Britse antisemitische neonazi groep Atomwaffen Division komt dra op terreurlijst verboden organisaties

Leden van de Atomwaffen Division

De Britse minister van Binnenlandse Zaken Priti Patel onderneemt stappen om een ​​Amerikaanse neonazigroep, de Atomwaffen Division (AWD), als terroristische organisatie te verbieden met gevangenisstraffen voor degenen die er lid van blijken te zijn.

Een van de leiders, Benjamin Bogard, zei in 2019 in een videoboodschap:

Weet je wat? Ik haat echt Joden, oké? Ik kan hun shit gewoon niet uitstaan. En weet je, ik wil ook gewoon naar een verdomde synagoge gaan en die rotzooi neerschieten. Ze maken onze ras kapot. ‘k Heb een hekel aan die verdomde Joden. Vergas de kikes*! Rassen oorlog nu!

Kikes is een Engelstalige scheldnaam voor Joden vooral gebruikt in de VS. Het woord kike werd geboren op Ellis Island toen er Joodse migranten waren die ook analfabeet waren (of geen Latijnse alfabetletters konden gebruiken). Gevraagd om de inschrijfformulieren met de gebruikelijke ‘X’ te ondertekenen, weigerden de joodse immigranten, omdat ze een X associeerden met het kruis van het christendom. In plaats daarvan tekenden ze een cirkel als handtekening op de inschrijfformulieren. Het Jiddische woord voor ‘cirkel’ is kikel (uitgesproken als KY – kel) en voor ‘kleine cirkel’ kikeleh. Al snel belden de immigratie-inspecteurs iedereen die tekende met een ‘O’ in plaats van een ‘X’ a kikel of kikeleh of kikee of, ten slotte en bondig, kike.

Minister Patel zei dat ze “jonge en kwetsbare mensen wilde beschermen tegen radicalisering“. AWD is in verband gebracht met vijf moorden in de VS en is door officieren van justitie in het VK aangehaald als een invloed op een aantal tieners die vervolgens zijn veroordeeld voor terreurmisdrijven.

Tot op heden zijn drie neonazigroepen in Groot-Brittannië verboden: National Action, Sonnenkrieg Division en Feuerkrieg Division. Als parlementaire goedkeuring wordt gegeven aan het besluit van de minister van Binnenlandse Zaken, wordt het een terreurmisdrijf om lid te zijn van AWD of om er steun voor uit te nodigen.

Onder degenen die naar verluidt zijn beïnvloed door AWD in Groot-Brittannië was de jongste persoon die veroordeeld was voor het plannen van een terreuraanslag in Groot-Brittannië, van wie de politie ontdekte dat hij op zoek was naar synagogedoelen in het VK, en een jongen die vorig jaar gevangen werd gezet wegens het voorbereiden van terroristische aanslagen.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.