Oostenrijk: 20% van de antisemitische incidenten gepleegd door islamisten

Oostenrijk heeft in 2020 te maken gehad met een recordaantal antisemitische incidenten, ondanks meerdere COVID-19-lockdowns.

De 585 incidenten vertegenwoordigden een stijging van 6% ten opzichte van 2019, zei de Joodse Gemeenschap in Wenen, een non-profitorganisatie die de belangen van Oostenrijkse Joden behartigt, in haar maandag gepubliceerde jaarverslag.

Fysieke aanvallen verdubbelden bijna van zes naar 11. Volgens het rapport is de organisatie 19 jaar geleden begonnen met het monitoren van antisemitische haatmisdrijven. Antisemitisch vandalisme nam vorig jaar af van 78 in 2019 tot 53 gevallen, maar het aantal bedreigingen steeg van 18 naar 22 gevallen. Beledigingen op straat zagen een dramatische toename van 239 incidenten tot 364 incidenten.

“Wilde antisemitische leugens werden vooral op internet en bij vele demonstraties verspreid”, schreef Oskar Deutsch, de voorzitter van de Joodse Gemeenschap in Wenen, in een verklaring over het rapport. “Zulke woorden kunnen tot een brand van daden leiden, als we ze niet confronteren.”

In 40% van de vorig jaar gedocumenteerde zaken was de motivatie van de daders niet bekend. Van de 60% waarvan de motivatie bekend was, werd 54% toegeschreven aan ‘extreemrechtse’ daders, 24% kwam van ‘links’ en 20% was van ‘islamisten’, aldus het rapport.

Bij een incident van maart 2020 werd een synagogebezoeker die een keppel droeg buiten zijn auto in Wenen aangevallen door een man die zijn bril brak, hem raakte en hem een ​​’Joods varken’ noemde, aldus het rapport. Later die maand sloegen twee tieners in Graz een 16-jarige jongen voor het dragen van een hanger met een davidster, en noemden hem ‘waardeloze jood’.

Bronnen:

  • naar een artikel van Cnaan Liphshiz “Even with COVID-19 lockdowns, antisemitic incidents rise to record” van 27 april 2021 op de site van The Jewish Telegraphic Agency (JTA)

Een gedachte over “Oostenrijk: 20% van de antisemitische incidenten gepleegd door islamisten

  1. De Islamisten kunnen hun praktijken voortzetten omdat ze weten dat er géén consequenties voor hen zijn…..’door de medewerking van plaatselijke instanties van niet Islamisten.

    De huidige pandemie leert ons dat als een regering wil en wetten maakt én handhaaft………..de boel loopt zoals het moet lopen.

    Ze kunnen het dus best, alleen ontbreekt de échte wil om Jodenhaat aan te pakken.

    Geliked door 1 persoon

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.