Europees Parlement wil financiering van Palestijnse terreur en Jodenhaat via UNRWA scholen aan banden leggen

Het Europees Parlement heeft op woensdag 28 april 2021 een resolutie aangenomen waarin het United Nations Relief and Works Agency voor Palestijnse vluchtelingen in het Nabije Oosten (UNRWA) wordt veroordeeld voor het onderwijzen van haat en geweld op scholen van de Palestijnse Autoriteit (PA), meldt i24NEWS .

In de resolutie drukt het EP haar bezorgdheid uit “over de haatzaaiende uitlatingen en het geweld die in Palestijnse schoolboeken worden onderwezen en door de UNRWA op scholen worden gebruikt” en dringt erop aan dat financiële steun afhankelijk is van de verwijdering van educatief materiaal dat haat en het aanzetten tot geweld bevordert.

“Dit is een heel belangrijke stap in de strijd om te voorkomen dat UNRWA elke schooldag vele duizenden kinderen aanzet tot geweld, extremisme en antisemitisme”, zegt Marcus Sheff, CEO van IMPACT-se, een non-profitorganisatie die de inhoud bewaakt. van schoolboeken.

De wetgeving werd aangenomen ondanks lobbypogingen door de UNRWA en de PA, onder meer door PA-kabinetsleider Mohammad Shtayyeh, die een week voor de stemming voor de Commissie buitenlandse zaken van het parlement verscheen.

UNRWA, opgericht in 1949, levert hulp aan meer dan drie miljoen van de vijf miljoen geregistreerde “Palestijnse vluchtelingen” in Jordanië, Libanon, Syrië en gebieden die zijn toegewezen aan de Palestijnse Autoriteit.

Het is echter ook berucht om zijn anti-Israëlische activiteiten. Tijdens de terrorismebestrijdingsoperatie Protective Edge in 2014 werden Hamas-raketten ontdekt in een schoolgebouw van UNRWA.

Evenzo werd een UNRWA-kliniek met valstrikken tot ontploffing gebracht, waarbij drie IDF-soldaten omkwamen. Afgezien van de enorme hoeveelheden explosieven die verborgen waren in de muren van de kliniek, werd onthuld dat het bovenop tientallen terreurtunnels stond, wat laat zien hoe UNRWA nauw verbonden is met Hamas .

De VS, die voorheen de grootste donateur van UNRWA was, bezuinigde in 2018, toen Donald Trump president was , maar liefst $ 300 miljoen aan financiering voor het bureau. De regering-Biden heeft echter onlangs aangekondigd dat ze van plan is de hulp aan UNRWA te hervatten, evenals andere hulp aan de Palestijnse Autoriteit die door de regering-Trump was opgeschort.

Bronnen:

  • naar een artikel van Elad Benari “European Parliament condemns UNRWA’s teaching of hate and violence” van 29 april 2021 op de site van Arutz Sheva
  • naar een artikel van Lahav Harkov “EU moves to stop funding Palestinian terrorists, inciting textbooks” van 28 april 2021 op de site van The Jerusalem Post

2 gedachtes over “Europees Parlement wil financiering van Palestijnse terreur en Jodenhaat via UNRWA scholen aan banden leggen

  1. Wanneer gaat men eindelijk begrijpen dat deze privé hulp organisatie voor alléén palestijnen met schimmige cijfers over het aantal bestaande “vluchtelingen” en waar blijkbaar ook die palestijnen toebehoren die EU/VS burger zijn sinds hun geboorte.

    De 65 miljoen échte vluchtelingen worden niet bedeeld met een prive legertje van hulp organisaties maar moeten het doen met alléén de UNHRC en hun vieze tenten…….en zonder lobby groepen.

    Maar die hebben dan ook geen Zionisten// Joden als hun “””vijand””.

    Geliked door 1 persoon

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.