UNRWA-commissaris beweert dat het bureau niet politiek is. Het is niets anders dan politiek!

Allah is Groot, maar UNRWA is Groter“. Palestijnse aanhangers van de gevreesde terreurgroep het Volksfront voor de Bevrijding van Palestina (PFLP) nemen deel aan een protest tegen de vermindering van onderwijsprogramma’s die op 10 augustus 2015 door de United Nations Relief and Works Agency (UNRWA) aan Gaza-stad werden opgelegd

Philippe Lazzarini, de commissaris-generaal van UNRWA, schreef een artikel in Al Jazeera met enkele onvoorstelbare leugens.

De leugens beginnen met de kop:

Ze “vluchtelingen” noemen is politiek! Er is maar één definitie van vluchteling en dat is die van het Vluchtelingenverdrag. 

Zeggen dat Palestijnse afstammelingen van degenen die in 1948 hun huizen ontvluchtten “vluchtelingen” zijn, is politiek. 

Zeggen dat Palestijnen die nog steeds in de gebieden van het Britse mandaat wonen “vluchtelingen” zijn, is politiek. 

Zeggen dat bijna twee miljoen Jordaanse burgers “vluchtelingen” zijn, is politiek . 

UNRWA is een puur politieke organisatie. Het bestaat alleen om zichzelf in stand te houden.

Mohammad is een zevenjarige jongen die in Gaza woont, dat in juni zijn 15e jaar van een land-, lucht- en zeeblokkade zal ingaan. Net als de bijna 300.000 studenten in Gaza die naar scholen gaan die worden beheerd door de United Nations Relief and Works Agency for Palestine Refugees in the Near East (UNRWA), heeft hij sinds het uitbreken van de COVID-19 pandemie een jaar geleden. Hij strijdt elke dag tegen stroomuitval om online educatief materiaal te ontvangen dat is voorbereid door UNRWA-leraren die ook moeite hebben om toegang te krijgen tot elektriciteit en internet. Mohammads recht op onderwijs blijft onvervreemdbaar, zelfs tijdens een pandemie en een humanitaire crisis.

Raad eens? De meeste studenten op de planeet hebben hier het afgelopen jaar mee geworsteld! Hier is een rapport over de problemen die kinderen in Afrika hebben. Veel kinderen hebben geleden, niet in staat om naar school te gaan, geen toegang tot internet voor leren op afstand. 

Waar is hun UNRWA om hen gratis onderwijs te bieden? Het bestaat niet – omdat alleen Palestijnen een UNRWA krijgen om hun kinderen op te voeden! Het is niet de taak van de VN om gratis onderwijs te geven aan elk kind in de wereld – waarom is het hun taak om alleen aan Palestijnen gratis onderwijs te bieden?

Als commissaris-generaal van UNRWA is het mijn verantwoordelijkheid ervoor te zorgen dat Palestijnse vluchtelingen op de Westelijke Jordaanoever, waaronder Oost-Jeruzalem, Gaza, Jordanië, Libanon en Syrië, de basisdiensten krijgen waarop ze recht hebben. En toch is UNRWA het afgelopen jaar het onderwerp geweest van aanvallen van ongekende wreedheid en vooringenomenheid.

Waarom hebben ze “recht” om gratis onderwijs te krijgen van ’s werelds dubbeltje? Waarom geven hun gastlanden hen geen onderwijs in de huizen waarin ze hebben gewoond sinds hun grootouders zijn geboren? 

Zoals gewoonlijk beletten UNRWA-functionarissen de mensen om deze fundamentele vragen te stellen. Dat is wat een politicus doet.

De meest voorkomende aanklacht tegen ons is dat UNRWA een politieke rol speelt. Dit kan niet verder van de waarheid zijn. UNRWA heeft het mandaat om directe, humanitaire hulp te bieden aan Palestijnse vluchtelingen in afwachting van een rechtvaardige en duurzame oplossing voor hun benarde situatie. Dat is de prioriteit en focus van het bureau. Het houdt zich niet bezig met politiek. UNRWA is, net als alle andere VN-organisaties en internationale ngo’s, gebonden aan de vier humanitaire principes (menselijkheid, onafhankelijkheid, neutraliteit en onafhankelijkheid) die zijn vastgelegd in twee resoluties van de Algemene Vergadering van de VN.

Hier is wat schoolmateriaal van UNRWA – met het UNRWA-logo – met een gedicht dat zegt “de Bezetting wacht een laaiend vuur“:

Dat is niet humaan, onpartijdig of neutraal. En het is beslist politiek. Net zoals dit door UNRWA gemaakte materiaal met een kaart die Israël uitwist:

De recente aanslagen op UNRWA – waarin wordt beweerd dat we ‘jihad’ en ‘terrorisme’ leren, zijn bevooroordeelde pogingen om een ​​principieel humanitair bureau naar een sterk gepolitiseerde sfeer te slepen waar het niet thuishoort.

UNRWA leert expliciet jihad!   Schoolmateriaal bevat zinnen die moeten worden bestudeerd, zoals:

Jihad is een van de deuren naar het paradijs.

De Palestijnen zijn een voorbeeld van opoffering geworden.

(Zoek het werkwoord) in de zin “De verzetsstrijder viel de positie van de vijand aan”.

De Palestijn stierf als martelaar om zijn vaderland te verdedigen.

We zullen het moederland met bloed verdedigen.

De geur van muskus komt voort uit de martelaar. 

Om hun vaderland te verlossen met hun bloed, want het is het kostbaarste wat ze bezitten.

En dit zijn maar een paar voorbeelden.

UNRWA leugens. En het loont geen prijs voor liegen, omdat zoveel mensen de leugens willen geloven. 

Bronnen: een artikel van EoZ op de site van de auteur

Een gedachte over “UNRWA-commissaris beweert dat het bureau niet politiek is. Het is niets anders dan politiek!

  1. Een leugentje meer of minder ………dát zijn we van de UNWRA nu wel gewend.

    Politiek in stand houden van dit “conflict” is namelijk hun brood & boter!

    Geliked door 1 persoon

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.