Regavit roept de IDF op om de aanleg van een illegale Palestijnse weg stop te zetten

De Palestijnse Autoriteit heeft een nieuw illegaal pad gebaand door de Jordaanvallei en verbindt de steden Taysir en Tubas in Area B met haar netwerk van illegale Palestijnse buitenposten in Area C.

“De Palestijnse Autoriteit gaat door met het uitvoeren van haar masterplan voor territoriale aaneengeslotenheid in de Jordaanvallei, en de staat Israël blijft het toestaan”, zei de Regavim-organisatie woensdag in een verklaring.

In de afgelopen maanden heeft de Palestijnse Autoriteit enorme menselijke en financiële middelen geïnvesteerd om een ​​nieuwe illegale weg te creëren die de grote Arabische dorpen Taysir en Tubas in Oost-Samaria verbindt met het netwerk van illegale buitenposten in de buurt van de Joodse gemeenschappen Ro’i en Beqaot en de IDF-bases van de Jordaanvallei.

Regavim zei dat het de autoriteiten al maandenlang het project volgt, documenteert en waarschuwt. Volgens gegevens van de organisatie begon de PA al in november vorig jaar met de werkzaamheden aan de illegale “krakerssnelweg” in Area C.

Palestijnse Autoriteit “Krakerssnelweg” (in 2020)

“Aanvankelijk werden bestratingsmaterialen langs de route in keurige stapels gestort; nu, slechts een paar maanden later, zijn ze met stoom gewalst tot een stevig en glad oppervlak om het autoverkeer op te vangen ”, aldus de organisatie.

De “Krakerssnelweg” van de Palestijnse Autoriteit ( in april 2021)

Regavim waarschuwde de civiele administratie en andere relevante autoriteiten in de vroege stadia van het project en eiste doortastende handhavingsmaatregelen tegen de illegale activiteit en degenen die ervoor verantwoordelijk waren.

Desalniettemin is de PA erin geslaagd om de hele weg probleemloos te stoomwalsen en weer boven water te krijgen. “Als het huidige tempo van ‘wetshandhaving’ doorzet, is er alle reden om aan te nemen dat de weg binnenkort volledig met asfalt zal worden geplaveid,” zei Regavim.

“We waarschuwden de civiele administratie en de autoriteiten en deden een beroep op hen om snelle, actieve stappen te ondernemen om verdere voortgang van het werk op de weg te voorkomen, bedoeld om de illegale bouwwerken die al op de grond zijn te ondersteunen en om de verspreide buitenposten met elkaar te verbinden tot een netwerk. en ze verbinden met de centrale dorpen van Area B, maar ze deden niets ”, zegt Eitan Melt, Regavim Field Coordinator voor Judea en Samaria.

De Palestijnse Autoriteit werkt constant aan het creëren van een aaneengesloten Palestijnse nederzetting; ze wachten niet op een inspecteur van het burgerlijk bestuur die hen tegenhoudt. Bewust of onbewust stelt de passiviteit van de handhavingsautoriteiten en de staat Israël de Palestijnse Autoriteit in staat om haar visie van territoriale aaneengeslotenheid en controle in de Jordaanvallei te verwezenlijken.

Bronnen:

  • naar een artikel van Hanna Levi Julian “How the Palestinian Authority Connects Illegal Outposts in Area C to Villages in Area B” van 28 april 2021 op de site van The Jewish Press
  • naar een artikel van Tovah Lazaroff “Regavim calls on IDF to halt construction of illegal Palestinian road” van 28 april 2021 op de site van The Jerusalem Post

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.