De VN en België eisen dat Israël Palestijnse verkiezingen in Jeruzalem toestaat

De Verenigde Naties en Europese leden van de Veiligheidsraad roepen Israël op om toe te staan ​​dat alle in aanmerking komende Palestijnse Arabieren die in Oost-Jeruzalem wonen, kunnen stemmen bij de parlementsverkiezingen van de Palestijnse Autoriteit (PA) die voor volgende maand gepland staan.

De oproep kwam donderdag na de maandelijkse zitting van de Veiligheidsraad over het Israëlisch-Palestijnse Arabische conflict.

“Het is erg belangrijk dat Palestijnen in alle delen van het bezette Palestijnse gebied kunnen deelnemen aan dit zeer belangrijke democratische proces”, zei VN-woordvoerder de Fransman Stéphane Dujarric volgens persbureau AFP .

Dujarric was in navolging van een verklaring van leden van de Veiligheidsraad Estland, Frankrijk en Ierland, en voormalige leden Duitsland en België.

“We staan ​​klaar om vrije, eerlijke en inclusieve verkiezingen te steunen in het bezette Palestijnse gebied, inclusief Oost-Jeruzalem, en verwelkomen de constructieve betrokkenheid van de Palestijnse facties”, zeiden ze.

Voormalig premier van België en tegenwoordig minister van Buitenlandse Zaken Sophie Wilmès verzekert de steun van België voor Palestijnse verkiezingen in Jeruzalem aan PA-minister Ryad Malki

Chef van de PA, Abu Mazen (nom de guerre van Mahmoud Abbas), heeft onlangs een decreet uitgevaardigd waarbij algemene verkiezingen in door de PA toegewezen gebieden worden gelast.

Het decreet stelt dat er op 22 mei parlementsverkiezingen zullen plaatsvinden. Op 31 juli zullen er “presidentsverkiezingen” plaatsvinden. Het stelt 31 augustus als uiterste datum voor de oprichting van de Palestijnse Nationale Raad.

De PA heeft voortdurend geëist dat Israël Arabieren die in Oost-Jeruzalem wonen, toestaat om bij de verkiezingen te stemmen. In dit opzicht hebben PA-functionarissen in de internationale arena gewerkt om Israël zover te krijgen dat het met deze eis instemt.

De PA heeft in het verleden de weigering van Israël om Arabieren in Jeruzalem toe te staan ​​te stemmen gebruikt als excuus om helemaal geen verkiezingen te houden. Woensdag zei een hoge PA-functionaris dat hij gelooft dat er een “kans van 90%” is dat de verkiezingen worden uitgesteld.

Donderdag waarschuwde een Hamas-functionaris dat elk uitstel van de verkiezingen een zware slag zou toebrengen aan de pogingen om zich tussen Hamas en Fatah te verzoenen.

Brussel, 22 januari 2018. Toenmalig vicepremier en huidig premier van België Alexander De Croo besprak met president Mahmoud Abbas de toekomst van de Belgisch-Palestijnse internationale samenwerking en diens verzoek om erkenning van een Palestijnse staat door België [beeldbron: VRT]

Een gedachte over “De VN en België eisen dat Israël Palestijnse verkiezingen in Jeruzalem toestaat

 1. Stephane Dujarric: “Het is érg belangrijk dat palestijnen in alle delen van het ‘bezette gebied, inclusief Oost Jeruzalem’ kunnen deelnemen aan dit zéér belangrijke democratische proces”……..LOL!!!

  Maar laten we vooral niet op de feiten vooruitlopen en zien of dit zo ‘belangrijke democratische proces’ überhaupt gaat plaatsvinden..

  De “president” en zijn kornuiten in dat “”bezette gebied”” hebben zich hiervoor namelijk al ingedekt omdat ze weten dat Hamas de boel gaan overnemen.

  Israel is dan natuurlijk schuldig omdat ze niet meewerkt aan die democratische verkiezingen van partijen die haar willen vernietigen. (zie de partij programma’s van al die democratische partijen).

  En onze Sophie Wilmes?

  Die mag zich kapot schamen met haar “”fair & free elections in West bank, Gaza & East Jeruzalem met die aardige “ambtsgenoot uit palestina”, voormalig leider van het PFLP (popular front for liberation of palestine) opgericht door George Habash en niets anders dan een Marxistische Palestijnse terreurbende met liters bloed aan hun handen.

  Geliked door 1 persoon

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.