Nieuw rapport: ‘Elke dag zijn er drie antisemitische aanvallen in Berlijn’

Het snel toenemend Islamitisch antisemitisme wordt een ware plaag in de Duitse hoofdstad Berlijn

Meer dan 1.000 antisemitische incidenten werden geregistreerd in Berlijn in 2020, een stijging van bijna 20 procent ten opzichte van het voorgaande jaar, zo blijkt uit nieuw onderzoek dat maandag is gepubliceerd, volgens een artikel in The Algemeiner.

Volgens RIAS Berlin (Recherche- und Informationsstelle Antisemitismus Berlin), een antisemitisme-monitoringinstituut gevestigd in de Duitse hoofdstad, werden in totaal 1004 antisemitische incidenten geregistreerd gedurende een jaar dat werd gedomineerd door de COVID-19-pandemie.

Bijna een op de vijf van de antisemitische incidenten die in 2020 werden geregistreerd, hield verband met de coronaviruscrisis, zei RIAS in een verklaring. Dergelijke incidenten deden zich vaak voor tijdens demonstraties tegen sociale distantiëring, door “de verspreiding van antisemitische complotmythen, omkeringen van dader en slachtoffer en bagatellisering van de Holocaust”.

RIAS registreerde ook 123 gevallen van antisemitische folders, 51 gevallen van bedreigend gedrag en 43 gevallen van materiële schade. Er waren in totaal 17 aanvallen met fysiek geweld – de helft van het aantal van vorig jaar, en de afname werd waarschijnlijk veroorzaakt door sociale afstandelijkheid, zei RIAS.

Stadsbestuurders reageerden somber op de gegevens. “Eén ding is duidelijk: Berlijn heeft een antisemitisme-probleem”, vertelde Samuel Salzborn, antisemitisme-commissaris voor de deelstaat Berlijn, aan de lokale media. Zijn mening werd herhaald door de officier van de Joodse gemeenschap voor de bestrijding van antisemitisme, Sigmount Königsberg, die opmerkte: “Elke dag zijn er drie antisemitische aanslagen in Berlijn.”

De meeste staten die de Bondsrepubliek Duitsland vormen, hebben commissarissen aangesteld om het probleem van het toenemende antisemitisme in hun regio’s aan te pakken. Zondag bracht de commissaris voor antisemitisme van Thüringen zijn eigen rapport uit, waarin hij opmerkte dat er in 2020 116 incidenten waren in dit deel van Midden-Duitsland – een stijging van 25 procent ten opzichte van het voorgaande jaar.

Georg Maier, die als minister van Binnenlandse Zaken van de staat Thüringen dient, gaf de schuld aan de toename van de overvloed aan antisemitische complottheorieën over de pandemie en de groeiende invloed van ‘Querdenken’, een rechtse politieke groep die het door de staat opgelegde coronavirus krachtig heeft bestreden. maatregelen. Door de groep georganiseerde demonstraties tegen sociale distantiëring waren vaak demonstranten te zien die gele Davidssterren en andere beelden droegen die verband hielden met de nazi-holocaust – een spektakel dat door Maier wordt beschreven als een “ondraaglijk misbruik van de holocaust”.

“Vooral tegen de achtergrond van de toenemende verspreiding van antisemitische complot-ideologieën in verband met of via de ‘Querdenken’-beweging, zie ik een dringende noodzaak tot actie,” vertelde Maier maandag aan de krant Zeit .

De jaarlijkse Al-Quds Dag, het feest van het antisemitisme van Islam, werd onder zware druk afgelast

Een gedachte over “Nieuw rapport: ‘Elke dag zijn er drie antisemitische aanvallen in Berlijn’

Reacties zijn gesloten.