Gaza-terroristen vuren drie raketten af ​​op het zuiden van Israël; Hamas belooft meer terreur en geweld

Sirenes werden ’s nachts gehoord, kort na 03u15 in het gebied van Sderot en de regionale raad van Shaar Hanegev in het zuiden van Israël, bericht Arutz Sheva.

De IDF bevestigde dat in totaal drie raketten waren afgevuurd vanuit de Gazastrook op Israëlisch grondgebied. Twee van de raketten werden onderschept door het Iron Dome-systeem. Een derde raket ontplofte in de Gazastrook. Er zijn geen meldingen van lichamelijk letsel of schade.

Eerder, na een veiligheidsoverleg in de nasleep van de aanhoudende raketbeschietingen vanuit de Gazastrook op Israëlisch grondgebied, kondigde het hoofd van de Eenheid voor Coördinatie van Overheidsactiviteiten in de Gebieden (COGAT), generaal-majoor Ghasan Alyan, aan dat de visserij zone in de Gazastrook wordt teruggebracht van 15 naar 9 zeemijl vanaf maandagochtend 6.00 uur en tot nader order.

De beslissing werd genomen in het licht van de herhaalde terroristische aanslagen vanuit Gaza tegen Israëlische burgers in de afgelopen dagen, die een schending vormen van de Israëlische soevereiniteit. “Hamas is verantwoordelijk voor alles wat er in en uit de Gazastrook naar Israël gebeurt, en het zal de gevolgen dragen van het geweld tegen de burgers van Israël“, aldus een verklaring van COGAT.

Hamas-leider Ismail Haniyeh heeft zondag Israël bedreigd na de aanhoudende gewelddadige incidenten in de Arabische wijken van Jeruzalem:

Als de Israëlische bezetting haar agressie in Jeruzalem voortzet, zal er geen kalmte zijn en staan ​​we voor een nieuw en historisch hoofdstuk. Het verzet is vandaag sterker dan ooit – en onze raketten staan ​​klaar om de Al-Aqsa-moskee te verdedigen.

Zondagavond werden twee raketten afgevuurd vanuit Gaza en ontploften in open gebieden in het zuiden van Israël. Er waren geen meldingen van lichamelijk letsel of schade. Kort voor middernacht zei de IDF-woordvoerder dat een mislukte raketlancering vanuit Gaza was geïdentificeerd. De raket ontplofte op het grondgebied van Gaza.

Tussen vrijdagavond en zaterdagochtend werden vanuit Gaza 36 raketten afgevuurd op het zuiden van Israël. IDF-soldaten die het Iron Dome-raketafweersysteem bemanden, onderschepten zes raketten die op bevolkte gebieden waren gericht. Als reactie daarop viel de IDF ondergrondse infrastructuur en raketwerpers van de terreurgroep Hamas aan.