Financiering van de Palestijnse Autoriteit is een verraad aan Amerikaanse waarden

Het besluit van de regering-Biden om 235 miljoen dollar aan Amerikaanse hulp te verlenen aan de Palestijnse Autoriteit (PA) is geen belangrijk nieuwsbericht. 

De PA werd opgericht door de Oslo-akkoorden en het hoofdkantoor werd gevestigd op de “Westelijke Oever” van de Jordaan. 

Maar de westelijke oever van de Jordaan, als een aparte entiteit, bestond pas in 1948 toen het koninkrijk Jordanië Israël binnenviel in een poging alle Joden uit hun thuisland te verdrijven – en tot hun dood toe. 

De Westelijke Jordaanoever – aka Judea & Samaria – werd tussen 1948 en 1967 feitelijk illegaal bezet door de Jordaniërs.

De Oslo-akkoorden moesten vrede creëren tussen Israël en de Palestijnen. Helaas was de PA de opvolger van de terroristische Palestijnse Bevrijdingsorganisatie (PLO) van Yasser Arafat.

De PA is vandaag de dag een dictatuur die een enorme hoeveelheid buitenlandse hulp ontvangt waardoor het geld kan uitgeven aan betalingen aan terroristen of geld kan storten op geheime Zwitserse bankrekeningen die worden beheerd door de corrupte functionarissen die het gebied besturen.

Waarom geeft de VS 235 miljoen dollar aan hulp aan de Palestijnse Autoriteit en andere anti-Israëlische groeperingen? De hulp was opgeschort omdat de Palestijnen geld betalen aan families van terroristen die onschuldige joden aanvallen en doden, en ook niet-joden. 

Als resultaat van de PA die terrorisme promoot en ondersteunt, heeft het Amerikaanse Congres de Taylor Force Act aangenomen die hulp verbiedt, behalve in specifieke humanitaire situaties. De terreurbetalingen zijn niet gestopt, maar nu zal de Amerikaanse hulp worden hervat.

De regering-Biden heeft aangekondigd dat betalingen “in overeenstemming zijn met de Amerikaanse wetgeving”, maar dat is onmogelijk. Al het geld dat de Verenigde Staten aan de Palestijnse Autoriteit geven, maakt geld vrij om te worden gebruikt voor de snode activiteiten van de dictatuur.

Pas onlangs beschuldigde de PA Israël via haar propagandamachine van het niet of weigeren van COVID-19-vaccins aan Palestijnen – iets waartoe de Israëlische regering natuurlijk niet verplicht is. De Israëlische regering deed een dergelijk aanbod echter wel, maar de Palestijnse Autoriteit wees het af. Ze beweerden trots dat ze het vaccin zelf konden en zouden krijgen.

De PA blijft het bestaansrecht van Israël ontkennen en zet zijn relatie met andere terroristische groeperingen voort, vooral die in de Gazastrook. Het United States Government Accountability Office (GAO) ontdekte dat het USAID-kantoor in voorgaande boekjaren “er niet consequent voor zorgde” dat subsidies niet zouden worden doorgegeven aan terroristische groeperingen en individuele terroristen.

Waarom geven we, als onze eigen behoeften zo groot zijn en we als gevolg van de recente pandemie grote schulden hebben, geld aan degenen die niet alleen ons land haten, maar ook een voortdurende vernietigingsoorlog voeren tegen het Joodse volk? 

Hebben we niet overal ter wereld lessen getrokken uit de Holocaust en genocide? Wanneer een natie zo groot als de Verenigde Staten terrorisme machtigt en financiert, zullen de gevolgen altijd weer ten koste gaan van ons.

Door degenen te steunen die geen Amerikaanse belangen delen en wiens voortdurende doel de vernietiging van de Joodse staat is, verraden we de fundamentele waarden en principes van ons land.

door Cliff Rieders

Bronnen: een artikel van Cliff Rieders op de site van The Algemeiner