Israël waarschuwt: ‘Volgende oorlog met Libanon kan de laatste zijn van Hezbollah’

Nu de leidende proxie (Hezbollah) van Iran wacht op de volgende stappen van de Amerikaanse regering en dreigt met dodelijk spervuur ​​van raketten, kan de IDF worden gedwongen Hezbollah te vernietigen, zegt luitenant-kolonel (op rust) van de IDF, Sarit Zehavi van Alma

Kolonel Zehavi is actief bij het Onderzoekscentrum Alama, bracht een rapport uit omtrent de aanwezigheid van milities in het grensgebied met Israël.

Het rapport is gebaseerd op bijgewerkte informatie uit de jaren 2019-2020, waarin 36 lokale milities in het zuiden van Syrië worden beschreven, bestaande uit de lokale bevolking, soennieten en druzen.

Luitenant-kolonel (op rust) van de IDF, Sarit Zehavi, legt de huidige situatie uit

Huurlegers van Iran

De militieleden dienen als huurlingen voor de radicale sjiitische as onder leiding van Iran. In het rapport worden deze milities gespecificeerd naar locatie, het aantal activisten, de identiteit van de commandant en aanvullende informatie.

Deze milities zijn ingezet in heel Zuid-Syrië en opereren in alle drie de zuidelijke provincies: Quneitra (6 milities), Daraa (28 milities) en Sweida (2 milities). De loyaliteit van de meeste van deze milities wordt gekocht met geld, zoals huurlingen, en niet verworven op basis van een ideologische gemene deler.

Uit de verzamelde gegevens blijkt dat de lokale milities in het zuiden van Syrië betrokken zijn bij verschillende missies namens de radicale sjiitische as onder leiding van Iran, zoals: aanwezigheid en afschrikking jegens de lokale bevolking).

Ze bemoeien zich met de radicale verschansing van de sjiitische as in de regio, hulp bij het opzetten van civiele infrastructuur, hulp bij het rekruteren van nieuwe activisten, het verzekeren van de beweging van hoge ambtenaren van de as tijdens hun blootgestelde en geheime bezoeken aan het gebied, wapens en drugssmokkel, als onderdeel van de grote handel in verdovende middelen die wordt geleid door Hezbollah uit Libanon.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.