De stalinistische wortels van links en progressief anti-Zionisme; Deel 2/4

Mahmoud Abbas toont de cover van zijn boek (uit 1984) getiteld: Het Andere Gezicht – De geheime contacten tussen Nazisme en Zionisme

De ‘antizionistische’ campagne van de USSR nam flarden van feiten over sommige zionisten die zich neerlegden om het Europese antisemitisme te accepteren als een realiteit die ze niet konden veranderen, en blies ze op tot een complottheorie. Het gaf ‘de zionisten’ zelfs de schuld van de nazi-holocaust.

De zionisten verwelkomden de komst van de fascisten in Duitsland. Wat heeft de zionisten gered? Fascisme! Het klinkt paradoxaal, maar het was precies zo. De zionisten wilden dat Joden Duitsland verlieten, en dat deden ook de nazi’s. De plannen van de fascistische en zionistische leiders vielen samen: de fascisten waren van plan de joden uit de Duitse ‘leefruimte’ te verdrijven, en de zionisten wilden hun doel verwezenlijken ten koste van de verdreven joden.

De Russische tekst vervolgde:

We weten dat het zionisme in antisemitisme altijd een bondgenoot zag in het bereiken van zijn doelen. Het was geen toeval dat er een wederzijds begrip ontstond tussen de nazi’s, die joden vreselijk vervolgden, en de zionisten, die de rol van ‘redders’ speelden. van de Joden. Daarom kwam het tot stand dat zionisten samenwerkten met Hitlerianen en hen hielpen miljoenen Joodse levens te vernietigen, in een poging alleen de kapitalisten te redden. De zionisten beschouwden antisemitisme altijd als een belangrijke middelen om alle Joden te dwingen hun land te verlaten en te vluchten naar het ‘Beloofde Land’ in Israël.

Er was bovendien een overlap tussen de theorieën van het zionisme en het fascisme:

Wat betreft de theorie van’ raciale zuiverheid ‘, de verhandelingen over’ lagere ‘en’ hogere ‘volkeren, de concepten van de’ Arische ‘en de’ superman ‘, hier is er echt niet weinig gemeen tussen de zionisten en de fascisten. De theorieën van verschillende ‘zionistische ideologen’ verschilden ‘helemaal niet van de opvattingen over raciale exclusiviteit die te vinden zijn in de’ verzamelde werken ‘van Hitler, Rosenberg en andere fascistische theoretici. Zionisme is verwant aan het nazisme ‘omdat’ de ideologen van het zionisme en apartheid ermee verband houden (nazisme), (en) slechts eigentijdse variaties zijn op de mythe over de zogenaamd aangeboren ongelijkheid van mensen en rassen.

Zo kwam het volgens de Russen dat ”zionisme en fascisme uiteindelijk met elkaar samenwerkten”:

De monsterlijke plannen van de fascistische dieren, gebaseerd op de onmenselijke en racistische ideologie van het Hitlerisme, ontmoetten de medewerking en steun van andere racisten – zionisten De cooperatie tussen de zionisten en de Hitlerianen breidde zich uit naar de bezette gebieden van de USSR De zionisten hielpen bij het opsporen van degenen van Joodse afkomst die zich schuilhielden voor de Gestapo en de politie, droegen ze over aan de fascisten en namen deel aan de massaslachting van Joden. Het is bekend geworden dat Poolse zionisten die nu naar Israël zijn gevlucht tijdens de oorlog zij aan zij werkten met de Gestapo en de militaire inlichtingendienst van de nazi’s.

De zionisten hadden de lijken van deze Joden nodig, omdat ze de weg uit de bezette landen naar Palestina legden. De joden die het slachtoffer mochten worden van het fascisme waren ‘bewijs’ … van de noodzaak van de oprichting van een joodse staat. De houding van de zionisten was: laat miljoenen (joden) in bloed verdrinken als er overblijft. één weg open voor honderdduizenden – naar Palestina.

De enige joden die de zionisten wilden redden van het fascisme waren de rijken – ze gaven niets om Duitse joden ‘met uitzondering van Duitse joodse kapitalisten, die, zodra Hitler aan de macht kwam, hun kapitaal overdroegen aan Zwitserse en Duitse banken.

De zionisten waren bereid de zwakken hun dood tegemoet te laten, zodat alleen de sterken over zouden blijven om in Israël te wonen: ‘Met de hulp van de nazi’s werd de zogenaamde’ selectie ‘van de kolonisten bereikt, de burgers van de toekomst Israël. “Het stof van de oude wereld” werd veranderd in as van de concentratiekampen. “

Zonder de hulp van de zionisten hadden de nazi’s hun vernietigingsprogramma niet kunnen uitvoeren: “Hadden de fascisten het kunnen redden zonder hun zionistische assistenten? Deze vraag kan alleen worden beantwoord door de rol van de zionistische leiders bij de uitroeiing van de joden van Europa. Hun hulp gaf de fascisten de mogelijkheid om honderdduizenden Joden uit te roeien door toedoen van tientallen of een paar honderd geselecteerde moordenaars.”

“De Judenrate [Joodse raden] voerden oprecht en nauwkeurig alle bevelen van de fascisten uit, zelfs bevelen over de fysieke massale uitroeiing van de Joodse bevolking … In de vorm van het Judenraat werden de activiteiten van de zionisten gelegaliseerd en werden hun leiders loyale uitvoerders van fascistisch beleid.”

De zionisten probeerden ook elke oppositie tegen het nazi-beleid te voorkomen: ‘Overal waar de ter dood veroordeelde inwoners van de getto’s erin slaagden opstanden tegen de fascisten te organiseren, vooral in Warschau in 1943, hielpen de zionisten de Duitsers de opstanden te frustreren of te verpletteren. waar ze zich voordeden. In feite werd de opstand in Warschau geleid door een zionist!

De centrale boodschap van de Sovjet ‘antizionistische’ campagne met betrekking tot de vermeende zionistisch-nazi-samenwerking was duidelijk: “De zionistische misdaden in de getto’s en de vernietigingskampen moeten volledig aan het licht worden gebracht, zodat het kan worden herkend tegen welke prijs het was dat de staat Israël werd gecreëerd … Dat de staat Israël werd gecreëerd door handen die werden verwarmd in Joods bloed, staat buiten kijf.”

Mahoud Abbas toont zijn beruchte antisemitische boek “Het Andere Gezicht”

“De geheime contacten tussen Nazisme en Zionisme”, volgens Mahmoud Abbas

Op de website van Mahmoud Abbas, de president van de Palestijnse Autoriteit, prijken zo’n twintigtal boeken die vertaald werden in dozijnen andere talen. Er is echter één boek, in het Arabisch, dat nooit werd vertaald: Het Andere Gezicht – De geheime contacten tussen Nazisme en Zionisme“, uit 1984 waarin de Palestijnse leider de Holocaust ontkent dan wel minimaliseert (in het Arabisch: “al-Wajh al-Akhar: al-‘Alaqat as-Sirriya bayna an-Naziya wa’s-Sihyuniya.“)

De eerste uitgave werd gepubliceerd in [de Jordaanse hoofdstad] Amman in 1984, en kwam later uit in twee nieuwe edities, in de Egyptische hoofdstad Caïro in 1997 en in Ramallah op de Westbank in 2011. Het boek telt 252 bladzijden en is verdeeld in 16 hoofdstukken, zonder vermelding van een bibliografie.

Het antisemitisch schotsschrift van Abbas is gebaseerd op zijn doctoraatsthesis, die hij indiende op het Instituut voor Oosterse Studies in Moskou in 1982 toen hij afstudeerde aan de Universiteit Patrice Lumumba. Onlangs werd gemeld dat Abbas  een KGB-agent was die in de jaren ’80 van de vorige eeuw in de Syrische hoofdstad Damaskus verbleef. Zijn proefschrift werd waarschijnlijk geschreven op het directe bevel van zijn Sovjet-commandanten met het doel Israël en het Joodse volk te demoniseren.

In zijn boek schrijft Abbas over de Holocaust ondermeer “dat er geruchten zijn” dat de aantallen [slachtoffers] de zes miljoen bereiken, maar volgens hem kan niemand dit aantal bevestigen noch ontkennen want (in zijn woorden) “kan het aantal Joodse slachtoffers misschien zes miljoen zijn en het kan ook veel kleiner zijn, minder dan een miljoen.“ Verder legt hij zijn complottheorie uit met name dat de Zionisten en Nazi’s samen de Holocaust gepland en uitgevoerd hebben.

Tot op vandaag wordt het boek nog steeds verkocht in de Arabische landen en wordt het bovendien onderwezen in de [gebieden van] de Palestijnse Autoriteit. Het kan tevens volledig online op het internet worden gelezen op de website van Abbas. De tekst zelf, en het feit dat deze nog steeds beschikbaar is op zijn persoonlijke website zonder enige schroom, maakt duidelijk dat de verklaringen van Abbas tegenover de westerse media niets anders zijn dan het optrekken van een rookgordijn om zijn ware ideologie, doorspekt met negationisme en antisemitisme, te maskeren.

Bronnen:

 • naar een artikel van EoZ “The ‘Israel is Apartheid’ lie, like all Leftist antisemitism, was started by Stalinists” van 28 april 2021 op de site van Elder of Ziyon
 • naar een artikel van Stan Crooke “The Stalinist roots of left ‘anti-Zionism‘” van 24 februari 2004 op de site van Workers’ Liberty

Een gedachte over “De stalinistische wortels van links en progressief anti-Zionisme; Deel 2/4

 1. Het Stalinistische denken van de Progressieve anti Zionisten.

  Daar Stalin net zoveel zoveel vreugde aan de mensheid heeft gebracht als ambtsgenoot Hitler, met net zoveel actieve volgers volgepompt met passionele haat, is het dus niet verbazendwekkend dat wij van deze moderne links progressieve haatzaaiers en gehersenspoelde achterban niet veel goeds hoeven te verwachten.

  Het eindresultaat zal echter hetzelfde zijn als dat van hun voorgangers.

  Ze zullen aan hun eigen ‘succes’ ten onder gaan want haat is altijd een slechte geleider gebleken.

  Hiervoor moeten ze echter wel de waarheden der geschiedenis kennen en daar ligt het probleem want…..”what the truth denies is where the truth lies”.

  En dus zullen ze aan hun eigen leugens & propaganda roemloos ten onder gaan.

  Geliked door 1 persoon

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.