New York: Jihadist die met zijn auto opzettelijk vijf religieuze Joden omver reed zit weer in de cel

De 26-jarige dader, Shokhobiddin Bakhritdinovon, die met opzet vijf religieuze Joden omver reed, werd op zondag opgepakt. Hij droeg een zwarte t-shirt met de woorden ‘Allah is Good’ (Allahu akbar), de gekende schreeuw van moordzuchtige jihadisten.

De politie van New York heeft de bestuurder gearresteerd die verantwoordelijk was voor een opzettelijke aanslag op zaterdag vijf Brooklyn Hasidim, berichtte The Algemeiner op maandag.

De chauffeur van de minibus werd op de camera betrapt opzettelijk achteruitrijden tegen vijf voetgangers in de wijk Williamsburg in Brooklyn, New York, waarbij de slachtoffers twee keer werden geslagen en aanvankelijk ter plaatse bleef hangen voordat hij uiteindelijk wegreed.

“Gruwelijke antisemitische aanval in Williamsburg”, twitterde het American Jewish Committee. “Een chauffeur stopt, wacht op een groep Joodse mannen die de straat oversteken en raakt hen opzettelijk twee keer met zijn auto. We zijn volledig solidair met de slachtoffers en danken @ NYPD90Pct voor de snelle arrestatie van een verdachte. “

De NYPD heeft naar verluidt de verdachte, de 26-jarige Shokhobiddin Bakhritdinovon, op zondag opgepakt nadat zijn auto was opgemerkt door leden van Shomrim, een buurtbewakingsgroep. Shokhobiddin is een naam die veel voorkomt in Tadzjikistan, dat voor 98% moslim is, en in Oezbekistan, dat voor 88% moslim is.

The  Daily News meldt dat de slachtoffers vijf mannelijke familieleden waren, variërend in leeftijd van 11 tot 82 jaar, waarbij de oudste persoon medische hulp nodig had voor een voetblessure.

Bekijk hieronder de videobeelden van de aanslag: