Commandant Iraanse Garde waarschuwt voor meer aanvallen op Israël te midden van raketbeschietingen vanuit Gaza

In november 2018 waarschuwde de plaatsvervangend commandant van het Iraans revolutionair bewakingskorps (IRGC), Hossein Salami, Israël dat elke nieuwe oorlog zou leiden tot de vernietiging van de Zionistische Entiteit (Iraans voor ‘Israël’).

De commandant van de Revolutionaire Garde, de elite eenheid van Iran, generaal-majoor Hossein Salami, waarschuwde dat na de recente aanvallen op Israël, weer op het punt staan ​​te gebeuren en nog “uitgebreid” kunnen worden.

In een interview met Al-Mayadeen zei de opperbevelhebber van de Iraanse Islamitische Revolutiewacht (IRGC) dat de “slechte daden” die Israël de afgelopen dagen in de regio heeft begaan, averechts kunnen werken en het land aan “echte gevaren” kunnen blootstellen.

Salami dreigde dat als Israël doorgaat met zijn acties, de Islamitische Republiek bereid is om op hetzelfde niveau of met sterkere kracht te reageren als alle “voorwaarden voor de ineenstorting van het bestaan ​​van Israël” bestonden.

Salami verwees naar de Syrische raket die vorige week in het zuiden van Israël explodeerde en waarschuwingssirenes veroorzaakte nabij de geheime Dimona-kernreactor. Volgens het Israëlische leger vloog de raket over zijn doel om het Dimona-gebied te bereiken, 200 mijl ten zuiden van de Syrische grens. De raket ontplofte op ongeveer 30 kilometer afstand van de Dimona-reactor.

Als reactie daarop lanceerde Israël volgens militaire bronnen nachtelijke aanvallen in Syrië, gericht op verschillende raketbatterijen. De Israëlische minister van Defensie Benny Gantz zei dat de luchtafweerraket werd afgevuurd vanuit Syrië tijdens een Israëlische aanval daar op “middelen die kunnen worden gebruikt voor een mogelijke aanval op Israël”.

Gantz zei dat Israël zal onderzoeken waarom zijn antiraketsystemen de door Syrische troepen afgevuurde SA-5-luchtdienstraket niet hebben onderschept.

Bovendien wees Salami ook op het verhoogde raketvuur op Israël vanuit de Gazastrook de afgelopen dagen en beweerde dat verdere acties tegen het regime met een reactie zullen worden beantwoord.