President Joe Biden’s team van beruchte Israël-haters

Slechts enkele dagen nadat Joe Biden was ingehuldigd, benadrukte de pro-Erdogan Turkse journalist Hakkı Öcal, volgens  Ahval News , “een rapport over de sterke aanwezigheid van Joden in het kabinet van de Amerikaanse president Joe Biden.” 

Het rapport beweerde dat er “meer dan 50 procent Joodse aanwezigheid was in het nieuwe Amerikaanse kabinet”, en wees onder meer minister van Buitenlandse Zaken Antony Blinken en CIA-adjunct-directeur David Cohen. 

Maar Öcal zat helemaal mis: onder Biden’s handlers, joods en niet-joods, zijn er weinig of geen trouwe vrienden van Israël. Na slechts een paar maanden in functie was het duidelijk dat de regering van Joe Biden het meest anti-Israëlische presidentschap aan het worden was sinds de oprichting van de moderne staat Israël.

Robert Malley, speciaal gezant voor Iran, is in de loop der jaren berucht geworden vanwege zijn steun aan het islamitische regime van Iran en zijn uitgesproken afkeer van Israël. The Washington Times onthulde in februari 2021 dat in juli 2019 “de vlotte, Engelssprekende minister van Buitenlandse Zaken, Mohammad Javad Zarif, een ontmoeting had met Robert Malley, die president Obama’s Midden-Oostenadviseur was, in een kennelijke poging om het Trump-team te ondermijnen en de basis leggen voor relaties na Trump.”

Malley was een goede keuze voor zo’n opdracht. Een Israëlische veiligheidsfunctionaris merkte in februari 2008 op dat Malley “zijn medeleven heeft betuigd aan Hamas en Hezbollah en verslagen heeft aangeboden van Israëlisch-Palestijnse onderhandelingen die niet stroken met de feiten“. Obama liet Malley in mei 2008 vallen nadat aan het licht kwam dat hij vertegenwoordigers van Hamas had ontmoet, maar stuurde hem zes maanden later als gezant naar Egypte en Syrië.

Ondertussen is Reema Dodin een adjunct-directeur van het Witte Huis Office of Legislative Affairs. Volgens de  Jerusalem Post, “tijdens de Tweede Intifada, in 2002, sprak Dodin over het Palestijns-Israëlische conflict met inwoners van Lodi, Californië, en zei dat ‘zelfmoordterroristen het laatste redmiddel waren van een wanhopig volk’.” In 2001 nam Dodin deel aan een demonstratie bij UC Berkeley, waarin de universiteit werd opgeroepen zich van Israël af te stoten … De demonstranten vergeleken Israël met apartheid Zuid-Afrika. “

In dezelfde geest benoemden Biden’s handlers Maher Bitar tot Senior Director for Intelligence in de National Security Council. In 2006, terwijl een student aan de Universiteit van Georgetown, Bitar was lid van de raad van bestuur  van de gemene pro-jihad, anti-Israël Students for Justice in Palestina, en werd gezien  dansend  voor een spandoek die las “desinvesteren in Israel Apartheid.”

De plaatsvervangend staatssecretaris is Wendy Sherman, die de hoofdonderhandelaar was van Barack Obama’s rampzalige nucleaire deal met Iran. De ondersecretaris van het State Department voor burgerlijke veiligheid, democratie en mensenrechten is Uzra Zeya. Volgens de Jewish News Service werkte Zeya “voor het tijdschrift  Washington Report on Middle East Affairs  en zijn uitgeversgroep, American Educational Trust. 

Het  Washington Report  heeft vraagtekens gezet bij de loyaliteit van Amerikaanse joden aan de Verenigde Staten; publiceerde beschuldigingen tegen de ‘joodse lobby’; beweerde dat Amerikaanse joden de media beheersen; en beschuldigde de Mossad van het plegen van de moord op de voormalige president John F. Kennedy en de terroristische aanslagen van 11 september 2001.”

De plaatsvervangend adjunct-staatssecretaris voor Israël-Palestina is Hady Amr. In een losgeslagen tirade in 2002 herhaalde Amr de Palestijnse jihadpropaganda en verklaarde: “Ik heb nieuws voor elke Israëliër: een zeer groot deel van de meer dan 150 miljoen kinderen en jongeren in de Arabische wereld heeft nu televisies, en ze zullen nooit, nooit vergeten. wat het Israëlische volk, het Israëlische leger en de Israëlische democratie hebben gedaan met Palestijnse kinderen.”

Ondersecretaris van Defensie voor Beleid is Colin Kahl. Volgens  Israel Hayom , “heeft Kahl een behoorlijk anti-Israël record. Hij denkt dat het bombardement op de kernreactor in Irak in 1981 een vergissing was. In 2012 trad hij op om de erkenning van Jeruzalem als hoofdstad van Israël van het platform van de Democratische Partij te verwijderen. In 2015 was hij een van degenen die de nucleaire deal met Iran formuleerden. In 2016, aan het einde van zijn ambtstermijn, gaf de toenmalige Amerikaanse president Barack Obama hem de opdracht om steun in te roepen voor de anti-Israëlische VN-Veiligheidsraadresolutie 2334 die vaststelde dat Israëlische gemeenschappen in Judea en Samaria een schending van het internationaal recht waren.”

Hebben de begeleiders van Biden een evenwichtsgroep van sterke aanhangers van Israël aangesteld, die zullen verhinderen dat deze onsmakelijke groep (die groter is dan alleen de hier genoemde) de relatie van Amerika met zijn sterkste, meest betrouwbare bondgenoot in het Westen verstoort?

Is er enige rem op het vermogen van de anti-Israëlische groep in de regering van Biden om Israël te dwingen mogelijk levensbedreigende concessies te doen aan de Palestijnse jihadmacht? 

Het antwoord op beide vragen is nee.

Bronnen:

  • naar een artikel van Robert Spencer “Biden’s Team van Israël-Haters” van 26 april 2021 op de site van Frontpage Magazine

Een gedachte over “President Joe Biden’s team van beruchte Israël-haters

  1. Biden is oud en weet dat dit zijn laatste hap is en kan nu naar hartelust de échte Joe Biden tonen…..zonder consequenties.

    De man heeft 50 jaar moeten meedansen met alle winden…..en dit is zijn afrekening.

    Geliked door 1 persoon

Reacties zijn gesloten.