Hamas vuurt andermaal raketten naar Israël die voortijdig neerkomen in Gaza: ‘terreur kwetst iedereen’

Meervoudige lanceerinstallatie voor raketten van Hamas

Op zaterdagavond vlak voor 21.00 uur klonken er luchtalarmsirenes in Sderot en andere Joodse gemeenschappen aan de grens met Gaza en opnieuw op zaterdagnacht in Nirim om 22.28 uur, berichtte Arutz Sheva.

In een verklaring zei de IDF dat een raket werd geïdentificeerd als zijnde vanuit Gaza op Israël afgevuurd en dat deze werd onderschept door IDF-troepen. Volgens rapporten viel de raket die om 22u28 richting Nirim werd afgevuurd, voortijdig neer in de Strook..

Net na 23.30 uur lanceerden terroristen uit Gaza nog een raket, die eveneens in Gaza viel. Volgens een IDF-verklaring viel één raket die vanuit Gaza werd gelanceerd neer in Gaza, met als resultaat dat luchtalarmsirenes alleen klonken op de app en in open gebieden.

Vrijdag werden zesendertig raketten afgevuurd vanuit Gaza op het zuiden van Israël. IDF-soldaten die het Iron Dome-raketafweersysteem bemanden, onderschepten zes raketten die op bevolkte gebieden waren gericht.

De Israëlische ambassadeur bij de VS en de Verenigde Naties Gilad Erdan antwoordde:

Terwijl Hamas-terroristen raketten blijven afvuren op onschuldige burgers – inclusief kinderen – moet de internationale gemeenschap zich bij de Verenigde Staten voegen om deze aanvallen ondubbelzinnig te veroordelen. Israël dat lijdt onder zwaar raketvuur.