Op de klimaattop belooft Netanyahu de koolstofvoetafdruk van Israël drastisch te verminderen

Premier Benjamin Netanyahu beloofde om de koolstofvoetafdruk van Israël tegen 2050 te verminderen, tijdens de wereldwijde klimaattop van vrijdag, die virtueel door het Witte Huis wordt georganiseerd, aldus een bericht op i24News.

Sprekend vanuit Jeruzalem in een vooraf opgenomen bericht, zei premier Netanyahu:

Een integraal onderdeel van onze nieuwe samenwerking met de VAE en Bahrein, dus we werken niet alleen aan onafhankelijkheid van fossiele brandstoffen en het vinden van oplossingen voor de klimaatcrisis, maar we helpen ook de Arabisch-Israëlische vrede te versterken en dat belooft veel goeds voor de hele regio, voor de hele wereld. Ik beloof dat ik de koolstofvoetafdruk van Israël zal verkleinen en tegen 2050 een succesvolle overgang van fossiele brandstoffen naar hernieuwbare energie zal voltooien.

De energiesecretaris van de Amerikaanse president Joe Biden vertelde vrijdag op een klimaattop dat schone technologie “de maan van onze generatie” is, de tweede en laatste dag van een evenement dat de wereldambitie probeert te versterken om de opwarming van de aarde te verminderen.

Biden belegde de ontmoeting met tientallen staatshoofden om de Verenigde Staten terug te verklaren aan de klimaatleiderschapstafel nadat zijn voorganger, voormalig president Donald Trump, zich terugtrok uit het akkoord van Parijs om de uitstoot van broeikasgassen te verminderen.

De Democratische president, die de Verenigde Staten terugbracht naar het pact, kondigde donderdag een nieuwe Amerikaanse doelstelling aan om de uitstoot tegen 2030 met 50% -52% te verminderen ten opzichte van het niveau van 2005. Ook Japan en Canada hebben hun doelen verhoogd.

Opmerkingen van premier Netanyahu tegenover de leiders van de Klimaattop