Israël’s Shurat Hadin: ‘Als je de geldstroom stopt, kun je terrorisme stoppen’

Nitsana Darshan Leitner vertelt in een interview met Arutz Sheva over de strijd van Shurat Hadin tegen het ICC-onderzoek naar Israël.

Het beleid dat Israël heeft besloten om het Internationaal Strafhof (ICC) te negeren, is volgens advocaat Nitsana Darshan Leitner, president van Shurat Hadin, de juiste tactiek. “Het is een goed beleid. Israël heeft in deze kwestie geen keus”, zei Leitner in een exclusief interview met Arutz Sheva.

Vorige maand stuurde het ICC Israël en de Palestijnse Autoriteit een formele kennisgeving waarin ze een maand de tijd kregen om uitstel te krijgen door hun eigen onderzoek uit te voeren of het onderwerp te zijn van een ICC-onderzoek naar oorlogsmisdaden.

Ze noemde het ICC “uiteindelijk een politieke organisatie” die erg bevooroordeeld is tegen Israël. Als Israël instemde met het ICC-onderzoek, zou het gedwongen worden zich aan de bevindingen van de rechtbank te houden.

Reagerend op de vraag of het ICC zou kunnen wijzen op de niet-deelname van Israël als bewijs dat het iets te verbergen heeft, zei Leitner dat haar organisatie daar binnenkomt om voor Israël op te komen bij de rechtbank. “We zullen de oorlog regelen, maar niet namens de staat Israël”, zei ze.

Shurat Hadin is een ngo die zich inzet voor het gebruik van internationale rechtbanken om Israël te beschermen door het te verdedigen tegen rechtszaken, academische en economische boycots en degenen die de Joodse staat willen delegitimeren.

Ze zijn van plan het ICC te “overspoelen” met bewijs, dat helemaal teruggaat tot 2002, van misdaden tegen de menselijkheid die niet alleen door Hamas zijn gepleegd, maar ook door de Palestijnse Autoriteit (PA) tegen Israëli’s, zoals zelfmoordaanslagen, hinderlagen en duizenden raketten en raketten afgevuurd vanuit Gaza en PA-gebieden van Judea en Samaria.

Het ICC heeft geen andere keus dan de enorme hoeveelheid bewijsmateriaal te onderzoeken van Palestijnse terreurincidenten die Shurat Hadin zal presenteren, en niet alleen het bewijsmateriaal dat teruggaat tot 2014 dat door de PA is gepresenteerd.

“Misschien zal door de rechtbank te overstromen [met feiten en data], de rechtbank zelf zal worden afgeschrikt en zullen we ook de PA zelf afschrikken”, zei ze, erop wijzend dat de reikwijdte van het ICC-onderzoek slechts zover reikt als Hamas, maar de gepleegde misdaden tegen de menselijkheid negeert of aanmoedigt die werden gepleegd door de PA, die het ICC de facto immuniteit heeft verleend in het onderzoek.

Ze legde uit dat de eliteleiders van de PA degenen waren die de zaak aan het ICC voorlegden, in de verwachting dat het slechts zover zou gaan als het onderzoeken van Hamas, en de meeste aandacht op Israël zouden richten vanwege zijn anti-Israëlische vooroordeel.

Een van de meest succesvolle manieren waarop Shurat Hadin terroristische organisaties heeft aangepakt, is door hun geldbron af te snijden. Tot nu toe hebben ze $ 2 miljard aan vonnissen gewonnen en konden ze $ 300 miljoen ophalen bij terreurgroepen. Deze zaken worden ingediend namens slachtoffers van terrorisme die de geldelijke vergoeding ontvangen.

Er werden bijvoorbeeld leningen van derden geplaatst op activa, bankrekeningen en eigendommen die eigendom waren van het Iraanse regime buiten Iran. Ook worden activa zoals aandelenportefeuilles door rechtbanken bevroren en gebruikt voor het geven van geldelijke uitspraken. Evenzo is het belastinggeld dat Israël namens de PA heeft geïnd, ook in zaken toegekend.

In veel gevallen willen banken die de betreffende gelden aanhouden, niet naar de rechter stappen om een ​​compromisvonnis te sluiten. Zelfs de PA heeft in het verleden een compromis gesloten om niet naar de rechtbank te stappen, zei Leitner. “Ze staan ​​met hun rug tegen de muur en ze hebben geen keus,” voegde ze eraan toe.

Hoewel het werk van Shurat Hadin terreurorganisaties niet rechtstreeks afschrikt, wordt hun toegang tot geld van banken wel belemmerd. Vanwege hun werk gaan veel banken niet langer akkoord met het verstrekken van geld aan aangewezen terroristische groeperingen of liefdadigheidsinstellingen die zich identificeren met terroristische groeperingen of opereren in oorlogsgebieden die worden gecontroleerd door terreurorganisaties, zoals Gaza of Zuid-Libanon.

“Dit is een enorm obstakel voor de terreurorganisaties die deze gebieden beheersen om geld te ontvangen”, legde ze uit. “Geld is zuurstof voor terrorisme. Als je de geldstroom stopt, kun je (het terrorisme) stoppen. “

Advocate Nitsana Darshan Leitner, president van Shurat Hadin

Een gedachte over “Israël’s Shurat Hadin: ‘Als je de geldstroom stopt, kun je terrorisme stoppen’

  1. Probleem is dat regeringen de afgesloten geldstromen weer aanvullen……..zie EU + individuele Europeese landen & Biden.

    Het worden dan ‘hulp projecten genoemd.

    M.a.w. het is dweilen met de kraan open!

    Geliked door 1 persoon

Reacties zijn gesloten.