de gevaarlijkste mensen in Amerika” waren en ze “dementerenden” noemden.

Maar hij gelooft niet dat die Palestijnse predikers en functionarissen die dingen zeggen als de Joden “dorstig zijn naar bloed om hun god te behagen” of dat de Joden in het verleden Europa uit werden gedwongen vanwege de dreiging die uitgaat van hun “slechte aard” dement zijn. Hij denkt niet dat de Iraanse leiders die de Holocaust ontkennen, een joodse samenzwering beweren om de islam te vervangen door het westerse imperialisme en beweren dat Joden de hele wereld willen domineren, krankzinnig zijn.

In plaats daarvan behandelt hij de Iraniërs als rationele actoren met wie hij wil onderhandelen en naar wier terroristische activiteiten hij wil helpen miljarden dollars door te sluizen. En in plaats van te erkennen dat het uitroeiende antisemitisme van de Palestijnen blijk geeft van “racisme, xenofobie en aanverwante onverdraagzaamheid”, verklaart hij dat zij de belangrijkste slachtoffers van dergelijke houdingen zijn.

Toen de Britse Labour-partij in de greep was van haar hardlinkse, anti-Israëlische en antisemitisme-bevorderende leider Jeremy Corbyn, waren er Amerikanen die troost putten uit de overtuiging dat een dergelijke ontwikkeling niet in hun eigen land zou kunnen plaatsvinden. In feite is de administratie van Biden zelfs nog rampzaliger.

Of Biden nu mentaal te kwetsbaar is om te begrijpen wat hij doet of dat hij een cynische berekening heeft gemaakt van waar zijn belangen liggen in de steeds radicalere Democratische Partij van vandaag, het lijkt erop dat er een marionet van uiterst links in het Oval Office zit.

En het zijn niet alleen Amerika en Israël die de impact hiervan waarschijnlijk zullen voelen.

Toen de Verenigde Staten de bijeenkomst in Durban in 2011 boycotten, deden veel andere landen dat ook dan Israël. Nu is het omgekeerde gebeurd. Elke andere natie die Durban 2011 boycotte, ondertekende de door de VS geleide verklaring van de Mensenrechtenraad ter ondersteuning van de oorspronkelijke verklaring van Durban.

De demonisering van Israël heeft bijgedragen aan het breken van het culturele morele kompas van het Westen. Nu breekt Amerika ook zijn morele kompas in de politiek – en als gevolg daarvan sleept Amerika de rest van de zogenaamde beschaafde wereld achter zich aan, waardoor iedereen mogelijk in gevaar komt.

Bronnen:

  • naar een artikel van Melanie Phillips “How Biden is smashing America’s moral compass and dragging the West behind it” van 29 april 2021 op de site van The Jewish News Syndicate (JNS)

2 gedachtes over “Hoe Joe Biden het morele kompas van Amerika verplettert en het Westen erachter sleept

  1. In het artikel wordt gesproken over klassiek antisemitisme. Maar deze Jodenhaat gaat niet zo maar over religieus antisemitisme (Joden als Godsmoordenaars) of raciale afkeer van Joden (Joden als minderwaardig ras, stammend uit de negentiende eeuw en culminerend in de holocaust). Het is niet zo maar dom, het is kwaadaardig Het is een links georiënteerd massief stuk haat, dat in het westen de holocaust als verwerpelijk acht, maar de staat Israël defamaiseert ter voorbereiding van het grote doel: de algehele vernietiging van het Jodendom, waarin Hitler niet slaagde. Nu de Verenigde Staten daarin meegaan -Biden laat zijn ware gezicht zien_, ziet het er moeilijk uit, maar niet hopeloos. Want het zal niet geschieden.

    Geliked door 1 persoon

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.