Louis Farrakhan, Nation of Islam, over de Joden en Israël

Over Louis Farrakhan Farrakhan die de Joden de schuld geeft van de slavenhandel, plantageslavernij, Jim Crow, deelpacht en algemene zwarte onderdrukking, aldus een bericht van Southern Poverty Law Center (SPLC).

De toon van Farrakhan werd oorlogszuchtiger in juni 2010, toen hij brieven stuurde naar verschillende leiders van de joodse gemeenschap en het Southern Poverty Law Center waarin hij eiste dat ze het kwaad erkennen dat ze hebben gepleegd en dat ze zich inzetten voor de doelen van Farrakhan.

De brief eindigde met een dreigement om “uw macht en invloed hier en over de hele wereld te ruïneren en te vernietigen” als zijn voorwaarden niet werden nagekomen.

Logo van Nation of Islam die geleid wordt door Louis Farrakhan

Louis Farrakhan in zijn eigen woorden:

  • “De Joden, een klein handjevol, beheersen de beweging van deze grote natie, zoals een radar de beweging van een groot schip in de wateren controleert. … De joden hebben het congres in een wurggreep gekregen.” (Louis Farrakhan, Saviours’ Day toespraak, Chicago, 25 februari 1990)
  • “En u doet met mij wat er staat geschreven, maar onthoud dat ik u heb gewaarschuwd dat Allah u zal straffen. Jullie zijn slechte bedriegers van het Amerikaanse volk. U heeft hun bloed gezogen. Jullie zijn geen echte Joden, degenen onder jullie die zijn geen echte Joden. U bent de synagoge van Satan en u hebt uw tentakels om de Amerikaanse regering gewikkeld, en u bedriegt en stuurt deze natie naar de hel. Maar ik waarschuw u in de naam van Allah, het zou verstandig zijn om mij met rust te laten. Maar als u ervoor kiest om mij te kruisigen, weet dan dat Allah u zal kruisigen.” (Louis Farrakhan, Saviours’ Day toespraak, Chicago, 25 februari 1996)
  • “En het christelijk recht, met uw blindheid voor die goddeloze staat Israël … kan dat het heilige land zijn, en hebt u homoparades, en u wilt dat wij een homoparade houden in Jeruzalem terwijl geen enkele profeet dat gedrag ooit heeft goedgekeurd. Hoe kan dat het Israël zijn, hoe kan dat Jeruzalem zijn met seculiere mensen die het heilige land besturen, terwijl het de heilige mensen zouden moeten zijn die het heilige land besturen. Dat land zal worden gezuiverd met bloed!” (Louis Farrakhan, Saviours’ Day toespraak, Chicago, 26 februari 2006)
  • “We kunnen nu aan onze mensen en de wereld een waar, onmiskenbaar verslag van de relatie tussen zwarten en joden uit hun eigen mond en pennen presenteren. Deze geleerden, rabbijnen en historici [die onderzoekers van de Nation of Islam bestudeerden] hebben ons een onmiskenbaar verslag gegeven van Joods anti-zwart gedrag, te beginnen met de gruwel van de trans-Atlantische slavenhandel, plantageslavernij, Jim Crow, deelpacht, de Arbeidsbeweging van Noord en Zuid, de vakbonden en het misbruik van onze mensen dat tot op de dag van vandaag voortduurt.” (Brief gestuurd door Louis Farrakhan aan Joodse leiders en het Southern Poverty Law Centre, 24 juni 2010)
  • “Osama Bin Laden heeft de Twin Towers niet vernietigd. Dat was een ‘false flag’-operatie om de aandacht van de wereld af te leiden van de grote verdeeldheid in Amerika nadat George W. Bush de verkiezingen had gestolen.” (Louis Farrakhan in The Final Call, 15 maart 2016)
  • “Ik ben geen antisemiet. Ik ben anti-termiet.” ( ‘ –Okt. 16, 2018, tweet van Louis Farrakhan van 16 oktober 2018)
  • “Pedofilie en seksuele perversie die in Hollywood en de entertainmentindustrie zijn geïnstitutionaliseerd, kunnen worden herleid tot Talmoedische principes en Joodse invloed. Geen Joodse invloed, maar een satanische invloed onder de naam Jood.” (Louis Farrakhan, toespraak voor Saviors’ Day, Chicago, 17 februari 2019)

Farrakhan’s antisemitisme heeft hem een ​​aantal vreemde bondgenoten opgeleverd. Voormalig Klan en White Arische verzetsleider Tom Metzger was zo onder de indruk van Farrakhan’s antisemitische bombast dat hij $ 100 aan NOI schonk na het bijwonen van een Farrakhan-bijeenkomst in Los Angeles in september 1985.

Aangezien blanke supremacisten volgens het geloof van Nation of Islam (NOI) geloven in de scheiding van de rassen delen, verzamelden een maand later Metzger en 200 andere blanke supremacisten uit de Verenigde Staten en Canada zich op een boerderij ongeveer 80 kilometer ten westen van Detroit, waar ze hun steun beloofden voor de Nation of Islam.

Antisemitisme is slechts een van de vele vooroordelen van Farrakhan. Door de jaren heen waren zijn opmerkingen consequent hondsdolle anti-homo. “God houdt er niet van dat mannen naar mannen komen met lust in hun hart, zoals je naar een vrouw zou moeten gaan,” zei hij tegen een menigte in Kansas City in 1996. “Als je denkt dat het koninkrijk van God daarmee gevuld zal worden met dit soort gedegenereerde rotzooi, dan ben je gek.”