McCollum dient wetsvoorstel in om Palestijnse terroristen vrij te stellen van vervolging na hun misdaden

Bij dit essay hoort een afbeelding van Khalil Yusef Ali Jabarin. Op het moment dat de foto werd gemaakt, was Jabarin een 16-jarige Palestijnse minderjarige uit het Arabische dorp Yatta, ten zuiden van Hebron. De Israëlische politie heeft Khalil aangehouden, gearresteerd en gevangen gezet. 

Net als zoveel andere Palestijnse minderjarigen zal hij nooit meer vrij zijn en het Israëlische leger vernietigde zijn ouderlijk huis om “vastberaden op te treden om terreuraanslagen te voorkomen en terroristen af ​​te schrikken”. Zijn familie zal nooit meer bij hem zijn en ze zijn hun huis kwijt. Het is hartverscheurend.

Het wetsvoorstel van congreslid Betty McCollum, mede gesponsord door vertegenwoordigers Bobby Rush (D-IL), Danny Davis (D-IL), Andre Carson (D-IN), Marie Newman (D-IL) en Ilhan Omar (D-MN) en gesteund door J-Street en Americans for Peace Now, beoogt “te verbieden dat de Amerikaanse belastingbetaler die de regering van Israël financiert, wordt gebruikt voor

1) militaire detentie, misbruik of mishandeling van Palestijnse kinderen in Israëlische militaire detentie; 

2) ondersteuning van de inbeslagname en vernietiging van Palestijnse eigendommen en huizen in strijd met het internationaal humanitair recht.

McCollum schreef: “Amerikaanse hulp bedoeld voor de veiligheid van Israël moet de vrede bevorderen en mag nooit worden gebruikt om de mensenrechten van kinderen te schenden, de huizen van Palestijnse families te slopen.”

De insinuatie die inherent is aan het wetsvoorstel en de verklaringen van McCullum is dat de detentie, arrestatie en gevangenisstraf van tieners zoals Khalil, en de vernietiging van zijn huis door het Israëlische leger een schending is van de mensenrechten van kinderen en dat de vernietiging van het huis van zijn familie een schending van het internationaal recht is.

Als Paul Harvey dit essay vertelde, zou hij de tweede helft inleiden met de woorden:

“En dan volgt hier de rest van het verhaal.” 

Israëliër Ari Fuld doodgestoken in Gush Etzion door de 17-jarige Palestijnse terrorist Khalil Yusef Ali Jabarin [bron]

Op zondagochtend 16 september 2018 verliet Khalil, de lief uitziende minderjarige op deze foto, zijn huis en reisde naar het Gush Etzion winkelcentrum en wachtte buiten de Rami Levy Supermarkt. 

Op die heldere en vroege zondagochtend had Ari Fuld, vader van vier kinderen en inwoner van het nabijgelegen Efrat, boodschappen gedaan bij Rami Levy en liep de supermarkt uit. Khalil viel Fuld aan, en stak hem neer met een mes. Nadat hij Khalil heldhaftig had tegengehouden om andere mensen in het winkelcentrum te vermoorden, stortte Fuld in en stierf ten gevolge van de aanval van Khalil. Ari Fuld was een Amerikaans staatsburger.

Voor het eerst werd gemeld dat de moeder van Jabarin, uit het dorp Yatta, de Palestijnse en Israëlische veiligheidstroepen informeerde dat Jabrin van plan was een terroristische aanslag uit te voeren. In de rechtbank werd echter onthuld dat zijn moeder naar de controlepost kwam om haar zoon te zoeken en dat ze de soldaat niet had geïnformeerd dat haar zoon een terroristische aanslag plande.

Khalil is geen lieve tiener. Zijn mensenrechten werden niet geschonden, zijn detentie, arrestatie en gevangenschap waren niet in strijd met internationale wetten. De 16-jarige Khalil Yusef Ali Jabarin is een terrorist en moordenaar. 

Nadat hij in een Israëlisch ziekenhuis voor zijn verwondingen was behandeld, werd Jabrin gearresteerd voor moord, drie pogingen tot moord en het bezit van een wapen zonder vergunning. Op 6 januari 2020 werd Khalil, na een lang proces, door de militaire rechtbank van Judea veroordeeld voor de moord op Ari Fuld en drie andere moordpogingen. Hij kreeg een levenslange gevangenisstraf.

De familie Jabrin ging in beroep tegen het bevel tot sloop van hun huis, maar het Israëlische Hooggerechtshof verwierp het beroep. Het huis werd uiteindelijk opgeblazen door de IDF. In het kader van haar programma dat Palestijnse terroristen betaalt die zijn vermoord of gevangen gezet door Israël, betaalt de Palestijnse Autoriteit de familie van Jabrin 1.400 NIS (bijna € 356) per maand.

Op dinsdagavond 1 september 2020 om 18:00 uur reageerde de politie van St. Paul, Minnesota op een oproep tot een schietpartij. Bij aankomst vonden agenten de 17-jarige Jorge Batres, in een pick-up. Batres was in het hoofd geschoten en werd ter plekke dood verklaard. Getuigen deelden met de politie dat iemand na de schietpartij het gebied uit rende. Er werd een perimeter opgezet en een verdachte werd gelokaliseerd en voor verhoor opgenomen. 

Na een onderzoek arresteerde de politie de 14-jarige Carlos Darrell Dickerson Jr. uit St. Paul. Dickerson werd beschuldigd van twee aanklachten van tweedegraads moord, in het districtsrechtbank van Ramsey County. Dickerson pleitte schuldig aan het dodelijk neerschieten van Batres. In december 2020 werd Dickerson veroordeeld tot gevangenisstraf.

De rechtbank van het district Ramsey ligt in het 4e congresdistrict van Minnesota. De vertegenwoordiger voor dat district sinds 2001 is congreslid Betty McCollum. Na lang onderzoek kan ik geen bezwaren vinden van congreslid McCollum tegen de arrestatie en opsluiting van de 14-jarige moordenaar Dickerson uit Minnesota.

Defence for Children International – Palestine (DCIP) is een onafhankelijke, lokale Palestijnse kinderrechtenorganisatie die zich inzet voor de verdediging en bevordering van de rechten van kinderen op de Westelijke Jordaanoever, inclusief Oost-Jeruzalem en de Gazastrook. Op hun website vertellen ze het verhaal van “MK”, ​​een Palestijnse tiener. 

Op 8 oktober 2016 arresteerden Palestijnse veiligheidsdiensten willekeurig een 17-jarig kind op de Westelijke Jordaanoever, MK, op verdenking van wapenbezit. Rond 14.30 uur dwong een groep mannen in burgerkleding hem in een auto terwijl MK op weg was naar een taxistation in Ramallah, volgens zijn beëdigde getuigenis. De auto vervoerde MK naar het hoofdkwartier van de Palestijnse veiligheidsdiensten, een paar kilometer buiten Ramallah, in Beitunia. MK kreeg geen bevel te zien of de reden voor de arrestatie. MK werd vastgehouden in een raamloze en onhygiënische cel, zes dagen in een cel voor eenzame opsluiting, op het hoofdkwartier van de Palestijnse veiligheidsdiensten. Hij werd herhaaldelijk verhoord zonder toegang tot een wettelijke voogd of advocaat, en zijn rechten werden niet uitgelegd.

Volgens DCIP hebben de Palestijnse Preventieve Veiligheidsdienst (PSS) en de Algemene Inlichtingendienst (GIS) in 13 maanden willekeurig ten minste 14 Palestijnse kinderen gearresteerd en vastgehouden in een niet-transparant proces vol misbruik, waaronder het gebruik van eenzame opsluiting en marteling.

Het lijkt erop dat er geen verschil is tussen de zaak van de 16-jarige Khalil Yusef Ali Jabarin en de 14-jarige Carlos Darrell Dickerson Jr. Beiden waren minderjarigen die een onschuldig persoon vermoordden. Beiden werden gearresteerd, gevangengezet en veroordeeld voor hun misdaad. Net als het Israëlische leger ontvangt de politie van Ramsey County ook financiering van Amerikaanse belastingbetalers.

Congreslid Betty McCollum heeft geen bezwaar gemaakt en heeft voorgesteld om niet te bezuinigen op de Amerikaanse financiële hulp aan de Palestijnse Autoriteit. In plaats van te pleiten voor verandering in het beleid van de Palestijnse Autoriteit, bracht McCollum de volgende verklaring uit als reactie op het feit dat president Trump de financiële hulp en de betrekkingen met de Palestijnse Autoriteit stopzette:

Het besluit van de regering Trump om de kantoren van de Palestijnse Bevrijdingsorganisatie (PLO) in Washington, DC te sluiten, is gewoon een nieuw signaal aan Israëli’s, Palestijnen en het Amerikaanse volk dat ze het moeilijke diplomatieke werk dat nodig is om een ​​duurzame vrede tussen de Israëli’s en Palestijnen te bereiken, niet serieus nemen.

Hoe komt het dat Betty McCollum alleen wetgeving voorstelt die het Amerikaanse belastinggeld verbiedt om de arrestatie van Khalil Yusef Ali Jabarin door de Israëlische politie te steunen en niet Carlos Darrell Dickerson Jr. door de politie van Ramsey County? 

Waarom stelt McCollum geen wetgeving voor die de Amerikaanse hulp aan de Palestijnse Autoriteit zou beperken? McCollum pleit er niet alleen niet voor dat Amerika de hulp aan de Palestijnen beperkt vanwege het misbruik van kinderen, McCollum pleit er ook voor om de hulp aan de Palestijnse Autoriteit te vergroten.

Wat kan de hypocriete dubbele standaard van congreslid McCollum tegen de Joodse staat verklaren? McCollum beschuldigt Israël ervan Palestijnse kinderen te hebben misbruikt en stelt wetgeving voor om de Amerikaanse hulp aan Israël te beperken. Hetzelfde misbruik waarvan ze Israël beschuldigt, vindt plaats in McCollums eigen congresdistrict en daar zwijgt ze over

De Palestijnse Autoriteit wordt ervan beschuldigd Palestijnse minderjarigen te hebben misbruikt door dezelfde NGO’s die Israël beschuldigen van misbruik tegen dezelfde Palestijnse minderjarigen. McCollum zwijgt over de beschuldigingen en pleit voor meer hulp aan de Palestijnse Autoriteit. Dubbele maatstaven tegen de Joodse staat zijn moeilijk te verontschuldigen.

Als het wetsvoorstel van congreslid McCollum dat Amerikaanse belastingbetalerfinanciering aan de regering van Israël verbiedt om te worden gebruikt voor de militaire detentie van Palestijnse kinderen zou worden aangenomen, zou Amerika verklaren dat de moordenaar van Fuld niet mag worden gearresteerd en dat Israël geen pogingen moet ondernemen om toekomstige aanvallen af ​​te schrikken.

Als Amerikaanse belastingbetaler heb ik bezwaar tegen de behandeling van een dergelijk wetsvoorstel, laat staan ​​dat het in de wet wordt omgezet. Amerika moet zijn bondgenoten steunen bij wetshandhaving en zijn inspanningen om terrorisme te stoppen. 

McCollum schreef: “Amerikaanse hulp die bedoeld is voor de veiligheid van Israël moet vrede bevorderen“, er is geen handeling die de vrede beter bevordert dan de arrestatie en gevangenneming van terroristen zoals Khalil Yusef Ali Jabarin. Als McCollum echt in vrede geïnteresseerd was, zou ze haar wetsvoorstel meteen intrekken.

door Uri Pilichowski

Bronnen: een artikel van Uri Pilichowski op de site van The Times of Israel

Een gedachte over “McCollum dient wetsvoorstel in om Palestijnse terroristen vrij te stellen van vervolging na hun misdaden

 1. Ja de éne terrorist is de andere niet.

  De 16 jarige gekleurde Amerikaan die een blanke doodschiet is een zware crimineel…..en krijgt de doodstraf of levenslang.

  De 16 jarige blanke Amerikaan die een gekleurde Amerikaan doodschiet is een jeugd crimineel……….en krijgt enkele jaren gevangenis in een heropvoedings gesticht.

  De 16 jarige palestijn die een Joodse Israeli doodschiet is een vrijheids activist……… en moet worden vrijgeladen.

  De 16 jarige Israeli die een palestijn doodschiet……… oeps’ die bestaat niet!

  Betty Mc. Collum is de zovéélste ‘progressieve hypocriet die onder het mom van palestijnse mensenrechten, Israeli’s wil beroven van de hunne.

  Geliked door 1 persoon

Reacties zijn gesloten.