De poging van de PA om de Israëlische bouw in Judea & Samaria te ondermijnen

De “minister” van Buitenlandse Zaken van de PA, Riyad al-Maliki, is op weg naar de EU op missie om lokale leiders onder druk te zetten tegen de gericht tegen Israëlische bouwplannen in Judea & Samaria.

In een verklaring die op dinsdag 20 april ’21 werd uitgegeven, veroordeelde het PA-ministerie van Buitenlandse Zaken alle Joodse bouw in Judea en Samaria, bericht Arutz Sheva waaronder een nieuwe township in Gush Etzion, de bouw van 23 wooneenheden in de noordelijke Jordaanvallei en de opgraving van honderden dunams land in de gebieden al-Hama en Bardala.

Het kondigde ook aan dat de minister van Buitenlandse Zaken, Riyad al-Maliki, een diplomatieke missie naar Europa is begonnen in een poging om steun te mobiliseren voor juridische stappen tegen Israël.

De PA heeft Israël ervan beschuldigd “een groot deel van de bezette gebieden toe te eigenen door ze als natuurgebieden te markeren om de juridische status ten behoeve van het ‘Colonial Settlement Project’ te veranderen”.

Het ministerie van Buitenlandse Zaken van de PA zei dat Israël zich schuldig maakte aan “het bestendigen van de bezetting van Palestina door de ‘bezette Westelijke Jordaanoever’ te annexeren; aldus de mogelijkheid te dwarsbomen om een Palestijnse staat met zijn hoofdstad in Oost-Jeruzalem te vestigen.”

Volgens de verklaring van het ministerie is de escalatie van de Israëlische “bezetting” de kern van de besprekingen van de minister van Buitenlandse Zaken van de PA met Europese besluitvormers, terwijl hij hen probeert aan te moedigen actie te ondernemen ter uitvoering van relevante VN-resoluties, in de eerste plaats resolutie 2334 van de Veiligheidsraad en om de publieke opinie tegen Israël te stimuleren.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.