Abbas: Joe Biden moet de erkenning van de PLO als een terreurorganisatie intrekken

Mahmoud Abbas, de chef van de Palestijnse Autoriteit (PA), zei zondag dat de regering-Biden de Amerikaanse vastberadenheid van 1987 dat de Palestijnse Bevrijdingsorganisatie (PLO) een terreurgroep is, moet intrekken.

Sprekend virtueel aan de jaarlijkse Conferentie van J Street en geciteerd door JPost, zei Abbas: “We streven ernaar bilaterale betrekkingen met de nieuwe Amerikaanse regering te ontwikkelen en te versterken voor het gemeenschappelijk belang van beide landen en het belang van vrede en welvaart in onze regio.”

Hij voegde eraan toe dat de banden tussen de PA en de VS waren verbroken toen de voormalige Amerikaanse president Donald Trump in het Witte Huis was, maar benadrukte dat de PA nu een nieuwe pagina wil openen met de regering-Biden.

“Dit vereist echter de eliminatie van enkele obstakels, waarvan de belangrijkste is het verwijderen van de PLO-naam van de terrorismelijst overeenkomstig de Antiterrorismewet van het Congres van 1987,” benadrukte Abbas.

De PA boycotte de VS sinds 2017, uit protest tegen de erkenning door toenmalig president Donald Trump van Jeruzalem als de hoofdstad van Israël en de verhuizing van de Amerikaanse ambassade in Israël naar de stad.

Sinds zijn aantreden heeft de regering-Biden echter de banden met de PA vernieuwd. Een onlangs vrijgegeven document onthult dat de regering Biden een plan maakt dat gericht is op het “resetten” van de Amerikaanse banden met de PA.

Onlangs kondigde de regering-Biden aan dat ze van plan is de hulp aan UNRWA en andere hulp aan de Palestijnse Autoriteit te hervatten, die door de regering-Trump is opgeschort.

Bronnen: een artikel van Elad Benari op de site van Arutz Sheva

Een gedachte over “Abbas: Joe Biden moet de erkenning van de PLO als een terreurorganisatie intrekken

 1. Abbas gebied …….en zo geschied!

  PLO is namelijk géén terreur groep maar een Humanistische NGO & vrijheidsbeweging.

  Met dat stelletje Dhimmies in het WH krijgen terreurgroepen alles voor mekaar…….en worden er ook nog goed voor betaald.

  Ze lachen zich daar helemaal suf, terwijl er in het Westen & links Amerika met complimenten word gestrooid dat Opa Joe het zo goed doet in de éérste 100 dagen.

  “Zie wat hij allemaal heeft gepresteerd”….. maar slecht nieuws word niet vermeld en kritische vragen niet gesteld en dus is dat geen wonder.

  We stevenen af op woelige tijden!!!!!!!!

  Geliked door 1 persoon

Reacties zijn gesloten.