Rapport Human Rights Watch: ‘Israël doet aan apartheid tegenover de Palestijnen’

In een nieuw rapport zegt de mensenrechtenorganisatie Human Rights Watch (HRW) dat de opeenvolgende Israëlische regeringen een “apartheidsbewind” voeren tegenover de Palestijnen.  “De Israëlische regering onderdrukt de Palestijnen ongeacht of ze nu in Israël wonen, of in de Palestijnse gebieden” schrijft HRW.

Systematische analyses van de NGO Monitor tonen aan dat HRW onevenredig veel aandacht besteedt aan veroordelingen van Israël en dat publicaties met betrekking tot Israël vaak niet geloofwaardig zijn.

HRW promoot ook een agenda die uitsluitend is gebaseerd op het Palestijnse verhaal over slachtofferschap en Israëlische agressie. Gebruikt verdraaide juridische retoriek om Israël herhaaldelijk te beschuldigen van “oorlogsmisdaden”, “ernstige schendingen van de internationale mensenrechten en het humanitair recht”, “collectieve bestraffing” en het bevorderen van een “cultuur van straffeloosheid”.

Eenzijdig bericht over Israël van de gepolitiseerde staatsomroep VRT NWS van 27 april 2021

HRW past unieke normen toe op Israël als onderdeel van zijn bredere delegitimiserings campagne. Bevordert een Palestijns “recht op terugkeer”, dat, indien geïmplementeerd, in feite de eliminatie van Israël als de natiestaat van het Joodse volk zou betekenen.

Het lobbyt bij de Verenigde Naties, het Internationaal Strafhof en andere internationale kaders en promoot valse, verdraaide en niet-verifieerbare beschuldigingen tegen Israël.

Het speelde een belangrijke rol bij de totstandkoming van het uiteindelijk in diskrediet gebrachte Goldstone-rapport, door talloze verklaringen voor te leggen aan de commissie die Israël gelijkstelt aan Hamas en Israël valselijk beschuldigt van het ‘opzettelijk’ doden van burgers.

In januari 2021 publiceerde HRW een persbericht waarin Israël werd opgeroepen “Covid-19-vaccins te verstrekken aan de meer dan 4,5 miljoen Palestijnen op de bezette Westelijke Jordaanoever en in de Gazastrook”.

Volgens HRW Israel and Palestine Director Omar Shakir: “Niets kan de realiteit van vandaag rechtvaardigen in delen van de Westelijke Jordaanoever, waar mensen aan de ene kant van de straat vaccins krijgen, terwijl degenen aan de andere kant dat niet doen, op basis van het feit of ze Joods zijn. Of Palestijns … Het virus discrimineert niet in wie het infecteert, maar de regering van Israël discrimineert in wie het ervoor kiest om het te inoculeren.”

HRW heeft intensief gelobbyd ter ondersteuning van de discriminerende VN-database van bedrijven die actief zijn voorbij de wapenstilstandslijn van 1949, gericht op het versterken van BDS-campagnes tegen Israël. HRW heeft meerdere brieven aan de VN ondertekend waarin wordt opgeroepen de database zonder verder uitstel te implementeren.

Geen vrouwenrechten in de Gazastrook. ‘Gelukkig’ mogen de Palestijnse vrouwen wel machinegeweren en kalashnikov’s hanteren, terreuraanslagen uitvoeren tegen Joden en Israël, zichzelf opblazen in Israëlische restaurants en op Joodse feesten en zoveel mogelijk Joodse bejaarden, vrouwen en kinderen vermoorden

Een gedachte over “Rapport Human Rights Watch: ‘Israël doet aan apartheid tegenover de Palestijnen’

 1. Robert Bernstein, die HRW oprichte maar zichzelf ontsloeg en daarna de felste criticus werd van deze organisatie.

  De oozaak? De niet aflatende eenzijdige & niet accurate anti Israel politiek

  Je zou toch denken dat in tijden van diepe ellende voor miljoenen mensen, deze NGO iets belangrijkers te doen zou hebben dan het zovéélste anti Israel rapport te schrijven.

  Alleen haal je daar de wereldpers niet mee!

  Door “”felle kritiek”” te uiten op de “”Apartheidspolitiek “” van Israel t.o. “”palestijnen”” wel

  Want daar gaat het om…..relevant blijven = steun = $$$$$

  Hoe blijf je relevant?
  Door in het nieuws te komen!
  Hoe kom je ALTIJD in het nieuws?
  Door palestinisme = anti Israelisme!
  Werkt altijd!

  Geliked door 1 persoon

Reacties zijn gesloten.